Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Acil. hararet sorunu..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Acil. hararet sorunu..

slm 1,6 turbo benzinli aracımla bugun ikindin anamur-karaman yolunda seyahat ederken rampalardan dolayı araç hararet yaptı ve lastik balata kokusu geldi kenara cektim hararet göstergesi 110 derece felandı stop ettm biraz bekledim araç 90 dereceye düştü sonra sakın kullandım dikkat ettim araç biraz tuhaf oldu hantallaştı tesiste mola verdim 1 saat durdm araca yüklenyrum 4000 deviri bile geçmyr gibi yani kırmızı şeride gelmyr eskisi gibi servis yok burda bi ustaya gösterecm sizce sorun nedir kafama takıldı çıkmıyor turbo felan tıs sesi felan geliyor ne yapacm bilmyrum ilk defa böyle hararet gibi sorunla karşılasınca. hayırlı akşamlar.
    OPEL insignia BİR nokta ALTI motor YÜZ SEKSEN beygir

Ynt: Acil. hararet sorunu..

Araç kaç km de? Düşük ihtimal de olsa aracın turbo kesmesi hararet yaptırır.Egzoz dumanını kontrol edin mavileşme varsa dediğim durum olabilir.
    http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
    2.0 CDTI
    Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

umut abi hiç bakmadım egzoza felan o sıra telaştan anlamayıncada pek araç 86,000 km de

Yorum

Yanlış yere yazdığım için mesajı editledim kusura bakmayın.

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Devridaim motoru olabilir

Yorum

Turbo bitmiş gibi görünüyor

Yorum

Olayi tam anlayamadim arac rampa cikarken hareret yapmaz saatlerce dur kalkmi ysptiniz
              Arac hararet yaptigi zaman motor suyunu kontrol ettinizmi

Bu tur durumlar da motora zarar verme olasiligi yuksektir insallah bir zarar vermemistir
              Akunun kutup basini sokerek arac beynini resetleyin ve en kisa zamanda servise gidin yada opel yardimi arayin

Gecmis olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

fatih abi ustaya gösterdim baskı balata dan dolayı zaten debriyajda yumuşadı hissettim şükür motorda bi sıkıntı felan yok ama araç boşda iken motor sesi biraz çızırtılı çalısıyor gibi nedn ne olabilir.

Yorum

Motor tarafındaki borularıkontrol edin. Bir kaçak söz konusu olabilir.
                  Debriyaj balatası bitmeye yakın değiştirilmez ise başka parçalara da zarar gelebiliyor.
                  Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

walla turbodan yada motordan bir sorun olduğu anlaşılıyor yol yardımı arayın çektirin aracı bence daha ekstra hasardan kaçınmak için. çok geçmiş olsun gelişme olursa bilgilendirin lütfen
                    2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

Yorum

Bilal abi ustaya gösterttim motor yada başka bir yerde sıkıntı yok dedi sadece baskı balata deforme olmuş degişek dedi turbo felan görevini yapıyor baskı balatadan dolayı performans kaybı var sadece. yinede parça degişince komple bi baktıracam motora

Yorum

Bugün çalıştırdıktan sonra biraz motoru da sıkıştırarak yaklaşık 4km yol gittim. İlk çalıştığı andan vardığım yere kadar rolanti tüksekti..

Vardığım yerde balata kokusu gibi bir koku vardı ve fan çalışıyordu,hararet 110 civarındaydı. Stop etmeden biraz gaza yüklendim ve devir daim yükselsin ve soğusun derken fan sustu..

Fakat beni şaşırtan ve korkutan acaba kronik bir sıkıntı mı var? Daha yeni hareket etmiş ve soğuk havada çalışan araç neden hararet yapmıştı? Ayrıca aracım normal şartlarda da ( zaten alalı daha 3 hafta oldu hiç yazın binmedim ) 105° derecede çalışıyor. Bu normalmidir? Sizlerin aracı ortalama kaç derecede çalışıyor?

Yorum

90 dereceyi geçmez normalde,sizin soğutma sisteminde sorun var sanırım,servise gidin...
                          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tornado
                            90 dereceyi geçmez normalde,sizin soğutma sisteminde sorun var sanırım,servise gidin...
                            Beni şaşırtan aracım 3 haftada 1600 km.yi geçti... İzmir ve Kütahya gibi uzun yollar yaptım, şehir içinde bindim... Hiç böyle bir probem olmadı...

Artık gözümüz hararette olacak ve konuyu servis ile görüşeceğiz...

Teşekkürlerimle...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aliuluer
                              Orjinal yazı sahibi: tornado
                              Beni şaşırtan aracım 3 haftada 1600 km.yi geçti... İzmir ve Kütahya gibi uzun yollar yaptım, şehir içinde bindim... Hiç böyle bir probem olmadı...

Artık gözümüz hararette olacak ve konuyu servis ile görüşeceğiz...

Teşekkürlerimle...

Bence binmeyin öyle daha fazla,garantiden de çıkar ve motor elinizde kalabilir.Acil, servise götürün siz onu.16 yıldır araba kullanıyorum,daha sıcaklık göstergesi 90 dereceyi geçeni görmedim,105 fazla,motora zarar verir.

2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

İşleniyor...
                              X