Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tercih ettiginiz kış lastigi, tavsiye ve fiyatlari...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Tercih ettiginiz kış lastigi, tavsiye ve fiyatlari...

Merhaba arkadaslar, malum kis geldi ve bazi bolgelerde kis lastigi kullanmak bir zorunluluk haline geldi. Bende bu konuda biraz arastirma yaptim ve kararsiz kaldim. Hangi marka, hangi ebatlar olmali, fiyat araliklari cok farkli 1000 tl ye de var 500 e de.

Bu konuda kullandiginiz marka ve ebatlari, mumkunse fiyatlariyla bizlerle paylasmaniz sanirim hepimize birer fikir verecektir.

Örnegin benim tercihim olan 245/45/R18 Michelin Pilot Alpin PA3 GRNX 100v XL model lastik biryerde 756 tl baska biryerde 650tl
    Continental 585 tl

Piyasada birsuru marka ve model var tercih yapmak cok zor. Birde su durum var normalde 245 tabanli lastik kullaniyorken kar lastigini 225 yada 235 kullanma sansimiz varmi? jant ile uyumlulugunda sıkinti yaratirmi? Yanak olculerini de genisletsek kis sartlarinda daha konforlu ve guvenli olmazmi? Yani 245/45 18 yerine 225/55/18 olsa yol tutus ve konfor daha iyi olur diye dusunuyorum.
    1.6 cdti Cosmo+Flexride

Ynt: Tercih ettiginiz kış lastigi, tavsiye ve fiyatlari...

Mevcut jantınızla Opelin önerdiği 235/45/18 kış lastiklerini kullanabilirsiniz fakat 225/55/18 olmaz
    Ayrıca 17" jantla beraber 225/55/17 lastikleri alırsanız ki nerdeyse aynı paraya gelir ve kışın karda daha iyi bir performans sunar, hem de lastikleri janttan söküp çıkarmak zorunda kalmazsınız.Ayrıca aracınız daha konforlu olur...
    2011 Teknik Gri Opel Insignia 1.6 T Cosmo+DVD800+Sunroof+Flexride

Yorum

Orjinal yazı sahibi: erdo
      Mevcut jantınızla Opelin önerdiği 235/45/18 kış lastiklerini kullanabilirsiniz fakat 225/55/18 olmaz
      Ayrıca 17" jantla beraber 225/55/17 lastikleri alırsanız ki nerdeyse aynı paraya gelir ve kışın karda daha iyi bir performans sunar, hem de lastikleri janttan söküp çıkarmak zorunda kalmazsınız.Ayrıca aracınız daha konforlu olur...

Tavsiyeniz icin tesekkurler. Arastirmaktayim...
      1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

Ben geçen sene Kumho 245/45/18 almıştım. Çok memnunum.

4 tanesini 1.100 TL'ye almıştım.
        2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet
          Ben geçen sene Kumho 245/45/18 almıştım. Çok memnunum.

4 tanesini 1.100 TL'ye almıştım.

Fiyat gercekten cok makul.
          1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

Tercihim %90 Michelin Pilot Alpin serisi olacak ama bulabildigim en ugun fiyat 650tl x 4= 2600TL maad

Gecen yil bir arkadasimin lastik alirken soyledigi gibi.. ''Bundan sonra arac alirken once lastik ebatlarina bakacagim'' haha
            1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

245/45/18 için kesinlikle petlas tavsiye ederim, pişman olmazsınız, fiyat olarak 1100 civarı...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                245/45/18 için kesinlikle petlas tavsiye ederim, pişman olmazsınız, fiyat olarak 1100 civarı...
                Ben de bu sene aynı ebatlarda petlas snowmaster aldım.

Bu sene yapılan AB etiketleme sistemi tetlerinde Petlas'ın Michelin Alpin ile benzer sonuçları aldığını gördükten sonra fiyat olarak iki kat fazla vermemek için petlas tercih ettim.

Yorum

Ben de yeni sipariş verdim Toyo 235/45/18 1100 tl.

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                  Navigasyon DVD
                  46KT880

Yorum

Continental hakkında yabancı basın ve otomobil derneklerince yapılan testlerin sonuçları çok tatmin edici. İnternetten araştırmanızı ve yetkili satıcısına gidip görmenizi tavsiye ederim...
                    Vazgeçme! Erteleme! Üşenme!

