Arkadaşlar herkese selamlar. 2013 model 1.6 Turbo cosmo araç satın aldım. Daha 4000 kmde fakat özellikle 2. ve 3. viteslerde gaza bastığımda araba kesik kesik hızlanıyor diğer bir deyişle düz bir ivmelenme yerine dalgalı olarak hızlanıyor. Ne yaptıysam çözüm bulamadım. Servis araçtaki yazılımın Opel fabrikasının en son geliştirdiği yazılım olduğunu söyledi o yüzden yazılım güncellemesi ile çözemedim. Farklı şeyler denedik yine olmadı. Opel İzmir Merkez, Almanya teknik masayla yazıştı arabanın özelliği dediler. Bu sorunu yaşayıp gerçekten tam anlamıyla garanti kapsamında çözüme ulaştırabilen var mı? Varsa nasıl yaptığınızı lütfen paylaşır mısınız?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
KESİK KESİK HIZLANMAYA ÇÖZÜM VAR MI?
Collapse
X
-
Ynt: KESİK KESİK HIZLANMAYA ÇÖZÜM VAR MI?
yazılımla çözen vardı diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam
bendede var ve yazılımla çözülmedi işin ilginç yani her zaman yapmıyor bazen geri asılıyor gibi sanki2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film
Yorum
-
Kesik kesik hızlanma derken gaza basmaya başladığınızda hızlanma net ve pürüzsüz değil çok kısa sürelik milisaniyelik gaz kesilip yeniden geliyor gibi ve bazen bu 3. viteste 4-5 kez çok kısa aralıklarla oluyor
Yorum
-
araç turbo kesiyo bu normal yeni yazılımla geçiyor diye biliyorumBir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
F10 Msport
Yorum
-
Arkadaşlar, Opelin en son yazılımı aracın üstünde var zaten buna rağmen yeniden yüklediler ama çözülmedi. Bu sorunun arabanın karakteristik özelliği olduğunu söylüyor Opel Merkez ama kabul edilir birşey değil. Serviste çözemiyor, Merkezde çözemiyor Almanya'da çözemiyor.
Yorum
-
Turbo araçlarda gaza basıldığında hafif bir boşluk verdikten sonra hızlanmaya başlar. Maksimum tork alındığında da ekstra bir ivmelenme sağlar. Bu gayet normaldir, turbo motorların karakteristik özelliğidir. Daha önceki araçlarınız atmosferikti herhalde.34 ST 579 '09 C180 Kompresor
BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri
Yorum
-
Arkadaşlar, yaklaşık 3 yıl Seat Leon 1.4 TSI turbo sonrasında da 1 yıl Insignia 1.6 turbo kullandım. Bu son aracımı da model yenilemek için aldım. Yaşadığım sorun turboya geçiş sorunu değil araba ivmelenirken çok kısa süreliğine 3-4 kere gazı kesip bırakıyor.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: remoteArkadaşlar, yaklaşık 3 yıl Seat Leon 1.4 TSI turbo sonrasında da 1 yıl Insignia 1.6 turbo kullandım. Bu son aracımı da model yenilemek için aldım. Yaşadığım sorun turboya geçiş sorunu değil araba ivmelenirken çok kısa süreliğine 3-4 kere gazı kesip bırakıyor.34 ST 579 '09 C180 Kompresor
BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri
Yorum
-
aynı sorun birebir olarak bendede var, henüz çözüm bulamadım, eskiden bu kadar bariz hissetmiyordum,i özellikle 4-5 ve 6 viteste tam gazdayken araç kesik kesik hızlanıyor, eskiden sadece bi kere yada 2 kere kesilirdi, şimde ise örneğin 4.viteste 3000 devirden 6000 devire kadar tam gazda hızlanırken 5-6 kere keslidiğini hissediyorum, en son ateşleme bobinlerini değiştirdim fakat henüz sorun çözülmedi, bujileri değiştirip denicem...
Yorum
Yorum