Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KESİK KESİK HIZLANMAYA ÇÖZÜM VAR MI?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: KESİK KESİK HIZLANMAYA ÇÖZÜM VAR MI?

Bu kesik kesik hızlanma çok eskiden bendede vardı ama bu anlatılanlar gibi bariz değil üst devirlere doğru çıkarken çok hafif kesiklikler oluşuyordu , baskı balatadan olduğunu düşünüyorum ben , tam anlamıyla kavrıyamıyor bence , ben motor içini sağlamlaştırıp 270 bg e çıkardığımda mevcut baskı balatamın yeterli olmayacağını düşündüğümden asbestli balata çakmıştık arkadaşımın firmasında bilindiği gibi asbest yasaklandı dünyada bu yüzden yapılan bütün balatalar frende dahil cam elyafı katkılı bu yüzdende hem sert oluyor balatalar hemde sesli oluyor asbest gibi dayanıklı olmuyor şu an yağ gibi kayıyor aracım en ufak bir kesiklikler yaşamıyorum

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: remote
      Bazı chip tuning firmaları ile görüştüğümde durumu bildiklerini insignialarda bu kesikliğin yaşandığını ve kendi yazılımları ve ayarlamaları ile bunu çözebileceklerini söylüyorlar sizce ne denli doğrudur bu şekilde çözdüren var mı aranızda?
      cok zor
      Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
      [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Peki, aranızda daha önce turbo araç kullanan arkadaşlar vardır bende 3 yıl Leon 1,4 TSI kullandım (her ne kadar ciddi bir turbo motor sayılmazsa da)onda böyle bir sorun yaşamamıştım sizce bu tüm turbo araçlarda olan bir şey mi yoksa sadece insignia modeline mi özgü?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
          Bazı chip tuning firmaları ile görüştüğümde durumu bildiklerini insignialarda bu kesikliğin yaşandığını ve kendi yazılımları ve ayarlamaları ile bunu çözebileceklerini söylüyorlar sizce ne denli doğrudur bu şekilde çözdüren var mı aranızda?
          cok zor

Evet Emre Bey dediğiniz gibi çok zormuş. İşinde çok iyi olan chip tuning firma yetkilileri ile de görüştüm kesikliğin chip ile giderilemeyeceğini samimiyetle söylediler.

Yorum

Evet Emre Bey dediğiniz gibi çok zormuş. İşinde çok iyi olan chip tuning firma yetkilileri ile de görüştüm kesikliğin chip ile giderilemeyeceğini samimiyetle söylediler.

Yorum

akünüzden çıkan akımın değerlerini bir ölçtürün derim ... !!!!!!!!!!
              2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
              [center]

Yorum

Arkadaşlar,İnsignia için en güncel yazılım ne zaman çıktı acaba? Benim beyin yazılımım ta 08.07.2009 tarihinden kalma. Motor gücü azaltıldı yazısı için ,turbo kesikliği için,stop ederken motordaki titreyerek stop etme için bir de araç tazelensin diye serviste yeni yazılım yükleteceğim.Bundan ücret alıyorlar mı,alıyorlarsa da ne kadar alıyorlar?
                2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Bir de mesela motor gücü azaltıldı uyarısı için yapılan yazılım ya da turbo kesikliği için yapılan yazılım ana yazılımın üstüne mi yapılıyor,yoksa tüm ana yazılım baştan mı değişiyor?
                  2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Sürekli 95 oktan kullanıyorum. Zafer Bey siz ateşleme bobini arızası demişsiniz peki siz bu arızayı giderince bir daha hiç yaptı mı yada tamamen düzeldi mi?
                    Evet. çözüldü. artık hem daha güçlü olduğunu hissettirdi hemde ani hızlanmalarda keksiklikler olmuyor..bilgisayara bağlayınca 2 ve 4. pistonlarda tekleme diye belirti vermişti hemen.
                    180 COSMO ,BEYAZ.. 245/45/19 SPOR JANT VE DUNLOP SPORTMAXX 98 Y LASTİKLER.. OPC SPOİLER..   EIBACH PRO KİT YAY SİSTEMİ (3 CM ) ,SİYAH RENKLİ CAMLAR..K&N AÇIK HAVA FİLTRESİ VE İNTAKE KİT

