Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Esp- Abs ve Servise Gidin Uyarısı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Esp- Abs ve Servise Gidin Uyarısı

Arkadaşlar merhabalar,

Çoğu araçta meyana gelen arıza bende de oldu. Direksiyonu sola bir kaç tur çevirdiğimde esp ve abs ışığı yanmaya başladı. Kontağı açıp kapattığımda sönüyor. Ancak her seferinde durum tekrarlıyor. Bu uyarıya ilaveten "en kısa sürede servise gidin " uyarısı da geldi ve kontak aç kapa yapsmda gitmiyor Servise gidin uyarısı başka bir arızanın habercisi midir? Yoksa esp/abs ışığı yandığında otomotik olarak mı bu uyarı da veriyor araçlarımız?

Bunlardan sonra gelen bu uyarı bardağı taşırdı ihihi

2010 İnsignia Sports Tourer/ 1.6 Turbo / Siyah / Cosmo / 18" / DVD800 Navi /Panaromik Cam Tavan ----  Honda Accord 2.4 Executive

Ynt: Esp- Abs ve Servise Gidin Uyarısı

geçmiş olsun geçen arkadaşın aracını aldım ondada oldu korktum sonra söylediğimde arada yapıyor demişti pek umursamıyordu

Yorum

en alttaki normalde çıkmaz su azaldında çıkar digerleri için bi fikrim yok
      siyah 2013 amarok 4motion highline kapalı kabin
      siyah 2013 captiva LTZ 7 kişilik
      uçan teneke fiorino

Yorum

Kadiiir nerdesin kadir, tecrubelilerden biri olarak aciklama yapardi simdi

Yanlis hatirlamiyorsam abs kablosu degismesi gerekiyor
        InsigniaTEAM

Yorum

bir kere benimde basima geldi. hatta servise gidicektim de zamanim olmadi. sonra aracimi parkettim bi daha da hic uyari vermedi. abs sensorlerinden birinde bi sikinti olursa bu alarmi veriyor diye biliyorum. abs beyni veya abs sensorunde sikinti olabilir. benim aracimda ariza verdiginde arastirmistim ve servisle konusmustum bunlari soyledi. yine de forumda daha tecrubeliler var onlar da yardimci olurlar
          1.6T COSMO karbon siyah
          17 FT 925'idi

Yorum

Servise gitmeden önce Akünün kutup başını söküp takın ve kontrol edin hala sorun var ise servise gidin yok düzeldi ise sensörlerden biri yanlış sinyal algılamış olabilir ve hafıza yazdığı için her seferinde arıza uyarısı çıkıyordur akü kutup başını sökerek minor arızaları hafızan siliniyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
              Servise gitmeden önce Akünün kutup başını söküp takın ve kontrol edin hala sorun var ise servise gidin yok düzeldi ise sensörlerden biri yanlış sinyal algılamış olabilir ve hafıza yazdığı için her seferinde arıza uyarısı çıkıyordur akü kutup başını sökerek minor arızaları hafızan siliniyor

Her direksiyonu sola çevirdiğimde arıza tekrarladığı için akü kutup başı sökme işlemini gerçekleştirmedim, bir de rutin yağ değişimi gelmişti zaten servise gidecektim. Sol ön teker abs sensörü sanırım değişti 78 tl olması lazım. Şu an sorunum çözüldü.
              2010 İnsignia Sports Tourer/ 1.6 Turbo / Siyah / Cosmo / 18" / DVD800 Navi /Panaromik Cam Tavan ----  Honda Accord 2.4 Executive

Yorum

Fotoğraftaki uyarıların aynıları ile bugün iş dönüşü bende karşılaştım. En sondaki yıkama sıvısı yerine bende soğutucu sıvısı az uyarı var. Servisteki ustamı aradım acil bir durum değil müsait olduğunda getir bakalım dedi. Pazartesi götüreceğim. Sıkıntılı ABS sensörü sağ mı sol mu tahmin edin bakalım bende bilmiyorum ikiside olabilir ihihi
                Birde aracım bana gıcık kaptı galiba Arızaları cumartesi öğleden sonra iş çıkışı yapıyor ki hafta sonu gezemesin diye..

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Abs esp uyarısı bendede oldu abs kablosundaki kopmadan dolayı direksiyonu çevirince hata veriyor kabloyu değilştirmeniz yeterli 100 tl civarı bir rakama satılıyor
                  2010 1.6T Cosmo

Yorum

İşleniyor...
                  X