Yorum

Continental i da arastirdim. Fiyatlari gayet makul gorunuyor, kullananlar da eger tavsiye ederse bu markaya donebilirim Cumartesi ye kadar vaktim var. Michelin in kalitesi tartisilmaz ama 3-4 ay kullanacagim lastikler icin 2600tl vermek de istemiyorum acikcasi.
                      1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

17 dusunenler icin toyo tavsiye ederim 215 50 r 17 ebatta 4 lastigi 760 tl ye aldim. Made in japan.
                        1.3 cdti sport astra j (beyaz)

Yorum

Bu sabah uyandım ve yağan karı görünce öğlen soluğu Petlas bayisinde aldım. Yazım başından beri niyetliyim zaten ama yine Türk işi son dakika hallettim.

245/45/18 ebatında 4 X 285 = 1.140 TL ye aldım. W651 Snow Master.

(Biliyorum ki üşenmeyip yazın alsam çok daha ucuza gelecekti.)

Akşam sağlam kar olan bazı yerlerde deneme şansı da buldum. Performansını çok sevdim. Karda araba sürmek gerginlik yaratmaktan bir anda zevkli bir işe dönüştü.

Tabi bu yumuşak kardaki hali, daha buzlu yolda nasıl olacak göreceğiz.
                          Opel Insignia 1.4 140HP Edition Elegance  - 2012
                          VW Touareg 3.0 V6 TDI Bluemotion - 2013

Yorum

Sonunda ben de kış lastiğine geçiş yapmış bulunuyorum.

Karda buzda kaya kaya giderek hem kendimizi hem de tüm trafiği tehlikeye atıp tedirgin olmaktansa bir kere masrafa girip huzur bulmakta fayda var diye düşündüm ve dün sabah soluğu en yakın Continental bayisinde aldım.

Sevgili Corsa'ma taktırdığım kışlık pabuçlar ContiWinterContact TS 830 P, testlerde sürekli kafaya oynayan bir desen.
                            Normalde kullandığım ebat olan 215/45/17'den farklı ama kabul edilebilir sınırlar içinde kalan 205/50/17 ebatını tercih ettim.
                            Teknik özellikleri 93H XL FR olarak geçiyor; XL ekstra yüke dayanıklı olduğunu, FR ise jant koruma şeridine sahip olduğunu gösteriyor.
                            Özellikle ESP'li araçlara uyacak şekilde tasarlanmış olması da bir artı oldu.

Liste fiyatı 585 TL, ama zaten pazarlığa gerek kalmadan kafadan olacak fiyatı söylüyorlar.
                            Ben 450 TL'ye aldım, belki bir 20-30 daha düşürülebilirdi.

Yorum

Forumun büyük çoğunluğunun kış lastiğine geçmesi için gerekli kulisleri yapan, teknik kriterler konusunda bilgi aktarımı yapan bir kiş olarak, b ugüne kadar kış lastiğine geçmemeni esefle kınıyorum.

Orjinal yazı sahibi: Serdar99
                              Sonunda ben de kış lastiğine geçiş yapmış bulunuyorum.

Karda buzda kaya kaya giderek hem kendimizi hem de tüm trafiği tehlikeye atıp tedirgin olmaktansa bir kere masrafa girip huzur bulmakta fayda var diye düşündüm ve dün sabah soluğu en yakın Continental bayisinde aldım.

Sevgili Corsa'ma taktırdığım kışlık pabuçlar ContiWinterContact TS 830 P, testlerde sürekli kafaya oynayan bir desen.
                              Normalde kullandığım ebat olan 215/45/17'den farklı ama kabul edilebilir sınırlar içinde kalan 205/50/17 ebatını tercih ettim.
                              Teknik özellikleri 93H XL FR olarak geçiyor; XL ekstra yüke dayanıklı olduğunu, FR ise jant koruma şeridine sahip olduğunu gösteriyor.
                              Özellikle ESP'li araçlara uyacak şekilde tasarlanmış olması da bir artı oldu.

Liste fiyatı 585 TL, ama zaten pazarlığa gerek kalmadan kafadan olacak fiyatı söylüyorlar.
                              Ben 450 TL'ye aldım, belki bir 20-30 daha düşürülebilirdi.
                              2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

İşleniyor...
                              X