Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KESİK KESİK HIZLANMAYA ÇÖZÜM VAR MI?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: KESİK KESİK HIZLANMAYA ÇÖZÜM VAR MI?

Orjinal yazı sahibi: medren
    hasan abi sorunu ben tanlamayamadım ama soyle bır seymı mesela devır duzgun bır sekılde artmıyor once 2000 den 2500 e fırlıyor sonra bıraz yavas yukselıyor sonra bırden 3000 e fırlıyor boyle bır sey mı

devirde fırlama olucak kadar değil, hızlanma anında anlık kısa kısa kesintiler, buna bağlı olarak devir saatindede duraklama yaşanıyor... mesele 4.vitesten 3000 devirden tam gaz yüklendiğin zaman 6000 devire gelene kadar çeşitli devirlerde anlık kısa kısa ve tekrarlayan kesilmeler, güç kaybı yaşanıyor, umarım anlatabilmişimdir

Yorum

Bazı chip tuning firmaları ile görüştüğümde durumu bildiklerini insignialarda bu kesikliğin yaşandığını ve kendi yazılımları ve ayarlamaları ile bunu çözebileceklerini söylüyorlar sizce ne denli doğrudur bu şekilde çözdüren var mı aranızda?

Yorum

Hasan abi ayni olay sanrim bendede var ama
        Dusuk devirden hizlanmaya baslayinca ornegin 2000 devirde dip gaz yaptimmi o sekilde artiyor devir ama 3000 devirdr dip gaz yaptm mi normal hizlaniyor

Yorum

Devirlerin 300-500 artmasi baski balata ile ilgili olma ihtimali yuksek

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

merhaba dostum,95 mi 98 mi aldın benzini?ben ne zaman 98 oktan alsam seninkine benzer turbo kesintisi yapıyor,95 te problem yaşamıyorum..bir dene bence..
            selamlar..

Yorum

O sorunu yaşadım .. umursamadım.. dahada ilerledi ..umursamadım ...en sonunda araba birden 120 km 80 km ye düştü.. acil servise götiür dedi.. 80 km üstüne hiç çıkmadı..
              SORUN:ateşleme bobini arızası...
              180 COSMO ,BEYAZ.. 245/45/19 SPOR JANT VE DUNLOP SPORTMAXX 98 Y LASTİKLER.. OPC SPOİLER..   EIBACH PRO KİT YAY SİSTEMİ (3 CM ) ,SİYAH RENKLİ CAMLAR..K&N AÇIK HAVA FİLTRESİ VE İNTAKE KİT

www.zaferboyraz.com

Yorum

Sürekli 95 oktan kullanıyorum. Zafer Bey siz ateşleme bobini arızası demişsiniz peki siz bu arızayı giderince bir daha hiç yaptı mı yada tamamen düzeldi mi?

Yorum

ateşleme bobini olabilir ama ben değiştirdiğim halde düzelmedi bende bide chip var, yazılımı sildirip tekrar yükletcem bakalım sonuç ne olcak...

Yorum

Aynı sorunu şuan kullandığım aracımda yaşıyorum ama insigniada hiç yaşamamıştım..araç ile hızlanırken birden güç kesintiye uğruyo, sanki aracı bişey tutuyo ve bırakıyo.sonra hızlanmaya devam ediyo ama araç bu hatayı sürekli yapmıyor aracı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyo.nedeni nedir bilmiyorum bayram sonrası servise götürecem hem bakımları yapılacak hemde soruna bir el attıracam bakalım.
                    ben hava akış metresindende şüpheleniyorum ama bakalım ne çıkacak..
                    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

benim sorunda bunun tam aynısı arabayı sanki birşey tutuyor
                      2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                        aynı sorun birebir olarak bendede var, henüz çözüm bulamadım, eskiden bu kadar bariz hissetmiyordum,i özellikle 4-5 ve 6 viteste tam gazdayken araç kesik kesik hızlanıyor, eskiden sadece bi kere yada 2 kere kesilirdi, şimde ise örneğin 4.viteste 3000 devirden 6000 devire kadar tam gazda hızlanırken 5-6 kere keslidiğini hissediyorum, en son ateşleme bobinlerini değiştirdim fakat henüz sorun çözülmedi, bujileri değiştirip denicem...
                        Direk gaza yüklenmek yerine gazı yedirerek basın , turbo araçlarda gaza direk yüklenilirse bu tarz olayların olması normal atmosferik araçlarla motor karakteristiği çok farklı.
                        Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Yorum

