Duyuru

Collapse
No announcement yet.

CAlistirmada çıkan ses

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: CAlistirmada çıkan ses

Arkadaşlar bu durum can sıkıcak bir durum değil.İki parçanın birbirine vurur gibi ses yapmasının sebebi soğuk çalıştırmada daha doğrusu araç uzun süre 1 hafta kadar kullanılmamışsa kamlardaki yağ basıncı düşüyor.Bu durumda ilk çalıştırmada marşın hemen ardından 0,5 saniye kadar bir ses geliyor.Bu problem ilk olarak atmosferik 1,6 ve 1,8 lt motorlarda ortaya çıktı.Bu problemi gidermek için Opel teknik bir bülten yayınladı.Aynı ses ilk çalıştırmada benim araçta da vardı.Yeni bi modifiye edilmiş ECU yazılımı yükleniyor ve sorun gideriliyor.Aracı bakıma götürdüğümde bu yeni yazılım yüklendi ve artık ses gelmiyor.Bu sesle her zaman karşılaşamazsınız.Araç uzun süre çalışmamış olmalı yağ basıncının düşmesi için.Servise götürün aracı ve yeni modifiyte edilmiş Ecu yazılımını yükletin.servisler bir deneyelim der ilk başta fakat ses gelmeyecektir.Israrla sadece uzun süre kullanılmadığında ses yaptığını söyleyin.İnternetten bu teknik bülteni şu

Insignia 2009-Onwards - Engines A16XER, A18XER
    Knocking Noise After Cold Start
    Customer complains of a knocking noise after cold start. This noise appears sporadically after cold start
    and when the engine switched off for a long period of time.
    This is due to the camshaft position actuator activation starting too early before the necessary oil
    pressure is reached.
    In case of customer complaint please program engine ECU with modified software.
    Software will be available as of 11th of May 2009, TIS2Web 5.5.
    TIS Reference Number: E0002487

Servise bu teknik bülten numarası ile giderseniz servis sizi daha ciddiye alır.

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
    17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
    35GB5825  A Rh+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: taner
      Arkadaşlar bu durum can sıkıcak bir durum değil.İki parçanın birbirine vurur gibi ses yapmasının sebebi soğuk çalıştırmada daha doğrusu araç uzun süre 1 hafta kadar kullanılmamışsa kamlardaki yağ basıncı düşüyor.Bu durumda ilk çalıştırmada marşın hemen ardından 0,5 saniye kadar bir ses geliyor.Bu problem ilk olarak atmosferik 1,6 ve 1,8 lt motorlarda ortaya çıktı.Bu problemi gidermek için Opel teknik bir bülten yayınladı.Aynı ses ilk çalıştırmada benim araçta da vardı.Yeni bi modifiye edilmiş ECU yazılımı yükleniyor ve sorun gideriliyor.Aracı bakıma götürdüğümde bu yeni yazılım yüklendi ve artık ses gelmiyor.Bu sesle her zaman karşılaşamazsınız.Araç uzun süre çalışmamış olmalı yağ basıncının düşmesi için.Servise götürün aracı ve yeni modifiyte edilmiş Ecu yazılımını yükletin.servisler bir deneyelim der ilk başta fakat ses gelmeyecektir.Israrla sadece uzun süre kullanılmadığında ses yaptığını söyleyin.İnternetten bu teknik bülteni şu

Insignia 2009-Onwards - Engines A16XER, A18XER
      Knocking Noise After Cold Start
      Customer complains of a knocking noise after cold start. This noise appears sporadically after cold start
      and when the engine switched off for a long period of time.
      This is due to the camshaft position actuator activation starting too early before the necessary oil
      pressure is reached.
      In case of customer complaint please program engine ECU with modified software.
      Software will be available as of 11th of May 2009, TIS2Web 5.5.
      TIS Reference Number: E0002487

Servise bu teknik bülten numarası ile giderseniz servis sizi daha ciddiye alır.
      Tamam hocam çok teşekkürler. aradigim şey tam olarak da buydu sanirim. bir de bu aralar yogunluktan dolayi anca 1 haftaya kadar gidebilicem servise.opel atakoye. bu sesin araca herhangi bir zarari olurmu ?
      Insignia 1.6 180 hp Cosmo Beyaz DVD 800 idi 

Yorum

birde tabi araci ben yeni aldim araci bu güncellemeleri yapmadan mi veriyorlar bayiiler sonuçta bir bülten herşekilde heraraca uygulanmazmi?

Yorum

Yeni çıkan bültenler araca uygulanmamış olabilir.Burda tek soru işareti 1,6 T için de bu yazılım uygulanabiliyormu?Normalde atmosferik motorlar için bu yazılım çıkmıştı ilk başta.

17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
          35GB5825  A Rh+

Yorum

onu da sormak lazım evet. bakalim gidicem en kısa zamanda. peki bunun uzun vadede veya kısa vadede araca bir zarari olurmu?

Yorum

Bir zararı olmaz sanırım bende ilk bakımda yazılımı yüklettim 1 yıl sonra.tabi bu ses ilk başta yoktu sonradan ortaya çıktı.

35GB5825  A Rh+

Yorum

ses motor kulağından geliyor servise ısrar ettim motor kulağı değişti, ses azaldı ama servisin dediğine göre hemen tüm insignialarda bu ses mevcutmuş...şimdilik bayağı azaldı....

Yorum

Motor kulağı???
                  Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Motor Kulak sesi olduğunu düşünmüyorum;

Eğer motor kulağı kopmuş ,gevşemiş vs.. olduğu zaman belli bir devirde zırıltı sesi yapar daha önceden bir kaçtane motor kulagı kopartmıştım ilk çalıştırmadaki ses birazdaha farklı bir ses olduğunu düşünüyorum .

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX

Eğer motor kulağı kopmuş ,gevşemiş vs.. olduğu zaman belli bir devirde zırıltı sesi yapar daha önceden bir kaçtane motor kulagı kopartmıştım ilk çalıştırmadaki ses birazdaha farklı bir ses olduğunu düşünüyorum .
                      motor kulağı neden kopar?
                      Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

o günden sonra birdaha yapmadi. yeni bir dış görevden geldim araba 4 gündür yatiyordu çaliştirmada herhangi bir ses çıkarmadi. oyle sürekli bir ses halinde degil sadece kontak anahtari çevirme aninda saliselik bir ses.taner beyin yazdigi güncellemeyi araştirdim muhtemelen onunla ilgili olan birşey

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insigniaT

motor kulağı neden kopar?
                          Yüksek devirde araç kullanırsanız kulak koparırsınız haha

Yorum

çoğu zaman babam da ben de 3000 deviri geçmeyiz ihihi
                            Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Aracınız benzin tüketimi güzeldir o zaman
                              3000 devir konfor deviridir ses yok hız yok vs..

Yorum

ben de pek devirli kullanmiyorum zaten yüksek hp nin gücünü sadece kalkişlarda kullaniyorum acayip hoşuma gidiyor bu arada araç 1100km oldu ve ortalama yakit tüketimi 9.9 güzel bir rakam.

Yorum

İşleniyor...
                                X