Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vites Geçişlerinde Motor Göğüslemesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Vites Geçişlerinde Motor Göğüslemesi

debriyaja basmadan dusuk devir 2. viteste giderken ayagimi gazdan birden cektigim zaman kut kut ses gelmesi durumu oluyor bende de
    acaba bahsettigim sorunun sizin sorunla benzerligi olabilir mi.

yani sanziman problemi gibi bisey olabilir mi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insigniaT
      rölanti olmasın o?
      orjinal ismidir o bizim buralarda rolanta olarak gecer bi nevi agız alıskanlıgı

Yorum

Uğurum benim de kafam orda karıştı zaten.. Byaniqli kardeşimin bahsettiği rölanti rolanta değil sanırım.. Düzeltiyoruz sıkıntı yok..

O ayarda hiçbir sorun yok, araba normal devrinde oluyor rölantideyken.

Fatih abi fırsat bulduğum vakit kutup başı işlemini uyqulayacam valla, sonucu ben de merak ediyorum daha önce hiç böyle bişey yapmadım nasıl yapacağımı doğrusu bilmiyorum da ama serviste çalışann bi arkadaşım var, o da uyqun olduğu bi qün bu işlemi birikte yaparız ve sonucu belirtirim tabiki

Peki qüncellemesi filan var mı böyle bi sorunun? Cumartesi bi motor qüncellemesi yaptım, çok nadir turbo kesintisi oluyodu, Yaptırayım dedim servise qittim ve qüncellediler.. Zaten nadir oluyodu, şimdi o qünden sonra hiç hissetmedim öyle bi kesinti, inşallah etmemde hiç.
        Ama bu qöğüsleme problemine karşı da bi qüncelleme varmıdır?

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

konu degişecek gibi ama turbo kesintisi dediginiz olay ne oluyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan
            Yok 1. vitesten 2 ye atarken veya attıktan sonra araba titriyormuş vs. anladığım kadarıyla.
            1 den 2 ye atarken bi anlık sirkeleme yapar qibi oluyor titreme değilde hani, attıktan sonra sorun yok, ivmeleniyo zaten araba..
            1 de kalkıyorum, devir qelip vites değişince debriyaja basar basmaz 2 ye atarken o arada oluyo bu qöğüsleme..
            Kütürdeyip sirkeler qibi oluyor Hani acemiler vites değişir ya sert bi biçimde onun qibi bişey
            Ama her 1 den 2 ye aldığımda olmuyo, 10 kere atıyosam 4 ünde oluyo neredeyse ve canımı sıkıyo bu da haliyle.. Bu qeçişlerde daha sarsıntısız olabilirdi şanzıman...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: byanigli
              konu degişecek gibi ama turbo kesintisi dediginiz olay ne oluyor
              Çeşitli konular önceden açılmıştı.

InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.

InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.
              Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
              Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
              VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bumerang
                debriyaja basmadan dusuk devir 2. viteste giderken ayagimi gazdan birden cektigim zaman kut kut ses gelmesi durumu oluyor bende de
                acaba bahsettigim sorunun sizin sorunla benzerligi olabilir mi.

yani sanziman problemi gibi bisey olabilir mi
                Benzerliği var evet.. Ama benim bahsettiğim de 1 den 2 ye alırken oluyor, sirkeleme qibi.. Kütürdüyor qibi oluyor..

Yorum

benim bahsettigim sorunun kullanimla alakasi yok. camlari acin 2. vitste dusuk devirde giderken ayaginizi gazdan birden cekin. kut diye bir ses duyacakmisiniz.

ben cok duyuyorum.

Yorum

Peki bu güncellemeden sonra mı oldu? Eğer baştan beri olan birşeyse göğüsleme dediğin olayın vuruntu diye birkez daha bahsi geçmişti.1 den 2 ye geçerken vuruntu oluyor.Çağrı abi cevaplamıştı yanılmıyorsam '' 1 den 2 ye geçerken araba 1 deki torku 2 de kaybedince ve kasanın da ağır olmasıyla küçük bir sarsıntı oluyor'' ben de bu konudan muzdaripim.Debriyajı yavaş kaldırmak zorundayız 2 ye geçerken galiba bundan başka çözümü yok.
                    Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bumerang
                      benim bahsettigim sorunun kullanimla alakasi yok. camlari acin 2. vitste dusuk devirde giderken ayaginizi gazdan birden cekin. kut diye bir ses duyacakmisiniz.

ben cok duyuyorum.
                      Bunu deniyecem

Orjinal yazı sahibi: insigniaT
                      Peki bu güncellemeden sonra mı oldu? Eğer baştan beri olan birşeyse göğüsleme dediğin olayın vuruntu diye birkez daha bahsi geçmişti.1 den 2 ye geçerken vuruntu oluyor.Çağrı abi cevaplamıştı yanılmıyorsam '' 1 den 2 ye geçerken araba 1 deki torku 2 de kaybedince ve kasanın da ağır olmasıyla küçük bir sarsıntı oluyor'' ben de bu konudan muzdaripim.Debriyajı yavaş kaldırmak zorundayız 2 ye geçerken galiba bundan başka çözümü yok.

Uğur, sanırım sorun bahsettiğin qibi.. Bi anlık sirkeleme oluyor qeçişte evet.. Debriyaja basar basmaz oluyo zaten, kaldırırken değil.. Güncellemeden önce de vardı, zaten hem onun için hem de turbo kesintisini çözmek için yaptırdım qüncellemeyi.. Ama bi sorun halloldu, ki zaten önce de çok nadir yapıyodu, diğeri hala devam ediyo...

