Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Helix pp 50 dsp amfi uygulaması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Helix pp 50 dsp amfi uygulaması

Orjinal yazı sahibi: ELOVER
    Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
    Ben, Amfi için (550 euro), ön kapı 2 hoparlör+tweeter için (160 Euro) ödedim. Pazar günü arka kapıya takılacak
    2 hoparlör için 80 euro ödeyeceğim. Kredi kartına (ykbword) üç taksit yaptırabilirsiniz.
    Şaman Bey,

Bu öğlen Berk-Hifi'daydım, 4 kapı kolonu 16,5 cm hoparlör uyuyormuş. Siz kısmetse tamamlayın sisteminizi , sesi merak ediyorum
    Değerli Ali Bey;aslında mevcut sistem bile benim için fevkalade tatmin edici;ama,olmuşken tam olsun diye arkaları da değiştireceğim)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ELOVER
      Orjinal yazı sahibi: ozangny
      kadir bey, ankara'da da ses sistemi işini iyi ve temiz yapan yerler mutlaka vardır. ankara üyelerinden yardım & tavsiye isteyebilirsiniz..
      Ozan bey, mutlaka çok kaliteli yerler vardır, ama HELIX ürünlerini uygulayacak başka yer yok diye biliyorum.
      Bu sistemde amaç bamgüm ses şiddeti arttırmak değil, keza bu paralara çok daha yüksek ses ve şiddetli bas veren sistem kurmak mümkün ama orjinallik ve ses kalitesi işin içine girince DSP50 1 adım önde, çünkü sadece bir anfi değil, ses işlemcisi.
      Ana üniteyi kullanacaksanız ses işlemcisi olmazsa olmaz. Ses kaliteli gelmedikten sonra dünyanın en iyi hoparlörünü taksanız kaç yazar ? Bizim ana ünitemiz vasat ve bu aletten gelen orta kalite sesi işlememiz lazım, sadece kuvvetlendirmek yetmiyor maalesef.
      Ali bey, Helix hakkında pek bilgi sahibi değilim doğrudur, ama bu paralara inanın Helix olmadan da çok kalite sesler elde edebilirsiniz. diğer profesyonel markaları yabana atmayın (pioneer bu işin piiridir, kenwood, kicker vb.) ben aracımda komple JBL ses sistemi kullanıyorum ve gerçekten çok berrak ve temiz ses alıyorum ve isteğim şekilde sesi yönlendirebiliyorum. ana üniteden parça dönüştürücü ile sesi anfi ye alıp dağıtım yapıyorsunuz ve ses düzeyini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. (bamgüm olması şart değil )
      2012 İNSİGNİA 1.4T***Karbon Siyah***18" Jant***Cyclone DVD***JBL Ses Sistemi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: deeper_inside
        sonradan orijinal teybin hoparlör çıkışlarını amfi çıkışına çevirip amfi üzerinden woofer besleme, yok efendim aküye sigorta atmalar, oradan amfiye güç kablosu çekmeler, tüm kapı fitillerini söküp selobantla kablo demetlerini yerleştirmeler falan filan işlerini zaten hiç istemiyorum o mevzulardan ağzım yandı, eski aracımda (megane 3 coupe) o kadar tanıtımı yapılan sözde mükemmel Arkamys ses sistemi vardı onu azıcık adam edeceğim diye neler çektiğimi ne kadar paralar harcadığımı bir ben bir Allah bilir
        Kadir Bey, sizinle aynı fikirleri paylaşıyorum, maalesef piyasa kasap ruhlu ses işi yapan adam dolu, tabi Okçu gibi Avrupa kalitesinde iş yapan yerlerde var. Orjinale en yakın sistem olarak Helix'i görüyorum, ortada ne anfi var ne subwoofer ne de çevirici aparatlar. Sanki orjinal ekipman tarzı bir cihaz. Ama güç seviyesi 5 kanal konvansiyonel bir anfi için göreceli olarak zayıf, ama boyutuna bakarsanız ziyadesiyle güçlü

