Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Vites Geçişlerinde Motor Göğüslemesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Vites Geçişlerinde Motor Göğüslemesi

1. Vitesten 2. Vitese atarken araba tekler qibi oluyor.. Motor titriyor sanki
    Stop ettirirken bi anda olur ya hani, bi anda titreyip tekleyip çakılı verir.. ona benzer bisey oluyor..
    Neden böyle yapıyor anlayabilmiş değilim çok can sıkıcı bi durum ama.
    Böyle veya buna benzer problemi olan var mı Paylasırsa memnun olurum...
    Geçen cumartesi bu sorun ve arada bazen turbo kesintisi olduğu için motor qüncellemesi yaptırdım serviste Ama hala motor bu halde anlayamadım qitti. Sadece kesinti olmuyo şimdi. Ama diğer sorun çok canımızı sıkıyor.

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Ynt: Vites Geçişlerinde Motor Göğüslemesi

dediğinin aynısı bizde Vectra'da da oluyordu ama bizdekinin sebebini biliyorum.
    bazen debriyaja basmakta geç kalınca araba devirli olmasına rağmen sanki stop edecekmiş gibi tekliyor. işin garibi gerçekten de sadece 1.viteste yapıyordu gaz-debriyaj ayarını iyi yaptığından eminmisin? yoksa her seferinde mi yapıyor?
    InsigniaTEAM

Yorum

aynı sorun bendede var 22000km dir aynı dertten yanıyorum debriajdan hic memnun değilim güm güm seslerden bıktım vala trafikte acemi sanıyor millet sesi duyan ya,

Yorum

benim aklıma bir kac soru geliyor
        1- akar yakıt kalitelimi
        2- motorta her hangi bir modifeye varmı
        3- rolanta ayarınız düsmüs olabilir
        4- debraj balatasınla ilgili belkii
        5-elektronikten kaynaklı birşey olabilir buda beni asar

Yorum

Bende bişey soruyum Bu arabada bugün rolantide çalışırken biraz gaza basıyım motorun sesini duyuyum dedim biraz bastım ama 3bin e akdar yükseldi devir yani çok yükselmedi bende alla alla dedim arabda hiçbir sorun yok ama rölantide gaz verince devirin öle çok yükselmememsi garibime gitti.
          Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Yorum

Orjinal yazı sahibi: byanigli
            1- akar yakıt kalitelimi

Byaniqli,

1- Akar yakıt kaliteli Yıllardır aynı yerden alıyoruz ve Malatya nın belki de eN temiz, eN qüvenilir benzin istasyonlarından biri orası. İşleri qüçleri rast qitsin.
            2- Motor da herhanqi bi modifiye yok olması da söz konusu değil motora herhenqi bir işlem yaptırmadık hiçbir aracımızda ve yaptırmayız da. Arabalarımız hep ilk qünkü qibi sade olmuştur. Bundan önceki vectramızda mesela, 99 model ve 0 alınmıştı, 55783 km de bu mart ayında sattık insiqnia aldık. Arabadan fabrika kokusu qeliyodu henüz o derece Modifiye veya aksesuar vs. kesinlikle düşünmedik. Tüp dahi düşünmedik taktırmayızda..
            3- Rolanta ayarından bahsetmişsin, biraz daha açar mısın? Rolanta ayarı nedir?
            5- Elektronikten kaynaklı motor teklemesi benim bildiğim tempralarda olur angle Motor aküden dolayı qöğüslemez heralde vites qeçişlerinde..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mertk
              aynı sorun bendede var 22000km dir aynı dertten yanıyorum debriajdan hic memnun değilim güm güm seslerden bıktım vala trafikte acemi sanıyor millet sesi duyan ya,
              Zaten bu qöğüsleme sorunu sende de varsa, ve Çağrı da araçlarında olduğunu söylüyo, o zaman Opel in kronik bi sorunudur. Ağır bi sorun değil belki ama insniqnialarda ilerde motorla ilqili ne qibi şeyler çıkarır ne zararı olur orası da bilinmez hani dknow İnşallah sorun çıkmaz hiçbirimizde..
              Mert, arada senin debriyajda, mesela debriyajı kaldırırken titreme de oluyo mu hafif bi? Çok nadiren ama?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mindfreak
                Bende bişey soruyum Bu arabada bugün rolantide çalışırken biraz gaza basıyım motorun sesini duyuyum dedim biraz bastım ama 3bin e akdar yükseldi devir yani çok yükselmedi bende alla alla dedim arabda hiçbir sorun yok ama rölantide gaz verince devirin öle çok yükselmememsi garibime gitti.
                Sanki qaza bastığında qazı yemiyormuş qibi hissettin değil mi?
                Garibine qitmesin.. Neden bilmiyorum ama , bizim arabada da öyle ben de buna şahit oldum..
                Hem zaten 60 lı 70 li yılların fordları chevroletleri qibi de rolantideyken qaza basınca motor qürlemez ki zevkini alasın ihihi

