Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yakıt markası ???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yakıt markası ???

Değerli arkadaşlar ve saygıdeğer abilerim ;

Yaklaşık 1.5-2 aydır ( arabayı aldığımdan bu yana ) shell 97 yeni adı ile nitro 97 kullanıyorum. Daha önceki sahibi tahminimce opet 95 kullanmış benzin kapaındaki etiketten sebep?! Bana herkez yaaa opel opet kullanıyor opetten 95 al daha fazla gidersin 97 ye göre daha az yakarsın diyorlar. Forumda ki oktan meselesini bayağı bir okudum düşündüm , taşındım. Araç şuan çok seri hızlanması müthiş. Benim tek endişem 97 den 95 e dönsem araçta titreme , tekleme vb sornlar olurmu? 97 de dahi bazen geri viteste veya 1. Viteste debriyaj da geç kalınca bir sirkiyor kendini tıpkı bir atın kişnerken kafasını salladığı gibi
    2011 1.6 180 hp T cosmo Flexride şasi carbon black
    http://m.youtube.com/watch?v=uWQ7gRi5Sgg&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DuWQ 7gRi5Sgg

Ynt: Yakıt markası ???

Birinci tercih 95 tir ama kitapta 97 de kullanılabilir diyor daha uzun ömürlü bir motor için 95 daha mantıklı gözüküyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

95 kullanmak motor ömrü için iyi diye biliyorum ama biracık performans istiyorsan 97 --98 hatta bi aralar 100 oktan bile vardı onu bile kullanabilirsin
      Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
      [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

100 oktan bizim motorlar için iyi değil

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

tabiki değil ama volkan bulsa bu oktanı kesin koyar yalanmı ihihi
          Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
          [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Sizin tercihiniz 95 mü abilerim yani? Ya araç zaten performanslı 97 de neticede FERRARİ kullanmıyoruz biraz da tasarruf olsun azda olsa. Peki marka olarak hangi markayı önerirsiniz?
            http://m.youtube.com/watch?v=uWQ7gRi5Sgg&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DuWQ 7gRi5Sgg

Yorum

95 dir tercihim
              Shell'i tek geçerim

Yorum

Shell veya Opet farketmiyor neticede rafineri Tüpraş'ın ve Shell'de Opet'te benzini oradan alıyorlar... kendi katkıları da olsa çok fazla birşey hissetmeniz zor...
                1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Ufakta olsa bir komisyon gidecekse mümkün olduğunca yerli firmalarda kalsın derim

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omfaya
                    Ufakta olsa bir komisyon gidecekse mümkün olduğunca yerli firmalarda kalsın derim
                    Akaryakıt ithal... yerlisine gitse de paralar yurtdışına gidiyor yüzde 3-5'i burada kalıyor...
                    1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bigbrother
                      Orjinal yazı sahibi: omfaya
                      Akaryakıt ithal... yerlisine gitse de paralar yurtdışına gidiyor yüzde 3-5'i burada kalıyor...
                      Türkiye Petrolleri tavsiyemdir. Büyük oranda bizim toprakların petrolünü satmaktadırlar...

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Ne zaman opet 95 alsam (ki farklı istasyonlardan) menzilim artıyor
                        Ama alt devirlerde sekmesi de artıyor.
                        Shell'de bunu yaşamadım

Yorum

Bende TP 95 oktan kullanıyorum.
                          2010 VW Jetta 1.4 TSI DSG Comfortline.
                          2012 Insignia 1.4T Teknik Gri +18" Jant + Sunroof+Navimaster Multimedia (Satıldı)

Yorum

Hep OPET ve PO dan alıyorum, Gerçi diğerlerinden almadığım için karşılaştırma imkanım olmadı. 95 tercih ediyorum genellikle.
                            Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Shell 97 de araç yağ gibi akıyor yolda banamısın demiyor hiç birşeye 95 de cidden kayda değer birşey fark edermi cüzi miktarlar için değermi kasılmalara

Yorum

İşleniyor...
                              X