Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFL Far Sorunu!...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• AFL Far Sorunu!...

AFL farklarla ilgili bir sorunu birkaç defa yaşadım.
    Aracı çalıştırıp hareket ettikten bir süre sonra takriben 5-10 km veya 5-10 dk sonra AFL farları hata verdi. hata mesajı AFL far servis kontrolü diye bir mesaj çıktı. O arada AFL far arızasını gösteren lamba yandı ve farlar hareket etmemeye başladı. Yani o andaki kısa konumu neyse o. Uzun yapmaya çalışıyorum göstergelerdeki ışık yanıyor ama farlar hareket etmiyor. Yani anlayacağınız AFL özelliği devre dışı kalarak mevcut haliyle kilitleniyor. Aracı durdurup üzerinden bir süre geçtikten sonra hata vermemeye başlıyor. Birkaç defa bu hatayı yaşadıktan sonra otomatik özelliğini devre dışı bırakıp manuel aç kapa yapıyorum hata yok. Hatta manuelde çalıştırdıktan sonra autoya geçirince hiç hata algılamadı.
    yaklaşık 3 hafta önce Adanaya gittiğimde Adana Arpel'e gittim. Kontrollerden sonra AFL farlarının arızalandığını ve değiştirilmesi gerektiğini söyleyip kesip attılar. Fakat bana .çok da mantıklı gelmedi. Sonuçta sorunsuz bir şekilde çalışıyorlar, aşağı yukarı, sağ sol ve diğer tüm özellikleri sağlıklı bir şekilde çalışıyor ve tamamen arızalandığı bana mantıklı gelmedi.
    Konuyla ilgili olarak ne düşünüyorsunuz? Mekanik mi, yoksa programsal bir arıza mı sizce? Ne yapmamı önerirsiniz.
    İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof

Ynt: AFL Far Sorunu!...

aynı sorun bendede var servise gittim hesapta yapmışlardı uzun yola çıktım rezil etti beni farlar aracı stop etmedikçede düzelmiyor sensörü varmış heralde ondan olabilir
    2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

Burak bey şu an sorun düzeldi mi yoksa hala devam mı ediyor?

Yorum

Akünün Kutupbaşını söküp takınız eğer geçici bir sorun ise düzelir.
        Geçmişte bu tür afl hataları düzelmişti

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Deneyeceğim Fatih bey. İnş. düzelir. Teşekkürler.

Yorum

servise götürdüğümde serviste bi söktü taktılar aküyü hatta kalibrasyonda yaptılar tamam çalışıyor dedik ama yolda yine arıza verdi
            hiç çalışmasa tamamda çalışır vaziyetteyken bunu yapıp tekrar düzelmesi umutlandırıyor insanı
            2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

iyi geceler burak bey. bende afl arızası yaşadım. 2.5 gün serviste aracın tüm elektrik tesisatı kontrol edildi. far beyninin arızalandığını söylediler. far beynini değiştirdim ve sorun hal oldu. bide bagaj kapağı açmama sorununuz devam ediyor mu.

Yorum

bide beyni değiştirerek deneriz artık çok sağolun
                bagaj kapağının tuş mekanizmasını söktüm ama içini açılacak gibi yapmamışlar sadece ölçü aletiyle bakıp akımın içinden geçmediğini anladım açıp yapardım aslında ama kırılınca toparlanmaz diyede gidip o kısmı yenisiyle değiştirdim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kyra_mete
                  iyi geceler burak bey. bende afl arızası yaşadım. 2.5 gün serviste aracın tüm elektrik tesisatı kontrol edildi. far beyninin arızalandığını söylediler. far beynini değiştirdim ve sorun hal oldu. bide bagaj kapağı açmama sorununuz devam ediyor mu.
                  Recai bey;
                  Garantiden mi değişti yoksa garanti dışımıydı? Garanti değilse toplam maliyet ne kadar oldu?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: burak.
                    bide beyni değiştirerek deneriz artık çok sağolun
                    bagaj kapağının tuş mekanizmasını söktüm ama içini açılacak gibi yapmamışlar sadece ölçü aletiyle bakıp akımın içinden geçmediğini anladım açıp yapardım aslında ama kırılınca toparlanmaz diyede gidip o kısmı yenisiyle değiştirdim
                    bagaj kapağının buton onarımını izmit opel yılsar bayiinde fatih usta var. benimkini söktü ve oksitlenmeden dolayı parça çöpe gitti. fakat fatih usta astra h 'dan söktüğü bir butonu benim bagaj kapağı butonu olarak bağladı ve evladiyelik oldu.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dargure3
                      Orjinal yazı sahibi: kyra_mete
                      Recai bey;
                      Garantiden mi değişti yoksa garanti dışımıydı? Garanti değilse toplam maliyet ne kadar oldu?
                      malesef garantiden değişmedi. 632 tl beyin. bu beyin arızası ampul kesti bide. ampul de 310 tl.

Yorum

rakamlar korkutucu benim aracın beyninden sinyal alıyoruz hatta kalibrasyon bile yapıldı beyin değildir umarım

Yorum

Gidip de ampullere o paraları ödemeyin aynısının tanesini 30-35 dolara bulabilirsiniz

Yorum

İnş. sadece kutup başlarının sökülüp takılmasıyla hallederiz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dargure3
                              İnş. sadece kutup başlarının sökülüp takılmasıyla hallederiz.
                              Sonuç nedir? Çözüldü mü problem?
                              1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

İşleniyor...
                              X