Ynt: araçlarına ses sistemi yaptıran arkadaşların dikkatine
abi ekipman ek zımbırtı felan hepsini bizim sistemde kurmuş eleman zaten teybi söküp yarın bi uzman varmış ona teyipten direk amfi çıkışı yaptırıcaz amfi sesini kesmek için konuştuklarımızın hepsini yaptık zaten dedi teknisyen arkadaş )))) sorun ne bizden nede eksik kullanılan malzeme degil dedi teypten amfi çıkışı sorunumuz dedi onuda uzmanına yollayıp yaptırıcaz dedi bakalım))))
2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,
Ya arkadaşlar bende farklı bir durum daha var; teypten sesi sağa sola ayırabiliyorum fakat öne arkaya ayıramıyorum. Daha doğrusu onu yapacak menü ortalıkta gözükmüyor,kayboldu. Yardımlarınızı bekliyorum..
Ben aracıma yaptırdım . Fly audio kullanıyorum oyle bi sıkıntı yasamadım + olarak anfiye ayrı bi anahtar koydurmanızı herkeze tawsiye ederim istediginiz zaman bası devre dısı bırakıp sadece kompLarı kullanırsınız (:
35 AE 5050 Vizyondayız iyi SeyiiirLer (; 35 DAN 94 2012 Ford fiesta ((: 35 NLP 06 2009 audi Q7 3.0 s-sline quatRo ((:
2012 model astra j sport aracıma ses sistemi yaptırdım.Ön kapılara JBL Component,Sub olarak 2 adet 20 cm JBL GTO serisi,anfi ise For-X 754 kullandık.Arka kapılardaki orjinal hoparlörleri de anfiye bağladık.Buraya kadar hepsi güzel.Ancak işler bitip eve geldiğimde teybi kapattığımda anfinin devre dışı kalmadığını ve sürekli sısssss diye bir ses olduğunu ayrıca park sensörünün devre dışı kaldığını,sinyal sesi ve diğer uyarıların ise sisteme anfi girdiğinden epey yükselmiş olduğunu (tizlerden ses çıkıyor) farkettim.Bu olay çok can sıkıcıydı.Park sensörünün devre dışı kalışı torpidonun ortasında ki hoparlörün jaklarının sistemi kısa devreye düşürüyor olması sebebiyle çıkarılmış olmasından kaynaklanıyor.Sistemi yapan yere bugün tekrar gittim ve olayı anlattım.Teybi yerinden söktü.Çeviriciye teybin ön hoparlör çıkışından sinyal almıştı onu iptal edip arka çıkışlardan aldı.Torpidodaki hoparlörüde ayrı bir kablo çekerek ön çıkışlara bağladı.Böylece hen park sesörü devreye girdi hem de sıssss sesi kesildi.Yanılmıyorsam teybin kasasından da şase aldı çeviriciye.Bu durumda sinyal sesi ve diğer uyarı sesleri yok oldu.Telefon olayında ise her iki durumda da problem olmadı.
Sese gelince 1998 den bu yana bu işlerle uğraşmış kicker solo baric XS dahi deneyecek kadar bir dönem bu işle kafatı bozmuş birisi olarak gayet tatminkar bir performans ve ton olduğunu düşünüyorum.JBL componentlerin özellikle tizleri beklediğimden çok daha iyi.Basları portlu kutuda kullandık ve ton ve performans olarak oldukça iyiler.Tek sorun anfiyi 2 bas ve 2 mid (ön ve arka kapılar) bağlayarak her durumda 2 ohm a düşürmemiz.Muhtemelen çok yüklenildiğinde zaman zaman hataya düşecektir.Bahsettiğim cihazlar oldukça uygun cihazlar.Baslar nette kutusuyla 150.TL,componentler de öyle.Anfi 200-220 TL.Kablo-çevirici vs de var tabi ki.İşçilik şehirden şehre değişiyor tabi ki.Ben aracıma takmış olduğum sistemi tavsiye ederim.
cevabı ben vereyim benim arabada vardı bu sorun bende amfiyi besleyen kabloya bi şartel koydum tam sol ayamın oldugu yere elimi uzattıgım gibi ulaşıyor amfiyi kapatıyorum
Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun... [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Bende yeni ses sistemi yaptırdım.Ön kapıdaki hoperlörleri Mid tizle değiştiridim Pionerin bir ürünü crossover siz.Mevcut hoparlör ve tiz söküldü daha kalitelisi takıldı anfi bağlantısı yapılmadı.Arka kapı hoparlörlerine dokunmadım.Pandizota 2 tane 3 yollu hoparlör eklendi bu hoparlörlere arka kapıya giden hattan ek alındı Çeviricide orta diregin oraya koyuldu.Anfi sadece arka pandizottaki kolonları ve bası besliyor.Aküden enerjiyle beraber kontak sigortasındanda anfi için tetik aldılar.Kontak kapanınca tüm sistem kapanıyor.Arka hoparlörlerden yada bastan herhangi çızırtı gelmiyor.Belkide ben hissetmiyorum.Yanlız cep telefonu bluetooth bağlanırken cızırtı yapıyor sonrasında rahatsız edici bir durum olmuyor.
2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti
Yorum