Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cosmolarda kolay inmeyi sağlayan sürücü koltuğu çalışma şekli.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Cosmolarda kolay inmeyi sağlayan sürücü koltuğu çalışma şekli.

Daha öncede konuşuldu/tartışıldı.
    Cosmo araçlarda Kolay inmeyi sağlayan sürücü koltuğu özelliğini açtığınızda, fonksiyonlar aşağıda belirttiğim gibi çalışmaktadır.
    Bu çalışma şekli daha önceki Insignia ve şimdiki Insignia Cosmo model her iki aracımda da aynıydı.

Kolay inmeyi sağlayan sürücü koltuğu özelliği açıkken,

* Aracı stop ettirip kapıyı açtığınızda koltuk geriye gider. Koltuk o halde iken, yani geride iken kapıyı kapatıp aracı tekrar çalıştırıp peşinden stop ettirip kapıyı açtığınızda dahada geriye gider. Hemde gidebildiği kadar geriye gider. Koltuğun ne kadar yada nereye kadar geri gideceği ile ilgili bir ölçü yok. Her seferinde yaklaşık 5-6 saniye geriye gidiyor. Orada koltuğun ne kadar miktar geriye gideceğinin ölçüsünün süre ile belirlendiğini düşünüyorum.

* Araca binmek için kapıya açtığınızda, koltuğu hafızadaki kayıtlı konuma getirmek için anahtarlıktaki kapı açma düğmesine iki defa basmanız gerekmekte. Daha önce de tartışıldı, tek sefer bastığınızda sadece kapı açılıyor. Muhtemelen bu aşamada Opel opsiyonu kullanıcıya bırakmış.

1- Araca binmeden iki defa bassın. Kapı açılır açılmaz koltuk hafızadaki konuma gitmeye başlasın ve sürücü o esnada isterse koltuğa otursun (Ben hareket halinde iken oturuyorum) Yada hafızadaki konuma gelsin ve sürücü ondan sonra otursun.

2- Sürücü araca binmeden bir defa anahtara bassın ve koltuk gerideyken otursun. Koltuğa oturduktan sonra ikinci defa düğmeye bassın ve koltuk hafızadaki pozisyona gelsin.

3- Sürücü araca binsin, koltuğun solundaki düğmelerere basarak hangi hafıza posizyonuna getirmek istiyorsa, ona getirsin.

Farkındaysanız OPEL akıllı bir programlama ile üç farklı seçenekle koltuk ayarlama özelliği koymuş.

Tercih size kalmış.

Ancak şöyle istisnai bir durum var. Eğer kapıyı kilitleyip 3-5 dakika sonra tek sefer kapıyı açma düğmesine bastığınızda koltuk otomatik olarak hafızadaki pozisyonuna geliyor.( Net süreyi tesbit etmek için deneme yapmadım)
    2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push
İşleniyor...
X