Arkadaşlar sabah aracımı çalıştırdığımda Elektronik stabilite kontrolü ve çekiş kontrol sistemi ışığı sönmedi ve SERVİS STABİLİTRAK UYARISI VERDİ birkaç km sonra ve birkaç kez stop ettikten sonra söndü SATABİLİTRAK Uyarısının ne olduğunu biliyormusunuz
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
STABİLİTRAK UYARISI
Collapse
X
-
Ynt: STABİLİTRAK UYARISI
Geçen hafta aynı uyarı benim araçtada çıktı ve aynen birkaç start stoptan sonra gitti. Ancak muhtemelen yakın zamanda çekiş kontrol sistemi sensörüyle ilgili bir arıza verecek araçlarımız.*İmza görseliniz kurallara aykırıdır, düzenleyip tekrar yükleyiniz.
http://i1239.photobucket.com/albums/ff517/agyagar/bmw/61A2578A-358B-4144-BB24-07115DC89457_zpsy87xnswe.jpg
BMW F30 320i ed M Sport 40th Year Edition 205+ Hp
-
Birşey olmaz sensörlerden istediği cevabı alamayınca uyarı ışığı yanar bu tür arızalarda özellikle ABS,ESP,TC,AFL vs.. durumlarda aracı hareket ettirin 300-500 mt içinde sönmesi lazım eğer hiç sönmüyorsa sorun vardır ama biraz gittikten sonra önüyor ise pek önemli değildir ama yinede içiniz rahat etmesini istiyorsanız servise gidin yada aküyü söküp takın aynı olay devam ediyormu diye izleyin devam ederse kesin servise gidin.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
aynı sorun bendede var bu sabah yıne aynı hatayı verdı bende bu uyarıyı verınce araba gıtmıyor gaz yemıyor.ıkı kere servıse götrdum ama sonuc aynı.özlikle sabah calıstırdıgımda ve aksam soguk havada yapıyor bu sabah karda vardı yol kaygandı gazı kökluyordum gaz yemiyordu vites birle is yerıne geldım araba esek gibi oldu gelen gıden korna caldı ben dürtlülerimi yakıp vite 1 le is yerıne kadar bu sekılde geldım.torbu devreye girmiyor gibi** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah
Yorum
-
İlk aldığım zaman başıma gelmişti. Yıkatmıştım arabayı. Yıkama bitip arabayı çalıştırdığımda ekranda "StabiliTrak" uyarısı verdi ve ESC lambası sarı olarak yanık kaldı. Servis işaretide verdi. Aha dedim 3 günlük araba sapıttı 1 km kadar yol gittim uyarılar kayboldu. Sanırım tekerleklerdeki sensörler felan ıslandığı için böyle bir uyarı verdi. Kuruyunca da kayboldu diye düşünüyorum.(Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: gardiyan.14bu verdiği arızayı beyin kayıt altına alıyormudur peki yani bir hafta sonra gitsek servise yinede uyarıyı neden verdiğini öğrenebiklirmiyiz servisten
Belki almış olabilir. Servise götürmekte fayda var derim.Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013
Yorum
-
benim araba bu sabah yine motor gücü azatıldı servis stabilitark aracı en kısa zamanda servise götürün diye ikaz verdi.çekiş kontrol sistemi ışığı sönmedi rampa yukarı gazı kökledim gaz yemiyordu vites bir le rapadan cıktım dürtlülerimi yakarak eminiyet şerdinde vites birle cıktyım vites 2 atgımda araba gitmiyordu. motor sesi degisti sankı turbo devreye girmiyor ben öyle his etim..
bi 10 km gitim motor ısısndı istop edip tekrar calıstırınca normal halıyle calıstı.is yerine geldim stop etim 30 dk sonra tekrar calıstırdım tekrar aynı hatayı verdi motor soguken bu hatayı verıyor.
gecenlerde kar falan yagdı havalar sopguktu her gün bu hatayı verıyordu havaların biraz ısınması son bir haftadır bu hatay vermıyordu.bu gün havların tekrar sogumasıyla beraber tekrar aynı hatayı verdı ben turbonun devreye girmedigınden suphelniyorum** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah
Yorum
-
bugün servisteydim Start stop problemi için gitmiştim stabilitrak uyarısını da araç beynine kaydetmiş servis elemanı bilgisayarada onu gösterdi bana bunun nedeninide yarım debriyaj yapmak olarak söyledi bağlantısını anlamadım ama sinyal dalgaları,sensörler vs. baya bağlantıdan bahsetti şöyleki yarım debriyaj ve aragaz ikilisi vectra lardan kalma sıkıntısıymış opelinOpel Insignia 1.4 T Edition Elegance + 18 '' JANT + orjinal navi 600
Yorum
-
Aynı arıza nedeniyle bende servise başvurdum birkaç kez. araç ekranda servis stabilitrak uyarısı veriyor, esp ışığı yanık kalıyor. ancak serviste hata kaydı bulamadılar. resim istemişlerdi. onu da çektim. geçenlerde bakım için gittiğimde gösterdim. ama hata kaydı olmadığı için birşey yapamadılar. zaten bir iki km sonra hata uyarısı ve esp ışığı sönüyor. Ama Allâh'a şükür çekişle ilgili bir problem olmuyor bende.MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.
Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!
Yorum
-
Bugun benım aracımda da stabıltrak uyarısı verdı 3 4 çalıştırmaya kendi kayboldu aynı zamanda afl uyarısı verdı servıse basvurun dıye o da belırlı bır sure sonra kayboldu afl hatasını verdıgınde farlara uzun kısa sıs vs baktım hıc bırınde sıkıntı yoktu araç bıraz kırlıydı acaba sensör mü iletişim kuramadı?Bayrağı Bayrak yapan, üstündeki kandır.Toprak; eğer uğrunda ölen varsa Vatandır.SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR !!!
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ygtylmzAbi sende ne talihsiz ciktin ya** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah
Yorum
Yorum