Faydası süper tabi ki ama benim motor gücü azaltıldı yazısı gene çıktı ve motorun gücü gerçekten azaldı bu sefer.Sanayiye götürdüm ustaya bilgisayara bağladı,yeni bir makine almış hatayı bulup sildik.Sonra epey bir bastım 20 km kadar. Hiçbir arıza kaydı çıkmadı,bilgisayara bağlı gittik.Motor gücü azaltıldı yazısı çıkmadı,motor gücü de gayet iyiydi. Booster Erhan'ı aradım o da hata koduna baktı ve aracın orjinal yazılımının hatalı olduğunu,bu hatanın 2010 yılında güncelleme ile giderildiğini,servise gidip 2010 yılında çıkan güncel yazılımı yaptırdıktan sonra kendisinin ayar yapacağını söyledi.Benim usta bilgisayara bağladığında hata kodu op-234 idi sanırım o çıktı,sonra yeni aldığıyla bağladı ve turbo ile ilgili soketlerin hepsini söktü taktı.Ondan sonra sildi ve gidip denedik.Dediğim gibi 7000 devirlere kadar lpg ile hem de çıktım,benzinle de çıktım,yokuş yukarı da bastım ama ne hata verdi ne de yazı çıktı.Bakalım artık,olmadı servise gidip güncel yazılımı yaptırıp öyle Erhan'a gideceğim.Yalnız araba canavar oldu maşallah,yazılım yaptır yani. Ama lpg ayarlarını da iyi yapmaları lazım.Benim lpgde hiçbir şey değişmedi zaten 1.5 mb regülatör vardı basıncı 1850 mb yaptılar,araba gaz kesene kadar bassan bile benzine geçmiyor ama moralim de bozulmadı değil.Kırık yılda bir yazılım yapalım dedik o da sıkıntıya soktu.
2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
arabanın performansından yana sıkıntım yok izne çıktım arabayı yükledim kamyon gibi rahat 2 ton olmuştur devirli gittimmi yokuş falan hikaye istanbuldan erzuruma kadar gayet akıcı geldim ama ilk devirler beni öldürüyor heleki kalkışlarda..bazen kalkışlarda sporta alıyorum bu seferde devri yakaladığı anda dehşet bir patinaja düşüyor
yola çıkmadan önce çetaştaki box yazılımlardan alacaktım vazgeçtim ama bu tarz 20 30 beygirlik bişey yeterli gelicek diye düşünüyorum
2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film
Arkadaşlar,araç beyninin ya da akünün sökülüp takılması ile motor gücü azaltıldı yazısı arasında bir bağlantı var mı? Benim bu yazı yazılım yapılıp beyin takıldıktan ve araç çalıştırıldıktan sonra,araç yerinde dururken hem de rolantide çalışırken çıktı.Birkaç gün önce silmiştik hata kodunu ve birkaç gün zorlamama rağmen çıkmamıştı yazı. Dün aracımı baskı balata,volan değişimi için söktüler,akü de söküldü tabi ki,iş bitince aracı denerken gene çıktı bu yazı fakat güç kesintisi olmadı. Daha sonra ustayla denerken gene çıktı ve gene sildik,devam ettik son devirlerde kullanmaya fakat bir daha çıkmadı. Sanki beyin ya da akü sökülüp takılınca bu hatayı veriyormuş gibime geldi bende...
2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
merhaba arkadaşlar dün akşam sakin sakin kullanırken aracı bir anda motor gücü azaltıldı yazdı ardından da servise götürün uyarısı kenara çektim kapattım açtım ama düzelme
yok çekişten de düştü turbonun sesini duyabiliyorum hala ama eskisi kadar güçlü değil ve aynı zamanda da yakıt tüketimi ilginç bir şekilde düştü yani 100 lt de 10 11 yazarken 7 görüyorum şu an formda yazılanları okudum fakat olmaz ise yardımcı olabileceğiniz yada şunu da dene servisten önce diyeceğiniz bir şey var mı acaba..? tmr
Evet akşam denedim kutup başlarını söktüm biraz bekleyip tekrar taktım koltuk ayarına kadar herşey aynı kalmıştı sıfırlanan birşey yok huh ama arza uyarısı gitti ve motor çekişi normale döndü dün akşam bu işlemi yaptıktan sonra 500 evlerden ikitelli ikitelliden kağıthaneye çevreyolundan (yol uzunluğunu bilenler olur diye yazıyorum) olduğunca yüklenerek ilerledim ve tekrar bir uyarıya rastlamadım şu an gayet düzgün yardımlarınız için herkese teşekkürler.
Evet akşam denedim kutup başlarını söktüm biraz bekleyip tekrar taktım koltuk ayarına kadar herşey aynı kalmıştı sıfırlanan birşey yok huh ama arza uyarısı gitti ve motor çekişi normale döndü dün akşam bu işlemi yaptıktan sonra 500 evlerden ikitelli ikitelliden kağıthaneye çevreyolundan (yol uzunluğunu bilenler olur diye yazıyorum) olduğunca yüklenerek ilerledim ve tekrar bir uyarıya rastlamadım şu an gayet düzgün yardımlarınız için herkese teşekkürler.
Geçmiş olsun
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Bu motor gücü azaltıldı bendede olmuştu.Araba 30 km i geçmiyordu bayırda kaldı çıkmadı. Araç hasar algılayıp hafızaya kaydettiğinde bu şekilde uyarı veriyormuş.Aracın bilgisayara bağlanıp bakılmasi gerekiyor bende ABS sensörü arıza verdiği için olmuştu.
2016 Ford Mondeo Titanium + Platin Beyaz + Sunroof + Tekno Paket + Ford Dynamic LED
Yorum