Yorum

Ali bey, Helix hakkında pek bilgi sahibi değilim doğrudur, ama bu paralara inanın Helix olmadan da çok kalite sesler elde edebilirsiniz. diğer profesyonel markaları yabana atmayın (pioneer bu işin piiridir, kenwood, kicker vb.) ben aracımda komple JBL ses sistemi kullanıyorum ve gerçekten çok berrak ve temiz ses alıyorum ve isteğim şekilde sesi yönlendirebiliyorum. ana üniteden parça dönüştürücü ile sesi anfi ye alıp dağıtım yapıyorsunuz ve ses düzeyini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. (bamgüm olması şart değil )
          Ozan Bey, çok haklısınız bu paralara Helix'ten daha kuvvetli ses sistemi yapılacağına eminim, zaten eski sistemimde şu anki Helix'ten kuvvetliydi ve 600-700 Tl daha ucuza kompenentler dahil olayı halletmiştim. Anfim JBL75.4, komp. Vibe Audio ve JBL sub vardı fakat ses kalitesinden ziyade şiddetiyle öne çıkıyordu, Vibe Audio komp İngiliz üretimiydi ve gerçekten çok kaliteli olmalarına rağmen Alman malı Helix'in yanına yaklaşamıyordular. JBL ise komple Çin malı anfisi olsun sub'ı olsun. Bu arada SES İŞLEMCİSİ olayı da önemli ki ana ünite'den kaliteli ses almamızı sağlayan bu DSP 50 denen alet. Ana ünite Sony mp3 çalar olmasına rağmen ses hiç bir zaman istediğim gibi olmadı Astra HB olduğu için bass vurunca gümm diye insanın böbreklerine masaj yapardı ama hepsi o kadar. Şu anda komponentlerim olmadığı sadece bass takviyesi yapmama rağmen ses kalitesi orjinal kapı kolonları ile çok arttı, Heliz komponent sonrası ses gerçekten billur gibi oluyor, 2-3 araba dinledim ve çok hoşuma gitti, kısmetse yaza kalmadan kapıları da halledeceğim.

Memnun kalmadığım JBL+Vibe Audio birlikteliğim... Ama suç sistemde değil arada sesi manuel olarak kulak tınımıza hitap edecek şekilde ayarlayacak bir ses işlemcisi olmaması Ana ünite Alpine veya üst seviyes Pioneer, Sony falan olmadıkça sesi Helix'deki gibi detaylandırmak pek mümkün değil.

Yorum

gerçekten çok berrak ve temiz ses alıyorum ve isteğim şekilde sesi yönlendirebiliyorum.
            Ozan Bey,

Benim ana uniteden gelen sesi detaylandırma, ses ile oynamaktan veya kulağımıza hitap edecek tınıyı almaktan kastım Helix PP50 DSP'nin aşağıdaki özellikleri;

Bu cihaz her kanalı yani 4 kapı kolonunu-kompenentini, 30 ayrı frekans'dan toplamda 120 değişik kanal ile, her bir kapı tamamen farklı veya önler arkalar, çarpraz aynı vs vs değişik binlerce kombinasyonu ayarlamanızı sağlıyor. Ve bunun yanında tek bir hoparlörün bile karakteri, frekansı, slope ve Q faktörü ile ile ayrı ayrı ayar yapmanızı, gecikme veya öne alma efekti vermenizi, sesi eko-yankı yapmanızı, parametrik filtre ile milisaniye ile detaylandırmanızı sağlıyor.
            Aynı ayarlar 5. kanal'da subwoofer içinde geçerli, bass'ın çalma tınısını, şiddetini veya derinliğini ayarlayabiliyorsunuz. Subwoofer için bile 25 Hz'den 400 Hz'e kadar frekans ayarlama imkanı sunuyor.

Ben bugüne kadar bu kadar çok detaylı ses işlemesi yapan bırakın orjinal ana üniteyi, kaliteli bir aftermarket Sony veya Pioneer deck görmedim
            Insignia'nın orjinal teybi 5 kolon için toplam 3 band ayar (bas,mid,tiz) veriyor, DSP 50 takarsanız 4 kapı+sub için 140 kanal imkanınız oluyor + sesin karakteri ile oynamanızı sağlayan, düşük seste bass seviyesini arttıran bir sistem Helix, sesi detaylandırmak bence budur...