Yorum

ama benim dediğim debriyajı kaldırırken oluyor.Belki de farklı bir sorun olabilir bahsettiğiniz ama umarım sorununuz anladığım şeydir ve bu da turbo güncellemesiyle geçiyor olması lazım.
                        Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: efemuratt
                          Valla qenelde devir 2500 lerde vites atınca ve yol da biraz rampaysa, çok hafif, ki bazen düz yolda da yapıyo, mesela tümsekten qeçiyorum, qayet yavaş qeçiyorum, arka teker tümsekten inince yumuşak kaldırıyorum arabayı, devir 2500 qibi 2 ye alıyorum, henüz debriyaja basar basmaz, yani qazdan ayağımı çekip debriyaja bastığım anda motor sirkeler qibi oluyor ve ses de qeliyor qibi oluyor kütür kütür dknow
                          Sonra qaza tekrar basınca da bi anda hoplayı veriyor araba..

Tabi herzaman yapmıyor bunu. Ama çok nadiren de yapmıyor yani.. Çok can sıkıcı olabiliyor bazen.. Mert inde dediği qibi, belki ben dikkat etmiyorum bakamıyorum o esnada ama, dışardakiler arabaya hayranlıkla bakarken arabanın o halini anlayıp şaşırıyolarda olabilirler duruma dknow
                          Aslında birazda kullanıma bağlı sanırım..
                          Ama yine de böyle bi araba yapmışlarsa böyle bi sorun da olmamalı bence.. Daha akıcı olabilirdi vites qeçişleri.. Biz henüz kalkışlarda 1.6 turbo insiqnia mızda düz vitesin keyfini alamazken çoğu zaman, maad adamlar VW lerde DSG şanzımanın sarsıntısız tadını çıkarıyolar Benim eN canımı sıkan şey de bu bi bakıma Çağrıcım :/
                          Sence?
                          Valla bizde arabayı yeni aldık henüz 600 km'de.Bu sorundan en çok ben muzdaribim.Çünkü yaşım 17 ve 2-3 ay sonra ehliyet kursuna falan yazılcam ehliyet alcam.Manuel vites sürmeyi biliyodum ama manuel arabayı satıp otomatik araba alınca manueli biraz unutmuşum stop falan ettirmiyorum ama motor freni vs yaparken bocalayabiliyorum.
                          Şimdi babamla 2-3 günde bir direksiyon çalıştırıyo bana.İlk dersimde baya bocaladım arabayı hep salladım falan vites değiştirirken babam baya bi kızdı.Sonra arabaya alışınca sarsmadan sürmeye başladım.Ama şöle bişey var ben acemi sürücü olmama rağmen farkettimki 1'den 2'ye atarken devir 3 bin 4 bin falansa debriyaja hızlı basarsan ve 2 ye atarsan arabada hafif bir sarsılma söz konusu.Babam devirli kullanmadığı için onda hiç olmuyo ve her defasında bana kızdı nie sarsıyosun diye.
                          Şimdi Bende babam gibi kullanıyorum.Sadece kalkıp devir 2bin oldumu direk 2 ye atarsan ne ses ne sarsıntı söz konusu.Birde debriyajıda yavaş çekceksin.Tabi ben acemi sürücü olduğum için yanlış bilgi veriyoda olabilirim ama böle yapınca sarsıntı olmuyo.Zaten diğer viteslerde böle bişey söz konusu değil.
                          Turbo konusundada bugün rolantide farketiğim şey.Rolantide gaz yemiyo fazla.Bence bunun turbo motordan kaynaklandığını düşünüyorum.
                          Devir düşükse 1'den 2'ye atarken ses olabilir normal.Çünkü bizde 1 tanede 2009 model corsa 1.2 easytronic var. Ondada mesela 1 den 2 ye atarken ses oluyo bazende sarsıntı yapıyo.Yani bu bence opelde değiştirilemez bişey.Sorun da değil zaten ses tabiki olcak sonuçta hepsi mekanik aksam.Yolda kalmadığımız ve konforumuzdan ödün vermediğimiz sürece sorunda yok demektir.
                          Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Yorum

Şu vites geçişleriyle ilgili durumu ilk aldigimda ben de paylaşmiştim forumda ama şuara onunla ilgli bir sıkıntı yaşamiyorum. debriyaj gazi ona göre ayarlamaya çalişiyorum bir nevi o vurdurma hissiyatini giderecek şekilde çekiyorum ayagimi debriyajdan. birde sanirim turbo kesintisi dediginiz şeyi dün ben de hissettim anlik birşey oldu hafif bir silkeleme gibi 4 . vitesteyken sonra toparlardi kendini ve ivlenmeye devam etti. fakat şuan için rahatsiz edici birşey değil bence.
                            Insignia 1.6 180 hp Cosmo Beyaz DVD 800 idi 

Yorum

vurdurma debriyajı çekerken değil, basarken oluyor.
                              çekerken yapması devir yetersiz gelir ondan olur büyük ihtimalle.
                              InsigniaTEAM

Yorum

çagrı bu turbo kesilmesi problem yaratirmi ilerde şuan için bir sıkıntı olucagini düşünmüyorum fakat güncelleme yapmak gerekirmi ve de nekadar sürer bu güncelleme?
                                Insignia 1.6 180 hp Cosmo Beyaz DVD 800 idi 

Yorum

İşleniyor...
                                X