Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vites kolu titremesi...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Vites kolu titremesi...

Orjinal yazı sahibi: bigbrother
    Bugün antalya antoto'ya uğradım. Yapılan incelemede halattan olduğu söylendi. Parça izmir'den gelecekmiş... neyse en azından arızayı buldular. Umarım bunun ile geçer. Garanti olmasaymış, 450 civarı tutacakmış...
    Şimdiden geçmiş olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Bugün antalya antoto'ya uğradım. Yapılan incelemede halattan olduğu söylendi. Parça izmir'den gelecekmiş... neyse en azından arızayı buldular. Umarım bunun ile geçer. Garanti olmasaymış, 450 civarı tutacakmış...
      Şimdiden geçmiş olsun
      Halatlardan olabileceğini söylemiştiniz... Bu konuda tecrübeniz var sanırım

Teşekkürler...
      1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Arkadaşlar bugün vites halatı değişti. Ancak sorun devam ediyor. Moralim bozuldu...

Diğer olasılık olan vites dişlisinin manşometini sordum usta bilmediğini söyledi. Nasıl usta arkadaş...

Gerçi googleda manşomet diye arattırdım ama çıkmadı. Sonra aklıma senkromeç geldi... senkromeç olabilir mi?
        1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Halatla beraber vites revizyon kiti ile bir kaç parça daha değişiyor onu sorun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
            Halatla beraber vites revizyon kiti ile bir kaç parça daha değişiyor onu sorun

Sadece halatı değiştirmişler... hangi parçalar olduğunu söylerseniz bende sorabilirim...

Yorum

Arkadaşlar bugün vites halatı değişti. Ancak sorun devam ediyor. Moralim bozuldu...

Diğer olasılık olan vites dişlisinin manşometini sordum usta bilmediğini söyledi. Nasıl usta arkadaş...

Gerçi googleda manşomet diye arattırdım ama çıkmadı. Sonra aklıma senkromeç geldi... senkromeç olabilir mi?
              vites manşonu denen bir parçaymış...

Arkadaşlar bu sorun kronik mi insignia'larda? Zira usta serviste başka bir insignia ile denediklerini ve onda da aynı sorunu gördüklerini söyledi...

Lütfen birisi yardım etsin... 6 ay sonra garanti bitiyor...

Yorum

YARDIM EDECEK BİRİSİ YOK MUUU??????????????????????????????

Yorum

Vites kolu titremesi ile ilgili olarak servise tekrar gittim. Komple vites kutusu söküldü ve arıza tespiti yapıldı. Yapılan tespite göre arıza balador denilen bir parçadan kaynaklanıyormuş. Ancak yine de tam emin değiller gibi geldi zira "eğer arıza geçmezse, o zaman tekrar bakılacak" dediler... Ne yazık ki, bu sorun ile ilk defa karşılaşmış olmalarından ötürü tecrübeli değiller. İlk kez bir Insignia'nın şanzımanını açtık dediler. Aslında servislerin ne kadar tecrübesiz olduğunu bir defa daha anladım. Aracım serviste tam 6 gün yattı. Önce parçanın İzmir'de olduğu söylendi ancak daha sonra olmadığını ve Almanya'dan geleceğini 1 ayı bulabileceği söylendi. Ben de 1 ay arabasız kalamayacağımı ve aracın yapılmadan teslim edilmesini, parça gelince haber vermelerini, tekrar geleceğimi söyledim. Bayram öncesi bu şekilde servis ile vedalaştım. Daha henüz haber yok.

Servisten çıkınca sanayideki tanıdık bir Opel ustasına gittim. Usta senelerin ustası olunca sorunun baladordan kaynaklanmayacağını, baladorun vitesin yerinden çıkmasını engelleyen parça olduğunu ve titreşimin sadece baladordan kaynaklanmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu, daha ziyade dişlilerden kaynaklanabileceğini ifade etti. Bu nedenle aklımda soru işaretleri oluşmadı değil. Boşuna baladorun değişmesini istemiyıorum ama deneme yanılma metodu ile parça parça şanzımanı dağıtsınlar hiç istemiyorum... İçimden bir ses diyor ki, deneye yanıla bu sorunu bulacaklar gibi...

İşin daha da garibi, bunu normal olarak nitelendiren servis, şimdi kesinlikle şanzımanda bir problem olduğunu kabul ediyor... Hey yavrum hey...

Yorum

kronik sorun değil opellerin servisi kronik arızalı

Yorum

nasıl sorunu halledebildiniz mi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilbilge_11
                        nasıl sorunu halledebildiniz mi
                        Araç şu anda serviste... Sanırım 3-4. vites dişlisi de değişiyor. Aracı servisten alınca değişen parça listesini buraya eklerim.

Yorum

Evet konuyu güncelleme vakti...

Serviste 1–3–4. vites dişlileri, bunlara bağlı balador, senkromeç ve bilyalar tamamen değişti... Titreme sorunu az da olsa hala mevcut. Ama bayağı hafiflemiş olsa bile ben hissediyorum. Servis yaptığı testlerde farklı araçlarda da bu titremenin olduğunu söyledi. Eğer bu değişimlerden tatmin olmazsam tek çarenin yeni şanzıman değişimi olduğu söylendi. Bu konuda yorumu olan var mı? Daha fazla elletmeyeyim mi, yoksa yeni şanzıman mı isteteyim?

Yorum

geçmiş olsun bence hiç elletmeyin çokta takmayın derim turbo araçlarda bu yapıyor sanırım neden derseniz kendi insigniam dışında işim gereği turbo beslemeli birçok araç kullanıyorum ve hemen hemen hepsinde bir titreme özellikle sizin dediğiniz 4. viteste mevcut 4 e atıp gaza basınca vites kolunda hafif hareket titreme tarzı cok değil mevcut eğer sizdekide öyleyse benim zannımca sıkıntı yok düşük hacimden yüksek güç elde etmeye çalışılan motorlarda normal turbo beslemeli araçlarda en azından benim kullandığım denk geldiğim hemen hemen tüm araçlarda mevcut en az 30 farklı araç

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilbilge_11
                              geçmiş olsun bence hiç elletmeyin çokta takmayın derim turbo araçlarda bu yapıyor sanırım neden derseniz kendi insigniam dışında işim gereği turbo beslemeli birçok araç kullanıyorum ve hemen hemen hepsinde bir titreme özellikle sizin dediğiniz 4. viteste mevcut 4 e atıp gaza basınca vites kolunda hafif hareket titreme tarzı cok değil mevcut eğer sizdekide öyleyse benim zannımca sıkıntı yok düşük hacimden yüksek güç elde etmeye çalışılan motorlarda normal turbo beslemeli araçlarda en azından benim kullandığım denk geldiğim hemen hemen tüm araçlarda mevcut en az 30 farklı araç
                              Benim bahsettiğim titreme keşke sizin dediğiniz gibi vites kolunun hareket etmesi gibi basit birşey olsa... Ama aracımdaki vites kolu bir telefonun titremesinden daha şiddetli şekilde titriyor. Elinizi vites üzerinde tuttuğunuz vakit çok rahatsız ediyor. Düşünsenize elinizin altında sürekli titreyen bir nesne var. Koskoca Opel'in amiral gemisinde ortaya çıkan soruna bak... vallahi yazık...

Yorum

Anladım bu durum gercekten Can sıkıcı tekrardan geçmiş olsun doğrusu hem üzüldüm hem kızdım bence birde opel almanyaya yazın bir ümit

Yorum

İşleniyor...
                                X