Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Turbo basıncında anlık kaçırma hissi.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Turbo basıncında anlık kaçırma hissi.

Herkese selamlar.
    Aracım henüz 7500 km. de.
    Ancak aldığımdan beri hissettiğim birşey var.
    2.,3.,4. ve hatta 5. viteste 2500 ile 3100 devir arasında zaman zaman herhangi bir viteste anlık bir turbo kesilmesi hissediyorum.
    Bu kesilmeden kastım çok fazla değil. Bir anlık. Yalnızca şoförün hissedebileceği bir boyutta.
    Sanki baskı balata kaçırıyormuş gibi bir his.
    Ancak araç 0 km. aldığımdan buna yormadım.
    TC acaba devreyemi giriyor dedim ancak bu hafta sonu özellikle dikkat ettim sorun bu da değil.
    Acaba sorun ne olabilir.
    Bir de servise gidip göstermek istemiyorum.
    Hem bilgisiz ilgisiz yetkisiz ve küstahlar, hem de her an yapmadığı için testte yapmazsa bir dolu laf anlatmak istemiyorum.
    Acaba aynı sorunları yaşayan var mı?
    Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
    Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

Ynt: Turbo basıncında anlık kaçırma hissi.

Bu bir zamanlar bütün insignialarda vardı yazılımsal bir sorun ama sonradan yazılımla düzeltildi bence yazılımlarını kontrol ettir normal deseler bile yazılımı sıfırdan yeniden yükletin servise sorunuzu anlatın ve sadece uygun yazılım yüklenerek bile sorun giderilebilir.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Aracım 2011 model.
      Yazılım versiyonu eski olma ihtimali yüksek.
      Ben aracı tesadüf eseri bulup aldığım için fiyat sebebi ile 2011 almıştım.
      Yani uzun süre yatmış.
      Peki yazılım olarak komple beyin yazılımı mı?
      Bu arada bilgi için teşekkür ederim abi. Baya kafam rahatladı şimdi.

Yorum

bende şöyle bir sıkıntı var, sabit devirle giderken sanki anlık gaz kesiyor gibi arabayı bırakıp tekrar devam ediyor.

çok rahatsız ediyor

Yorum

2700 ile 3100 devirdeki anlik kesilme yazilimla ilgili

Yorum

Aynı sorun bendede vardı ben yazılımı serviste degil dısarda modifiye ile ilgili yaptım sorun kalmadı dynoda ölctugumuzdede aracı, grafikte tork egrisi 2800,3200devir aralarinda hafif bir düsmeyi orada gormüstüm tek çare fatihin dedigi gibi serviste oda olmadı modifiye olarak attir bir yazilim

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Abi açıkçası Chip olayını bir 10 bin km. sonra bende düşünüyorum.
              Ancak şu an direk servise gidip bu durumu onlarla çözeceğim.
              Orjinal yazı sahibi: alpercan
              bende şöyle bir sıkıntı var, sabit devirle giderken sanki anlık gaz kesiyor gibi arabayı bırakıp tekrar devam ediyor.

çok rahatsız ediyor
              Benim de bahsettiğim sorun hemen hemen bu.
              Siz yazınca aynısı dedim.
              Yazılım problemi demek ki.
              Ankarada bunun için nereyi tavsiye edersiniz?
              Kimin Yazılımcısı iyidir?

Yorum

Servislerde standart yazılım vardır Yetkili servise gidin

Yorum

Bu sorun hangi modele kadar var.2011 araç için gidersek bu modellerde yok dermi servis.Çünkü bende hissediyorum bu devirler arasında sanki gaz tekliyor gibi yapıyor.
                  2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

gecenlerde bende aynı sorun oldu bazen anlık gaz kesıntısı oluyordu fazla önmsmedım.. daha sonra abim arabay kulanadı o fark etı bana söyledı bende aynı şeyı hıs etım dedım ama önmemedım. daha sonra ben tekrar kulanmya başladım arabayı ankara bolu arası yokuş yukarı bı ara gazı kökledım araba gitmiyor motor sesı değişti gelen giden araba benı soladı 120 hızlarda giderken 70 km ye falan dütüştü arabayı saga cektim kontağı kapatıp tekrar açtım düzeldi. o an bence turbo devre dışı oldu gazı kölüyordum ama araba gitmiyordu.ara sıra anllık güc kaybı oluyor gıbı söfürden baskası his etmiyor
                    ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Murat bey sizin 2012 dede oluyorsa yazılımla alakası yok gibi.Yükledikleri yazılımın versiyon nedir yada biz araçtaki yazılımın versiyonunu öğrenebiliyormuyuz.
                      2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

Orjinal yazı sahibi: karyurekli
                        gecenlerde bende aynı sorun oldu bazen anlık gaz kesıntısı oluyordu fazla önmsmedım.. daha sonra abim arabay kulanadı o fark etı bana söyledı bende aynı şeyı hıs etım dedım ama önmemedım. daha sonra ben tekrar kulanmya başladım arabayı ankara bolu arası yokuş yukarı bı ara gazı kökledım araba gitmiyor motor sesı değişti gelen giden araba benı soladı 120 hızlarda giderken 70 km ye falan dütüştü arabayı saga cektim kontağı kapatıp tekrar açtım düzeldi. o an bence turbo devre dışı oldu gazı kölüyordum ama araba gitmiyordu.ara sıra anllık güc kaybı oluyor gıbı söfürden baskası his etmiyor
                        abi takip ettimde aracınızın birçok konuda sıkıntısı çıkmış.. özellikle start-stop devreye girmemesi ama yaşadığınız sorunlardan öyle bir bahsediyorsunuz ki sanırsınız sahip olduğunuz araç İnsignia değil de bi tofaş-fiat, dahiatsu, gelly vs gibi bir araç var.. servisten ne teşhis koyuyorlar bu sorunlara acaba çok merak ediyorum?.. alala

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Benim araçta halen var

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                          Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                            Benim araçta halen var
                            Siz yazılım yaptırdınızmı.Yarın bende servise gitmeyi düşünüyorum yazılımla düzelecekse garanti bitmeden gideyim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: karyurekli
                              abi aynısı bende oldu araba bildiğin gitmedi servise götür tarzında bir uyarı çıktı çok sallantılı çalıştı o ara ama aylardır yapmıyor

tekleme mevzusunuda nadiren yaşıyorum yazılımı bende denerim artık
                              2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

İşleniyor...
                              X