Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KESİK KESİK HIZLANMAYA ÇÖZÜM VAR MI?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• KESİK KESİK HIZLANMAYA ÇÖZÜM VAR MI?

Arkadaşlar herkese selamlar. 2013 model 1.6 Turbo cosmo araç satın aldım. Daha 4000 kmde fakat özellikle 2. ve 3. viteslerde gaza bastığımda araba kesik kesik hızlanıyor diğer bir deyişle düz bir ivmelenme yerine dalgalı olarak hızlanıyor. Ne yaptıysam çözüm bulamadım. Servis araçtaki yazılımın Opel fabrikasının en son geliştirdiği yazılım olduğunu söyledi o yüzden yazılım güncellemesi ile çözemedim. Farklı şeyler denedik yine olmadı. Opel İzmir Merkez, Almanya teknik masayla yazıştı arabanın özelliği dediler. Bu sorunu yaşayıp gerçekten tam anlamıyla garanti kapsamında çözüme ulaştırabilen var mı? Varsa nasıl yaptığınızı lütfen paylaşır mısınız?

Ynt: KESİK KESİK HIZLANMAYA ÇÖZÜM VAR MI?

kesik kesikten kasıt nasıl tam anlayamadım ama araç patiye düşüyor ondan mı dıye dusunuyorum

Yorum

yazılımla çözen vardı diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam
      bendede var ve yazılımla çözülmedi işin ilginç yani her zaman yapmıyor bazen geri asılıyor gibi sanki
      2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

Kesik kesik hızlanma derken gaza basmaya başladığınızda hızlanma net ve pürüzsüz değil çok kısa sürelik milisaniyelik gaz kesilip yeniden geliyor gibi ve bazen bu 3. viteste 4-5 kez çok kısa aralıklarla oluyor

Yorum

araç turbo kesiyo bu normal yeni yazılımla geçiyor diye biliyorum
          Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Arkadaşlar, Opelin en son yazılımı aracın üstünde var zaten buna rağmen yeniden yüklediler ama çözülmedi. Bu sorunun arabanın karakteristik özelliği olduğunu söylüyor Opel Merkez ama kabul edilir birşey değil. Serviste çözemiyor, Merkezde çözemiyor Almanya'da çözemiyor.

Yorum

Turbo araçlarda gaza basıldığında hafif bir boşluk verdikten sonra hızlanmaya başlar. Maksimum tork alındığında da ekstra bir ivmelenme sağlar. Bu gayet normaldir, turbo motorların karakteristik özelliğidir. Daha önceki araçlarınız atmosferikti herhalde.
              34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Arkadaşlar, yaklaşık 3 yıl Seat Leon 1.4 TSI turbo sonrasında da 1 yıl Insignia 1.6 turbo kullandım. Bu son aracımı da model yenilemek için aldım. Yaşadığım sorun turboya geçiş sorunu değil araba ivmelenirken çok kısa süreliğine 3-4 kere gazı kesip bırakıyor.

Yorum

Akünün kutup başını söküp takın düzelir.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

ben onuda denedim olmadı o değil hata koduda vermiyor
                    2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

Orjinal yazı sahibi: remote
                      Arkadaşlar, yaklaşık 3 yıl Seat Leon 1.4 TSI turbo sonrasında da 1 yıl Insignia 1.6 turbo kullandım. Bu son aracımı da model yenilemek için aldım. Yaşadığım sorun turboya geçiş sorunu değil araba ivmelenirken çok kısa süreliğine 3-4 kere gazı kesip bırakıyor.
                      Ben sıkıntınızı yanlış anlamışım kusura bakmayın.
                      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

TC yi kapattığınızda aynı sorun var mı?
                        2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

benim araçta da var. racechipten olduğunu düşünüyordum değilmiş demek ki

Yorum

aynı sorun birebir olarak bendede var, henüz çözüm bulamadım, eskiden bu kadar bariz hissetmiyordum,i özellikle 4-5 ve 6 viteste tam gazdayken araç kesik kesik hızlanıyor, eskiden sadece bi kere yada 2 kere kesilirdi, şimde ise örneğin 4.viteste 3000 devirden 6000 devire kadar tam gazda hızlanırken 5-6 kere keslidiğini hissediyorum, en son ateşleme bobinlerini değiştirdim fakat henüz sorun çözülmedi, bujileri değiştirip denicem...

Yorum

hasan abi sorunu ben tanlamayamadım ama soyle bır seymı mesela devır duzgun bır sekılde artmıyor once 2000 den 2500 e fırlıyor sonra bıraz yavas yukselıyor sonra bırden 3000 e fırlıyor boyle bır sey mı

Yorum

İşleniyor...
                              X