Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motor akım almıyor. sorun nerede olabilir.acil yardım ???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Motor akım almıyor. sorun nerede olabilir.acil yardım ???

Merhaba arkadaşlar. 2 aydır aracımla ilgili bir sıkıntı yaşamaktayım ve hala çözemedim. araçta 2 ay önce bir halsizlik isteksizlik oluştu. Motoru sanki birşey tutuyor gibi. sonra kablolara pas sökücü sıktırdım. 1 ay sonra yine sorun olmaya başladı. psikolojik olduğunu düşündüm sonra başkalarına da kullandırttım araç bildiğiniz ivmelenmiyor. gitmiyor. bu dönemde fatih abininde sağolsun başını epey şişirdim hatta bizatihi denettim. normalde gaz pedalını 1/4 oranında rahatça kullanabilriiz. ama şu anda 3/4 pedalla anca gidiyor aracım.

şu anda araç daha da kötü durumda. viteslerde geçerken bile ağırlaştı. kelebek hortumunu falan söktürdüm temizlettim. hava fitresinin olduğu kısmıda söktürdüm temizlettim. daha yeni de 15.000 bakımını yaptırdım. bu kadar kötü olmadan önce 2 bayiye götürdüm birşey yok dediler. ışık mışık yanmayınca araba gidince sorun yok dediler başlarından resmen attılar.

sizce motora giden bu akımın zayıf olması neden kaynaklı olabilir ? nerede iletkenlik sorunu olabilir?

NOT : araçta tüpmüp hiçbirşey yok. normal 1.4 t

Çok acil yardımlarınızı rica ediyorum. şimdiden herkese çok teşekkürler.

Ynt: Motor akım almıyor. sorun nerede olabilir.acil yardım ???

Allah sabır versin bu aracı incelemeye almak lazım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

sorma abi...

bir yerinde çok basit bir sorun var ama hala bulunamadı.....

tek bir arıza ışığı yanmıyor araçta.....

Yorum

gecmıs olsun,degısık bır durum,ne yapılır ne edılır ne denır bılemedım vallaa

Yorum

Katalitik konvertorde olabilir dicem ama arac 15 bin kmde diosunuz acaba turbodami sikinti var huh
          Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

turboyu salyangoza kadar söktük. hiçbirşeyi yok.

katalitik olsa bir bozulup bir düzelme olmazdı. araç hiç gitmezdi. şanzımana da bu durumda etki edeceğini sanmıyorum.

Yorum

ateşlemeler ne bilim bobinler benzin pompası falan sıkıntısızmı servis nasıl çözememiş yahu huh
              Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

F10 Msport

Yorum

oralarda da sıkıntı yok.

aynen öle.... garantiden düşmesini bekliyorlar galiba öpmek için .....

Yorum

Bu servisler ancak arıza kodu olunca çözüm sunabiliyorlar,zaten onu sanayideki çoğu iyi usta daha iyi yapıyor.Yoksa bir şeyden filan anlayan yok inanın doğru düzgün.Bir şey olmasa hantallaşır mı araç? Allah kolaylık versin,siz gene de bir bobin filan takıp deneyin kendiniz,orjinal olsun ama... Mekanik arıza yoksa ateşlemedendir hantallık,bobini ölçme şansları yok,yenisini de takıp denemezler serviste,bujilerden filan da olabilir. Çatlak filan varsa bujiler ateşlemiyordur...
                  2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

bujilere baktık sorun yoktu. ama bobini denememiz gerek. onu denettireceğim. işin garip tarafı şanzıman ağırlaştı. araba çalışmadığı halde vites değiştirirsiniz aynı hissiyatı verir .. kemikli.... aynısı şimdi çalışırken yoldayken oluyor. dediğim gibi araç akım mı yemiyor onu düşnüyorum. bunun bobinle de ilişkisi varmıdır ?

Yorum

bencede katalitik konvertör olabilir.sürekli kısa mesafe dur kalk motor ısınmadan stop edilmesi gibi durumlarda çok çabuk tıkanabiliyor bu sistem.açıkcası yeni nesil dizel araçlarda en sık rastlanan problem bu ama benzinli araçlardada olurmu bilmiyorum.dizel partikül filtresi gibi bişey bu.henüz 5000 km de tıkanan filtreler var.aracı yüksek devirlerde sabit hızla 15-20 dakkika gibi bir süre sürünce genelde kendini temizliyor bu sistemler.
                      ve bu çekiş düşüklüğü sürekli olmaz belli aralıklarla olur.aynı sorun benim aracımdada var şuanda filtre tıkanmaya başladı.ara sıra aracala giderken sanki bişey aracı tutup bırakıyor gibi bişey oluyor.bir süre bu şekilde gittikten sora araç normale dönüyor.
                      ve hiç bir arıza ışığı yanmıyor.
                      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

ahmet bey

kendini tutma bırakma oluyor. tuttumu hiç bırakmıyor ama komple tıkanmışta olabilir. dediğiniz gibi hiç ışıkta yakmadı. sürekli dur kalk yaptığım doğru şehir içinde. ama motor soğumadan 1 dakika geçirmeden kontağı kapama hiç yapmam. ısınmadan da motora yüklenmem. neler neler denedim.... sabitleyip gittim. yüklenerek gittim. onu ettim bunu ettim. yakıtta da neler neler aldım..... ama 500 km bunun için uğraştım. yok... olmuyor.

Yorum

ya bi perşembe günü buluşmaya gelin orada bi bakalım sizin su araca hep birlikte bi fikir yürütelim içim sıkıldı hakikaten ondan değil bundan değil ne oldu pistonlardan birimi çalısmıyo anlamadımki huh

F10 Msport

Yorum

geniş bir bakıma gönderiyorum. oradan da haber çıkmazsa fatih abi sağolsun bir yer ayarladı oraya baktırıcaz. bir perşembe gelicem. inşallah düzelmiş haliylee

Yorum

Aracın yakıt tüketimi de arttı mı? Benzer bir şey corsa dizelimde de oldu, servis garantiden bir şey değiştirdi, sorup öğrenirim ne olduğunu gerekirse

Yorum

İşleniyor...
                              X