1.6 turbo aracımız 65.000 kmde triger kayışını değiştirelim mi?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Triger kayışı
Collapse
X
-
Ynt: Triger kayışı
Orjinal yazı sahibi: serhat251.6 turbo aracımız 65.000 kmde triger kayışını değiştirelim mi?
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
Bir büyüğümüzün sözüdür: "bozulmadıysa tamir etme"
araç üreticileri ne tavsiye ediyorsa ona uymak lazım. ama bence 65 000 çok erken olabilir. eğer araçta bir problem yoksa biraz daha beklenebilir.
zaten triger değiştirmek öyle söylendiği kadar kolay bir iş değil bildiğim kadarıyla. aracım bütün ayarlarını değiştirmek demek. bu nedenle değil usta en iyi servisi seçmek gerekir bu iş için.MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.
Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!
Yorum
-
65,000 erken bu sitede 160,000 km diyo bence en erken 90-100,000 km değişim zamanı.
http://www.mytimingbelt.com/Results.aspx?ModelId=274
Birde bu xls dosyasında yine 160,000 km
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rc...,d.bGE&cad=rja
Bu sitede epey faydalı
http://fautoparts.com/car-OPEL-INSIG...962-auto-parts
http://seekpart24.com/opel/insignia-...6?s=bosch&lp=2
İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA KIRMIZI
35GB5825 A Rh+
Yorum
-
Evet Araçlarımızın triger kayışları bizim ülkemizde erken değişim oluyor bu rakam ülkelere göre değişiyor kitapçık ne diyorsa onu yapmanızı öneriyorum triger kayışından kaynaklan sorunlar basit olmuyor unutmayalım :Ok
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Triger kayışı ile başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum size.
Opel combo aracım 69 binde iken bir zincir sesi gibi bir şey gelmeye başladı bende aracı servise götürdüm bana zincirin değişmesi gerektiğini söylediler. Bende erken olduğunu idda ettim ama kullanım vesayre şeylerden bahsedip değişmesi gerektiğini ısrar edince aracı servise bırakıp çıktım
Ertesi gün aracı aldığımda aynı ses devam ettiğini duyunca bide bir kucak dolusu para vermenin etkisiyle çıldırdım.
Aracımın sesini bir türlü bulamadılar. En son mahalledeki ustaya götürdüğümde aracın klima drenaj hortumunun ağzı açılmış sesi içeri veriyordu. 7 tl aldığım parçadan sonra ses kesildi olan 680tl ye oldu
Yorum
-
Bizde Avrupa şartları için belirlenmiş olan süre ve mesafelerin yarısı geçerli.
Avrupa'da bakımlar 2 yıl veya 30 bin km'de bir iken, bildiğiniz gibi bizde 1 yıl veya 15 bin km'de bir.
Triger değişimi için verilen süre Avrupa'da 100 bin mil/150 bin km ise, o bizde 5 yıl veya 75 bin bakıma denk gelir.
Yine de Fatih'in dediği gibi, servis kitapçığı ne diyorsa en doğrusu odur.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09konuyu hortlatayım, aracım 59200 km oldu, 60bine sayılı günler kaldı, şimdi 60binde normalk bakım yaptımayı düşünüyorum ancak triger konusunda kafam karışık, değiştirmelimiyim, yoksa bi 25-30 bim km daha idare edermi? yorumlarınız bekliyorum...InsigniaTEAM
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: cagriOrjinal yazı sahibi: Hasan_apg09konuyu hortlatayım, aracım 59200 km oldu, 60bine sayılı günler kaldı, şimdi 60binde normalk bakım yaptımayı düşünüyorum ancak triger konusunda kafam karışık, değiştirmelimiyim, yoksa bi 25-30 bim km daha idare edermi? yorumlarınız bekliyorum...
sorumluluk bana ait ben bi 15-20 bin bekletcem bakalım...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09Orjinal yazı sahibi: cagriOrjinal yazı sahibi: Hasan_apg09konuyu hortlatayım, aracım 59200 km oldu, 60bine sayılı günler kaldı, şimdi 60binde normalk bakım yaptımayı düşünüyorum ancak triger konusunda kafam karışık, değiştirmelimiyim, yoksa bi 25-30 bim km daha idare edermi? yorumlarınız bekliyorum...
sorumluluk bana ait ben bi 15-20 bin bekletcem bakalım...2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
[center]
Yorum
Yorum