Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fren diski Problemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Fren diski Problemi

Frenlemede bir sorun yok disklerin çizilmesiyle diye biliyorum sadece ömrünü kısaltıyor çizilen yerler daha çabuk bitiyor diye biliyorum.Yani disk çizik diye fren tutmama problemi olabilir mi
    Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Yorum

arkadaşım arabamın plakası 24 ED 667 istersen fax numarası ver ruhsatı faxlayayım birlikte hareket edelim servislere uyarsınlar...

Yorum

Arkadaslar daha onceden de yazmistim.

ilk disk degisimini 15000 civari deistirdim tekrar cizildi
        ikinci disk degisimini 29000 civari degistirdim. su anda arac 33000 civarinda tekrar bi kac yerde hafiftende olsa cizikler belirmeye basladi. bu is disk degistirmekle olmuyor sanirim. 3. de de artik araci degistiririm heralde.

Yorum

Arkadaşlar,

Bu problemle ilgili olarak Opel'den geliştirilmiş balata geldi ve gördüğümüz kadarıyla problem çözüldü. Opel öncelikle balataya garantiden torna yapılmasını ve geliştirilmiş balataların takılmasını onaylıyor. İsterseniz servislerinize bu konu ile ilgili danışınız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: enderinsignia
            hatirlarsaniz benim aracimin fren diskleri 2000 de temizlendi 2300 de temizlendi 3000 de temizlendi 4000 de tornalandi 4500 de yeni balata ve diskler ile degistirildi, simdi aracim 9091km de ve yine ciziliyor yine ciziliyor, opel teknik servis yine degistorecez diyor, ama yine cizilecek , yine degistorecekler yine cizilecek, biz opel yetkili servislerinin etrafinda mi surecez bu arabayi yahu????????? her 100km de pit stop yapar gibi zirt pirt servise mi sokacaz, bunlarin hepsini gec, her hafta yazilim guncellemesi yapiliyor arabanin, lan kontorlu telefona dondu araba yahu!!!!!!!!!! ogrenciyken kontorlu telefon kullaniyordum bu kadar kontor yuklemedim arabaya be. nabacaz abi biz bu arabayla, ulan arabayi ole bi yapmislar ki asik olursun ama dertleri bitmedi, hastasiyim estetigine herseyine ama fren ve gaz yok arabada ya... dertliyim dertli.......... var mi cozumu olan???????????
            biraz da sanş olayı bu sanırım, benim arac 7000km geldi, çok şükür daha bi problemim yok

Yorum

Sizinkide amma şanssızlık olmuş.Önemli olan sorunsuzca değiştirmeleri sonuçta sorunsuz parça takacaklardır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                hatirlarsaniz benim aracimin fren diskleri 2000 de temizlendi 2300 de temizlendi 3000 de temizlendi 4000 de tornalandi 4500 de yeni balata ve diskler ile degistirildi, simdi aracim 9091km de ve yine ciziliyor yine ciziliyor, opel teknik servis yine degistorecez diyor, ama yine cizilecek , yine degistorecekler yine cizilecek, biz opel yetkili servislerinin etrafinda mi surecez bu arabayi yahu????????? her 100km de pit stop yapar gibi zirt pirt servise mi sokacaz, bunlarin hepsini gec, her hafta yazilim guncellemesi yapiliyor arabanin, lan kontorlu telefona dondu araba yahu!!!!!!!!!! ogrenciyken kontorlu telefon kullaniyordum bu kadar kontor yuklemedim arabaya be. nabacaz abi biz bu arabayla, ulan arabayi ole bi yapmislar ki asik olursun ama dertleri bitmedi, hastasiyim estetigine herseyine ama fren ve gaz yok arabada ya... dertliyim dertli.......... var mi cozumu olan???????????
                biraz da sanş olayı bu sanırım, benim arac 7000km geldi, çok şükür daha bi problemim yok
                +1
                Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

tam olarak emin değilim ama, değişimi yapılan parça değişim tarihinden itibaren 2 sene garantili olması lazım.Sanırsam böyle bir uygulama olması lazım...
                  Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

allah kaza bela vermesin ama beyler sizin de basiniza gelebilir allah gostermesin ama bu problem ciddi bence
                    tabiki bizimde basımıza gelebılır, tam olarak problem nedır peki, dısklerın ötmesimi?