www.zaferboyraz.com

Yorum

Arkadaşlar,İnsignia için en güncel yazılım ne zaman çıktı acaba? Benim beyin yazılımım ta 08.07.2009 tarihinden kalma. Motor gücü azaltıldı yazısı için ,turbo kesikliği için,stop ederken motordaki titreyerek stop etme için bir de araç tazelensin diye serviste yeni yazılım yükleteceğim.Bundan ücret alıyorlar mı,alıyorlarsa da ne kadar alıyorlar? Cevap verecek yok mu?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mindfreak
                        Arkadaşlar bunla ilgili kimle görüştüysem herkes arabanın özelliği diyor böyle özellik olur mu nasıl bir şey bu? Çok rahatsız edici bir durum neden o kadar para verip turbo araba aldık ki, yağ gibi akıp gitsin diye. Ben bu konuda Almanya Opel CEO'suna, General Motors CEO'suna, İngiltere Vauxhall CEO'suna, Hollanda Holden CEO'suna, Buick CEO'suna(ABD'DE bizim araba Buick Regal şeklinde üretiliyor.) bir yazı göndereceğim. Durumu çözmeleri için gerekli girişimlerde bulunmalarını isteyeceğim. Çünkü dünya çapında Insignia forumlarını okuduğumda aynı şikayetin farklı ülkelerdeki kullanıcılarda da olduğunu gördüm. Örnek aşağıdadır.

I currently have a problem where my Insignia feels LUMPY/HESSISTANT when driving / accelerating. Kind of feels like the start of a missfire.

Has been into dealer and had various parts changed. http://www.autoinsider.co.uk/problem...p?problem=5702
                        Bu genel olarak turbo araçların karakteristiği gaza direk yüklenmek yerine doğrusal bir biçimde hızınız arttıkça arttırarak basın. Sorununuzun kaybolduğunu görüceksiniz
                        kardeşim güzel diyosunda dizel araç mı bu yavaş yavaş gaza basalım.
                        siyah 2013 amarok 4motion highline kapalı kabin
                        siyah 2013 captiva LTZ 7 kişilik
                        uçan teneke fiorino

Yorum

Arkadaşlar,heves ederek yaptırdığım yazılımımdan kaynaklı motor gücü azaltıldı uyarısı sebebiyle bugün özel serviste aracın 2011 yılında çıkan son güncel yazılımını yüklettim.Hevesle yaptırdığım yazılım gitti ama sarsıntılı stop eden motorum çok iyi oldu,stop ettiği belli bile olmuyor.Bir daha da yazılım yaptırmayacağım,korktum vallahi.Şanssızlık benimkisi,bu işte iyi olan Erhan YÜCEL yaptı benimkini de ama buraya kadarmış. Orjinal yazılımla devam...

Yorum

Epey zaman geçmiş üzerinden ancak hala bu soruna sahip başka arkadaşlar var mı ?

Yorum

Bende ayni sorunu yasiyorum. 1.6t 2010 benzindede lpg dede yapiyor anlik tutup birakiyor gibi ufak ufak kesinti oluyor. Ama surekli degil

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ndiali View Post
                                Bende ayni sorunu yasiyorum. 1.6t 2010 benzindede lpg dede yapiyor anlik tutup birakiyor gibi ufak ufak kesinti oluyor. Ama surekli degil
                                Aynen hocam. Tam benim yaşadığım sorun. Bu sorunu yaşayan baya kişi var sanırım. Sorun ne olabilir ?

Yorum

İşleniyor...
                                X