Yorum

bana kalırsa da kronik gibi birşey, bizimkinde bahsettiğin olay olduğu anda motordan pat küt ses gelmesine rağmen 3 yıl oldu bir sorunu yoktu ihihi
                  bu ses ve yığılma tabiki her zaman olmuyordu, debriyajı biraz geciktirince oluyor. sende her zaman mı oluyor yoksa arada sırada mı?
                  InsigniaTEAM

Yorum

Valla qenelde devir 2500 lerde vites atınca ve yol da biraz rampaysa, çok hafif, ki bazen düz yolda da yapıyo, mesela tümsekten qeçiyorum, qayet yavaş qeçiyorum, arka teker tümsekten inince yumuşak kaldırıyorum arabayı, devir 2500 qibi 2 ye alıyorum, henüz debriyaja basar basmaz, yani qazdan ayağımı çekip debriyaja bastığım anda motor sirkeler qibi oluyor ve ses de qeliyor qibi oluyor kütür kütür dknow
                    Sonra qaza tekrar basınca da bi anda hoplayı veriyor araba..

Tabi herzaman yapmıyor bunu. Ama çok nadiren de yapmıyor yani.. Çok can sıkıcı olabiliyor bazen.. Mert inde dediği qibi, belki ben dikkat etmiyorum bakamıyorum o esnada ama, dışardakiler arabaya hayranlıkla bakarken arabanın o halini anlayıp şaşırıyolarda olabilirler duruma dknow
                    Aslında birazda kullanıma bağlı sanırım..
                    Ama yine de böyle bi araba yapmışlarsa böyle bi sorun da olmamalı bence.. Daha akıcı olabilirdi vites qeçişleri.. Biz henüz kalkışlarda 1.6 turbo insiqnia mızda düz vitesin keyfini alamazken çoğu zaman, maad adamlar VW lerde DSG şanzımanın sarsıntısız tadını çıkarıyolar Benim eN canımı sıkan şey de bu bi bakıma Çağrıcım :/
                    Sence?

Yorum

Aracın kutup başını söküp tekrar takın sonra tekrar deneyin ve sonucu yazarmısınız.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: efemuratt
                        Orjinal yazı sahibi: byanigli
                        1- akar yakıt kalitelimi

Byaniqli,

1- Akar yakıt kaliteli Yıllardır aynı yerden alıyoruz ve Malatya nın belki de eN temiz, eN qüvenilir benzin istasyonlarından biri orası. İşleri qüçleri rast qitsin.
                        2- Motor da herhanqi bi modifiye yok olması da söz konusu değil motora herhenqi bir işlem yaptırmadık hiçbir aracımızda ve yaptırmayız da. Arabalarımız hep ilk qünkü qibi sade olmuştur. Bundan önceki vectramızda mesela, 99 model ve 0 alınmıştı, 55783 km de bu mart ayında sattık insiqnia aldık. Arabadan fabrika kokusu qeliyodu henüz o derece Modifiye veya aksesuar vs. kesinlikle düşünmedik. Tüp dahi düşünmedik taktırmayızda..
                        3- Rolanta ayarından bahsetmişsin, biraz daha açar mısın? Rolanta ayarı nedir?
                        5- Elektronikten kaynaklı motor teklemesi benim bildiğim tempralarda olur angle Motor aküden dolayı qöğüslemez heralde vites qeçişlerinde..
                        rolanta arabanın devridir motora sabit bir gaz verir bu ayar düsükse gazdan ayagın her cekildiginde 1 2 dakika icersinde araba titremeye baslar hatta stop bile eder
                        vites degiştirirken oluyor demissin yukarda debriyaj kaynaklı soruna yoneliyorum
                        elektrikten kastım o degil bizim cihaz elektronik motor artik benimde traktor matorunu inidirip bindirecek kadar bilgim var ama yeni nesil motorlara kafam calısmaz benim aklıma gelen bu

Yorum

rölanti olmasın o?
                          Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

yanlış mı anladım bilmiyorum ama galiba siz 2 de kalkmaya çalışıyosunuz.Kasa ağır olduğu için 2 ile kalkar diye düşündüğümüz yollarda araba nazlanıyor kasa ağır tork az ondan olabilir.
                            Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Yok 1. vitesten 2 ye atarken veya attıktan sonra araba titriyormuş vs. anladığım kadarıyla.
                              Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
                              Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
                              VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar

Yorum

İşleniyor...
                              X