Arkadaşlar bunla ilgili kimle görüştüysem herkes arabanın özelliği diyor böyle özellik olur mu nasıl bir şey bu? Çok rahatsız edici bir durum neden o kadar para verip turbo araba aldık ki, yağ gibi akıp gitsin diye. Ben bu konuda Almanya Opel CEO'suna, General Motors CEO'suna, İngiltere Vauxhall CEO'suna, Hollanda Holden CEO'suna, Buick CEO'suna(ABD'DE bizim araba Buick Regal şeklinde üretiliyor.) bir yazı göndereceğim. Durumu çözmeleri için gerekli girişimlerde bulunmalarını isteyeceğim. Çünkü dünya çapında Insignia forumlarını okuduğumda aynı şikayetin farklı ülkelerdeki kullanıcılarda da olduğunu gördüm. Örnek aşağıdadır.

I currently have a problem where my Insignia feels LUMPY/HESSISTANT when driving / accelerating. Kind of feels like the start of a missfire.

Has been into dealer and had various parts changed. http://www.autoinsider.co.uk/problem...p?problem=5702

Yorum

Orjinal yazı sahibi: remote
                            Arkadaşlar bunla ilgili kimle görüştüysem herkes arabanın özelliği diyor böyle özellik olur mu nasıl bir şey bu? Çok rahatsız edici bir durum neden o kadar para verip turbo araba aldık ki, yağ gibi akıp gitsin diye. Ben bu konuda Almanya Opel CEO'suna, General Motors CEO'suna, İngiltere Vauxhall CEO'suna, Hollanda Holden CEO'suna, Buick CEO'suna(ABD'DE bizim araba Buick Regal şeklinde üretiliyor.) bir yazı göndereceğim. Durumu çözmeleri için gerekli girişimlerde bulunmalarını isteyeceğim. Çünkü dünya çapında Insignia forumlarını okuduğumda aynı şikayetin farklı ülkelerdeki kullanıcılarda da olduğunu gördüm. Örnek aşağıdadır.

I currently have a problem where my Insignia feels LUMPY/HESSISTANT when driving / accelerating. Kind of feels like the start of a missfire.

Has been into dealer and had various parts changed. http://www.autoinsider.co.uk/problem...p?problem=5702
                            Bu genel olarak turbo araçların karakteristiği gaza direk yüklenmek yerine doğrusal bir biçimde hızınız arttıkça arttırarak basın. Sorununuzun kaybolduğunu görüceksiniz
                            Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mindfreak
                              Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                              aynı sorun birebir olarak bendede var, henüz çözüm bulamadım, eskiden bu kadar bariz hissetmiyordum,i özellikle 4-5 ve 6 viteste tam gazdayken araç kesik kesik hızlanıyor, eskiden sadece bi kere yada 2 kere kesilirdi, şimde ise örneğin 4.viteste 3000 devirden 6000 devire kadar tam gazda hızlanırken 5-6 kere keslidiğini hissediyorum, en son ateşleme bobinlerini değiştirdim fakat henüz sorun çözülmedi, bujileri değiştirip denicem...
                              Direk gaza yüklenmek yerine gazı yedirerek basın , turbo araçlarda gaza direk yüklenilirse bu tarz olayların olması normal atmosferik araçlarla motor karakteristiği çok farklı.
                              bu taktiği babam yapıyordu oluyoda gerçekten

ama yinede bastımmı gaza ilk devirde olsa kesintisiz fırlatması lazım arabayı
                              arabaya binenler bazen bu nasıl 180beygir gibi sorular sorunca insanın canı sıkılıyor
                              2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

Alın sprint booster aracınıza yeniden aşık olun.Aracın 180 beygir olduğunu hissetiren alet.Hoş benimki 210 beygir ama
                                2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

İşleniyor...
                                X