Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFL Far Sorunu!...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: AFL Far Sorunu!...

Araç evde duruyor ben diğerini kullanıyorum. Yoğunluktan dolayı da daha deneme imkanım olmadı. Denedikten sonra paylaşacağım. İnş. çözülür.
    İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof

Yorum

Kutup başlarını söküp bir süre bekledikten sonra tekrar taktım. Fakat sorun çözülmedi. Auoto konumunda araç hareket ettikten 5-6 dk sonra AFL hatası veriyor. Farlar sadece kısa konumda çalışıyor. Uzun yapmaya çalıştığınızda gösterge ekranındaki mavi renkli uzun işareti ikazlarda yanıyor fakar ikazlar faal olmuyor. Aracı durdurup yeniden çalıştırdığınızda hiçbir sorun yokmuş gibi çalışıyor fakat bereket ettikten bir süre sonra aynı sorun. "AFL lambaları servis gerekli" ikazını veriyor.
      Farları Manuel konumda açınca uzun kısalar sağlıklı bir şekilde çalışıyor, herhangi bir arıza vermiyor.
      Sorun tam olarak nereden kaynaklanıyor olabilir caba?

Yorum

Afl Farları Sağa-Sola ve Yukarı-Aşağı hareket etme özelliğine sahip eğer bu hareketlerden birini yapamaz ise servis uyarısı verir yada bu hareketleri kontrol eden mekanizmada sorun vardır bu yüzdende servis uyarısı verebilir.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İnşallah servis arızayı tam olarak tespit edip yapılması gerekeni sadece yapar. Bazen arıza sadece bir detaydan kaynaklanır oraya müdahale yeterli iken o nokta tespit edilemediği için komple bir değişim gerektiği söylenebiliyor.
          Aslında araç ilk çalıştırıldığında farlar komple her yöne hareket edip ilk konum ayarlamasını yapıyor. ne olursa aracın çalıştırılmasından bir süre sonra oluyor. İlk çalıştırmada manuel olarak açılır AFL devre dışı bırakılırsa hiçbir şekilde sorun yaratmıyor. neyse servis yolu göründü.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dargure3
            İnşallah servis arızayı tam olarak tespit edip yapılması gerekeni sadece yapar. Bazen arıza sadece bir detaydan kaynaklanır oraya müdahale yeterli iken o nokta tespit edilemediği için komple bir değişim gerektiği söylenebiliyor.
            Aslında araç ilk çalıştırıldığında farlar komple her yöne hareket edip ilk konum ayarlamasını yapıyor. ne olursa aracın çalıştırılmasından bir süre sonra oluyor. İlk çalıştırmada manuel olarak açılır AFL devre dışı bırakılırsa hiçbir şekilde sorun yaratmıyor. neyse servis yolu göründü.

Hareket etmede sorun yok gibi... o zaman beyinde problem var...
            1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bigbrother
              Hareket etmede sorun yok gibi... o zaman beyinde problem var...
              Fiyat konusunda bir bilginiz var mı acaba?

Yorum

Merhabalar her ne kadar insignia kullanıcısı olmasam da 2,5 yıldır takip ediyorum sayfanızı. Sizlerin sorununa gelecek olursak.

Yaklaşık 2 ay önce bir trafik kazası geçirdim Latitude aracım ile sağ farım değişti. Fakat araçta bi-xenon farlar, far değiştikten sonra çalışmıyordu. Sağa-sola aşagı yukarı. Aracıda Renault yetkili servisinde yaptırmamıştım kızdıgımdan. Bosch oto servisinde yaptırdım. Onlarda bizde bu aracın yazılımı olmadıgından servise yolladılar beni. Tabi kendim gittim biraz tartışma alttan alma ile araca giriştik. Yani AFL sistemi Latitude ki sisteme göre oldukça başarılı ve daha kaliteli ama çalışma prensibleri bir birine yakın.

Kendi tahminin aracınızın farlarında bir sorun yok yazılımsal büyük ihtimal yada bir beyne su kaçtı.

Aracın sol iki teker içinde amörtisör baglantı yerlerinde 2 tane beyin olur. Aracın ön ve arkasındaki yükseklik oranını algılayan önceki direksiyonun dönüş açısını algılamayı da sağlıyor . ve bunlar uzun süreli kullanımlarda arıza verebilecek konumdalar. su-camur- kar gibi. Zaten ufakcık bir soket beyin dediğim. ki bunlardan biri arıza vermiş olabilir. Ama arıza verse farlarınız hiç sağa sola dönmez. :S toz kaçmışta olabilir tekerleri söküp ulaşıp temizlenip tekrar takılıp. Ardından tum yazılım tekrar aracınıza yüklettiğiniz de sorun çözülebilir.

Eğer aracınızın garantisi yoksa ise. Size ciddi oranda masraf çıkabilir. Kendi görüşüm. Özel serviste ama güvenilir bir özel serviste aracı bilgisayara baglayıp. Hata kodunun nereden geldiğini algılayınız. Eğer beyinlerden ise tek çözüm değişsecektir. ardından AFL sisteminin yazılımını yükleyip sorunu çözebilirsiniz.

İnş kısa sürede çözersiniz.

Yorum

Çok teşekkür ederim. Neden kullandığım dört opelden üç tanesinde far sorunu yaşadım. İnş en kısa zamanda sorunu çözeriz.

Yorum

Çok teşekkür ederim. Neden kullandığım dört opelden üç tanesinde far sorunu yaşadım. İnş en kısa zamanda sorunu çözeriz.

Nasip kısmet işi. inş sizi bunaltmadan çözüme ulaşırsınız.

Yorum

Umarım en kısa zamanda çözersiniz... lütfen bizi de bilgilendirin sonra...
                      1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Darların her iki kapağını söküp mekanizmalarını elle kontrol ettim. İçine üfledim Ve dün gece yaklaşık 40 kmlik yol boyunca herhangi bir hata vermeden sorunsuz bir şekilde çalıştı. Umarım nefesim sorunu çözmüştür

Yorum

Darların her iki kapağını söküp mekanizmalarını elle kontrol ettim. İçine üfledim Ve dün gece yaklaşık 40 kmlik yol boyunca herhangi bir hata vermeden sorunsuz bir şekilde çalıştı. Umarım nefesim sorunu çözmüştür
                          Hazır nefesi kuvvetli birini bulmuşken , bizim araçlarıda bi üfleyiversen abi
                          MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
                            Hazır nefesi kuvvetli birini bulmuşken , bizim araçlarıda bi üfleyiversen abi
                            Lastik havası dışında nefesimi diğer arızalar için kullanabilirim Sorun olmaz.

Yorum

Maalesef araçtaki AFL sorunu çözülmedi. Bulunduğum yerde Opel servisi olmadığı için detaylı bir şekilde baktırma işlemini yapamadım. Dün Malatya'da Opel'e girdim sorunu söyledim. Benim de onların da çok fazla zamanı olmadığı için sadece bir yeniden programladık ve yeniden kalibrasyonunu yaptık. Bir süre sonra sorun yeniden tekrarladı. Daha önce manuel modunda hiç hata vermezken bu sefer manuelde de AFL sorunu çıkmaya başladı.

Yorum

Umarım en kısa zamanda çözülür...

Yorum

İşleniyor...
                                X