Yorum

çizikleri anladımda, bu çizikler ne gibi bi sorun yaratıyor, ötüyomu, frenmi tutmuyor

Yorum

Ben gene Astra J'lerde bazı arkadaşların yaşadıklarından örnek verip kişisel yorumumu yapacağım:
                        Bazılarımız arka fren kaliperlerinin kasislerde ses yaptığını, bu sesin frene hafif bir şekilde basılması ile kesildiğini söylüyoruz. Servisin tedavisi ise şimdilik kaliperleri sıkmak şeklinde. Fakat 2-3- hafta kullanımdan sonra gene kaliperlerin gevşemesi söz konusu. Bunun nedeni olarak kaliperleri sabitleyen pimlerin çaplarının yuva çaplarından oldukça küçük olması ve bu nedenle tümseklerde sürekli oynaması. Konu ile ilgili olarak Macaristan Fabrikasından teknik rapor bekliyoruz. Biraz detaylı araştırınca Macaristan Fabrikasında 3 adet mekanik mühendisi olduğunu öğrendim. Bu arkadaşların sıkı çalışmalarını bekliyoruz

Çok fazla teknik bir bilgim yok ama mantığım şunu söylüyor: Değişen parça balata, sabit duran ise disc. Demekki aşınan balata olacak ve disc e göre daha yumuşak bir malzemeden yapılacak. Disc çiziliyor ise ya balata disc ten daha sert ya da balata disc ile tam öpüşmüyor. bazı noktalar frene basılınca disce daha fazla etki uygularken bazı noktalar daha az etki uyguluyor. Disc'in değişiminden sonra çizikler gene aynı yörüngede ve çapta ise sorun balata mekanizmasında olabilir.

Yukarıda bizdeki sorunu yazma nedenim sizin disc çizilmesine belki bir çözüm olabilir mi diye düşündüğümdendir.

Benim teşhisim kaliperi sabit tutan pimler rahat durmayıp disce sürtüyor. İki konuyu süperpoze ettim ihihi

Yorum

aracım 11.000 km çıtırtı dışında hiçbir problemi yok bu arada sonradan takılan parçaların garantisi aracın garantisi dışında kendi garantisini başlatır. o yüzden takılan parçaların faturaların kaybedilmemesi önerilir

Yorum

bnm araç 9.000 kmde daha çizik tespit etmedim işallah olmaz ama garantiden sonra değişince 2 yıl daha parça garantisi oluyor ondan çok korkmaya gerek yok yani))
                            2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

Yorum

Selam arkadaşlar. Bende 1.6 T 2010 insignia var ve şu an 6400 km.'de. Bininci km.'de frenlerim ötmeye başladı ve 3 kez aynı servise götürdüm ve prosedür gereği aynı hatadan 3 kere servise götürürseniz değiştirmek zorundalarmış ki değiştirdiler. Ancak şu an da özellikle 1. ve 2. viteste yokus çıkarken bir sürtünme sesi geliyor ki bu sesin motordan mı tekerlerden mi geldiğini anlayamadım. Sabah beri forumları tek tek okudum böyle bir konu başlığı var mı diye ancak bulamadım. Şu an bu fren diski ile olan sorun sanki benimde yaşadığım sıkıntı gibi duruyor. Acaba sizlerde de böyle bir sürtünme sesi geliyor mu? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler...

Yorum

bildiğim kadarıyla balataların diske olan mesafesi ayarlanabiliyor, bu ayarda bir sıkıntı olabilir mi acaba, hareket halindeyken de sürtünmeye sebep oluyordur?
                                InsigniaTEAM

Yorum

İşleniyor...
                                X