Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çaylaktan Sorular

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Çaylaktan Sorular

Malum aracı yeni aldık aklımızda bir sürü sorular var.Hemen başlıyım.
    1)Gelişmiş Park Asistanı var araçta.Basıyoruz tuşuna ama anlamadım yani neye yardım ediyo bu arkadaş.Dur falan yazıyo gösterge ekranında bide bir ara direksiyonu çevir falanda yazdı valla anlamadım bu işi
    2)Navigasyona nasıl hedef giriyoruz yada mesela ben evimi kaydetmek istiyorum ama yol dışı diyo yol dışı olan yerleri kayıt edemiyor muyuz? Bide nasıl yaptığımı bilemedim ama bi caddeyi kaydetmişim navigasyon start dediğimde o caddeye yönlendiriyo hep beni.
    Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Ynt: Çaylaktan Sorular

Navigasyon konusunda bilgim yok ama yanlış bilmiyorsam gelişmiş park asistanı şu şekilde çalışıyor.Mesela park edecek bi yer gördünüz yanına yanaşıp duruyorsunuz.Park için yeterli mesafe bulunca size direksiyonu çevirin diye yön gösteriyor dijital ekranda sonra geri git ileri git gibi sizi yönlendiriyor bir nevi muavin gibi .Pek anlatamadım ama eminim daha iyi anlatanlar olacaktır.Bi de sanki gelişmiş park asistanı ve tabelaları gösteren opel eye Türkiye de çalışmıyordu gibi hatırlıyorum.
    İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

gelişmiş park asistanı TRde çalışıyor, 30 km hızın altında tuşa basıyorsun, park sensörü sağdaki (sola nasıl ayarlanıyor bilmiyorum) boşlukları ölçüyor, uygun genişliği görünce bildiriyor. göstergedeki ufak ekranda direksiyonu ne kadar sağa ne kadar sola çevireceğini gösteriyor. onun istediği kadar çevirince ne diyor bilmiyorum

navigasyonun kullanımı basit ama 1-2 kere kullandım, ezbere cevap veremem. birazcık karıştırsan rotayı iptal edebilirsin.
      yol dışı demesinin sebebi harita detaylı olmamasından kaynaklanıyor. yani haritada bilmediği bir yeri kaydedemez.

edit: video çekmiştim onu biraz izledim, "Navigasyon Start menüsüne girdiğinde orada ülke, şehir, cadde, kavşak çıkıyor.
      turn-push'u çevirerek bunların üstüne gelebiliyorsun. mesela şehirin üstüne gelip turn-push'un üstüne basıyorsun, alfabetik klavye çıkıyor. harfler üstünde gezinip yine turn-push'a tıkladıkça o harfi seçiyor ve istediğini yazıyorsun. kısaca daha önce belirlediğin adresi bu şekilde değiştirebilirsin
      Serviste navigasyonu güncelletebilirsin ama Eskişehir haritası ne kadar farkeder bilemem. flyaudio'yu inceledim, dvd800'ün yarı fiyatına gayet kullanışlı bence.
      InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
        gelişmiş park asistanı TRde çalışıyor, 30 km hızın altında tuşa basıyorsun, park sensörü sağdaki (sola nasıl ayarlanıyor bilmiyorum) boşlukları ölçüyor, uygun genişliği görünce bildiriyor. göstergedeki ufak ekranda direksiyonu ne kadar sağa ne kadar sola çevireceğini gösteriyor. onun istediği kadar çevirince ne diyor bilmiyorum
        Cağrının açıklamasına ilave;

Sol sağ ayrımını Park asistan Tuşuna uzun süreli basarak Sag <=> Sol , Sol<=>Sağ geçişini sağlıyorsunuz.

Direksiyonu ekranda yapmanızı istediği hareketi anlatmak için ekranda bir progres çubugu çıkıyor ve bu çubuk isteneilen pozisyona gelene jadar küçülüyor doğru pozisyonda DUR diyor ve ikinci yapmanız gereken hamle için yönlendiriyor.

Ben bir iki defa denedim valla cetvel le ölçmüş gibi park ettirdi

Tek sorun ekrana bakıp ne diyecek diye beklemek haha

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri

edit: video çekmiştim onu biraz izledim, "Navigasyon Start menüsüne girdiğinde orada ülke, şehir, cadde, kavşak çıkıyor.
          turn-push'u çevirerek bunların üstüne gelebiliyorsun. mesela şehirin üstüne gelip turn-push'un üstüne basıyorsun, alfabetik klavye çıkıyor. harfler üstünde gezinip yine turn-push'a tıkladıkça o harfi seçiyor ve istediğini yazıyorsun. kısaca daha önce belirlediğin adresi bu şekilde değiştirebilirsin
          Serviste navigasyonu güncelletebilirsin ama Eskişehir haritası ne kadar farkeder bilemem. flyaudio'yu inceledim, dvd800'ün yarı fiyatına gayet kullanışlı bence.

Çağrının dediği gibi adresi bu şekilde girebilirsin. Her çalıştırdığında aynı yere yönlendiriyorsa turn-push'a bas ve navigasyon stop diyerek navigasyonu durdur. Turn-push'un hemen yanında "dest" (destination) diye bir tuş var bu adres girme tuşudur. Buraya basarak yeni adres menüsüne ulaşabilirsin, oradan şehir ilçe cadde isimlerini girerek yeni adresini oluşturabilirsin. Ayrıca bildiğim kadarıyla yol dışında olarak belirtilen yerlerde adres kaydı yapılamıyo.

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Navigasyonu en son sürüm olarak güncelledik büyük şehirler baya detaylı ama eskişehirde yeni yapılan sokakları yazmamışlar ama 1 sene önce yapılan cadde var.Aslında eskişehir gibi küçük yerlerden çok Büyük şehirlerde işe yarar diye tahmin ediyorum.
            Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Yorum

benım radyo ayarlarıyla oynamış galıba cocuklar sadece trt fm calıyor otomatik arama yapmıyor manuel frekans ayarlasam bıle 3 sanıye ıcınde tekrar trt fm e gecıs yapıyor nasıl duzeltebılırım bır fıkrı olan var mı arkadaslar
              2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Sihirli yöntem akünün kutup başını söküp 1-2 dk bekleyin tekrar takın sorununuz düzelebilir.

Bu arada arada sırada araca böyle reset atmak iyi gelebilir sonuçta o da bir bilgisayar haha.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

rds ile ilgili de olabilir.
                  nasıl yapılıyor bilmiyorum ama birşeyler yapınca rds açık olduğu sürece rds yayını olan radyodu arıyor.
                  trt fm'de her şehirde çektiği için genellikle onu buluyor.
                  bende nasıl yaptıysam yaptım, tekrar düzeltememiştim ihihi
                  InsigniaTEAM

Yorum

rds yı kapatayım bakalım ınsaallah duzelır olmadı akuyu sokerız
                    2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

İşleniyor...
                    X