Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Turbo basıncında anlık kaçırma hissi.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Turbo basıncında anlık kaçırma hissi.

Orjinal yazı sahibi: efemuratt
    Orjinal yazı sahibi: karyurekli
    gecenlerde bende aynı sorun oldu bazen anlık gaz kesıntısı oluyordu fazla önmsmedım.. daha sonra abim arabay kulanadı o fark etı bana söyledı bende aynı şeyı hıs etım dedım ama önmemedım. daha sonra ben tekrar kulanmya başladım arabayı ankara bolu arası yokuş yukarı bı ara gazı kökledım araba gitmiyor motor sesı değişti gelen giden araba benı soladı 120 hızlarda giderken 70 km ye falan dütüştü arabayı saga cektim kontağı kapatıp tekrar açtım düzeldi. o an bence turbo devre dışı oldu gazı kölüyordum ama araba gitmiyordu.ara sıra anllık güc kaybı oluyor gıbı söfürden baskası his etmiyor
    abi takip ettimde aracınızın birçok konuda sıkıntısı çıkmış.. özellikle start-stop devreye girmemesi ama yaşadığınız sorunlardan öyle bir bahsediyorsunuz ki sanırsınız sahip olduğunuz araç İnsignia değil de bi tofaş-fiat, dahiatsu, gelly vs gibi bir araç var.. servisten ne teşhis koyuyorlar bu sorunlara acaba çok merak ediyorum?.. alala
    ben alıştım servis ne diyecek ezberledikleri tek şey var her şey gayet normal sorun yok şu aralar işlerim yoğun ilk fırsata tekrar servise götürcemtüm sorunları bir liste yapacam bılgısayr çıktısını büyük harflerle alıp birini opel izmire fax slaycam digerinde servise bırakacam tüm sorunlar giderılmeden arabayı almayacam.
    ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Biraz önce servisten geldim motor navigasyon ve bir yazılım daha var dedi 3 ünü güncelledi.Bakalım düzelme olmuşmu olmamışmı.
      2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

Cumartesi yapılan güncellemelerden sonra bu gün özelleikle 3 ve 4 viteste düşük devirden yaptığım yüklenmelerde 2700 3000 arası kesikliği yapmıyor.Biraz erken belki takip ediyorum.
        2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OkanB
          Cumartesi yapılan güncellemelerden sonra bu gün özelleikle 3 ve 4 viteste düşük devirden yaptığım yüklenmelerde 2700 3000 arası kesikliği yapmıyor.Biraz erken belki takip ediyorum.
          Geçmiş olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Sağolun Fatih bey

Yorum

bana en yakın servis çekmecedeki umarım aynı sorundandır
              2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

Sayin arkadaşlar 2009 model 1.6 180 hp edition sahibiyim son bir aydir suregelen bir sorun yasiyorum.aracimi parkettigim garajimdan geri geri yaklasik 45 derecelik bir rampadan cikis yapmam gerekiyor.ama aracim bu cikisi yapamıyor yaklasik 4 cikistan en az 1 inde araba gaz yemiyor guc uretemiyor.araci salip tekrar yuklendigimde cikiyor.birde 1.viteste her defasinda olmasada gaz yememe yada turbonun devreye girememesi sorunu yasiyorum.servise gittim yazilim yuklemesi yapildi ancak sorun devam ediyor ve cozum bulamiyorlar.lutfen bi bilgisi olan varsa bana bildirirse cok memnun olurum.saygilarimla

Yorum

45 derecelik bir eğimi geriyi bırakın ileri bile çıkmak imkansızdır; bir yanlışlık olmasın?

Yorum

Murat Bey,

Araçlarımız ağır ve geri geri dik hareketler de biraz zorlanıyor ama araçta hill holder yani yokuş kalkış sistemi mevcuttur eğer siz bu sistemi kullanmadan hareket etmeye çalışıyorsanız dediğiniz gibi zorlanma yada balata sıyırmaları yaşayabilirsiniz
                    araçlarımızda aktif turbo vardır yani araç çalışmaya başladığı anadan itibaren turbo devrededir ama esas gücünün 2300 devirden sonra gösterir bu yüzden hill holder ile kalkış yaparsanız sorununuz en aza inecektir.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                      Murat Bey,

Araçlarımız ağır ve geri geri dik hareketler de biraz zorlanıyor ama araçta hill holder yani yokuş kalkış sistemi mevcuttur eğer siz bu sistemi kullanmadan hareket etmeye çalışıyorsanız dediğiniz gibi zorlanma yada balata sıyırmaları yaşayabilirsiniz
                      araçlarımızda aktif turbo vardır yani araç çalışmaya başladığı anadan itibaren turbo devrededir ama esas gücünün 2300 devirden sonra gösterir bu yüzden hill holder ile kalkış yaparsanız sorununuz en aza inecektir.
                      Fatih Abi şu Hill holde nasıl devreye giriyor, ben hep gaz ve debriyajla arabayı tutuyorum kaymasın diye. Düğme falan mı var?

Yorum

hill hold un herhangi bir düğmesi yok yokuşta aracı boşa alıp frene bastığınızda aracı kaldırırken kendi kendine devreye girer.. o bür türlü hepgaz debraj yarım debraj ile debraj balatalarını sıyırırsınız ki bizim araçların ağırlığından dolayı zaten kullanıma bağlı olarak çok çabuk bitmekte

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
                          hill hold un herhangi bir düğmesi yok yokuşta aracı boşa alıp frene bastığınızda aracı kaldırırken kendi kendine devreye girer.. o bür türlü hepgaz debraj yarım debraj ile debraj balatalarını sıyırırsınız ki bizim araçların ağırlığından dolayı zaten kullanıma bağlı olarak çok çabuk bitmekte
                          Nasıl yani 1.vitese takıp kaldırırken kendisimi kaymayı engelliyor biz farketmeden?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Davudx
                            Orjinal yazı sahibi: insgna44
                            Nasıl yani 1.vitese takıp kaldırırken kendisimi kaymayı engelliyor biz farketmeden?
                            evet hocam aynen öyle yokuşta dururken vites boşta ayağınızı frenden çekin 3-4 sn kadar araba geriye kaçmaz kendiliğinden hill hold devreye girer

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Bende benim marifetim sanıyordum :-))

Yorum

Hill hold da debriyaj kavrama noktasına gelene kadar araç fren yapar gibi oluyor hocam.. Ha bunu sizde yapıyor olabilirsiniz gaza basarak yarım debriyaj olayını ama yapmayın araç kendisi hallediyor zaten

Yorum

İşleniyor...
                                X