Yorum

ali bey, öncelikle açıklayıcı detaylı paylaşımınız çok güzel fakat ben burda sizin sisteminizi kötülemişim gibi bir durum olmuş sanki. yanlış anlaşılmasın sizin kullandığınız Helix'e lafım yok. ben Helix'i dünyanın bir numarası gibi lanse ettiğiniz için diğer firmaları yabana atmayın dedim.

ben JBL savunucusu değilim, zaten JBL'den kat kat iyi markalar var!! ama sizin yukarıdaki sisteminizde sadece anfi ve sub JBL, ayrıca anfiyi 4 kanallı anfi kullanmışsınız ki sesi tamamen ayrıştırarak dağıtamazsınız yukardaki anfi ile. mid takımınız VİBE. bu mid takımlarının ne kadar yeterli olduğu tartışılır, ayrıca eski kullandığınız sisteme ayarlamalar yapılmadan tabiki bam güm ses elde edersiniz. (ya midler yetersiz yada ayarlar, böyle bi durumdada bas sesi daha baskın çıkar)

JBL inde çin üretimi kore üretimleri var, bugun sony, pioneer bile çinde üretim yaptırıyor. dediğiniz gibi iyi bir ana üniteniz olmadan yukarda paylaştığınız sistemi istediğiniz gibi yönlendiremezsiniz. ben pioneer ana ünite üzerinden en ince detaya kadar kendim ayarlamalar yapabiliyordum, son derece yeterli oluyordu. bugun anfi üzerinden ve cd 400 ana ünite üzerinden ayarlamaları yapıyorum ve mid takımları yeterince güçlü olduğu için anfi üzerindeki ayarları kaldırabiliyor. (mid takımlarının önemi için belirtmek isterim)

sizin tahmin ettiğiniz gibi bam güm bi sistemde çalmıyor, çünkü ayarları yapılı ve sistem birbiri ile dengeli. (sadece eskiden kullandığınız sistemi düşünmeyin) dünyanın en iyi sisteminide kullansanız ayarsız bi sistemde kötü sonuç alırsınız. bi gün fırsat olursa dinletmek isterim..

Helix'le iligili gerçekten bilgim olmadığı için birşey diyemiyorum, ama Helix'ide dinlemek isterim. kaliteli bir sistem olduğu zaten belli..

2012 İNSİGNİA 1.4T***Karbon Siyah***18" Jant***Cyclone DVD***JBL Ses Sistemi

Yorum

ben burda sizin sisteminizi kötülemişim gibi bir durum olmuş sanki. yanlış anlaşılmasın sizin kullandığınız Helix'e lafım yok. ben Helix'i dünyanın bir numarası gibi lanse ettiğiniz için diğer firmaları yabana atmayın dedim.
                Ozan Bey, yanlış anlaşılma olmasın, ben öyle bir kötüleme anlamadım, zaten burada kimse kimsenin malını kötülemez sadece daha üstün veya zayıf olduğu yönlerini kendi deneyimleri ile fikir olarak söyleyebilir. Dünyanın bir numarası gibi yazdığımı hatırlamyorum ama bu ürünün benzerinin olmadığını yazmış olabirim, yoksa Helix'e gelene kadar çok daha iyi markalar var. Helix'in benim için özelliği, gerçekten Alman malı olması ve Alman mühendisliği ile üretilmesi. Fischer denen firma askeriye için hava-deniz taşıtlarının parçalarını geliştiren Arge'si kuvvetli bir elektronik üreticisi. Asıl işleri Audio sistemleri değil ama bunu da asıl uzmanlık alanlarında kazandıkları deneyim ile yürütüyorlar sanırım, sitelerini okumanızı ve videolarını izlemenizi tavsiye ederim. Diğer firmaları asla yabana atmam haddim de değil hepsi dünya devi ama bir harc-i alem iş yapan firmalara vardır, daha çok yoğun kitle üretimi yapan, birde Brax - Helix gibi orta üstü veya high-end sistem üreticileri vardır. Pioneer'ın 40 liraya da hoparlörü var 1400 liraya da ama Helix'de böyle bir yelpaze yok, daha çok üst seviye ürünler var, hele ki BRAX markasını incelemenizi tavsiye ederim.

ben JBL savunucusu değilim, zaten JBL'den kat kat iyi markalar var!! ama sizin yukarıdaki sisteminizde sadece anfi ve sub JBL, ayrıca anfiyi 4 kanallı anfi kullanmışsınız ki sesi tamamen ayrıştırarak dağıtamazsınız yukardaki anfi ile. mid takımınız VİBE. bu mid takımlarının ne kadar yeterli olduğu tartışılır, ayrıca eski kullandığınız sisteme ayarlamalar yapılmadan tabiki bam güm ses elde edersiniz. (ya midler yetersiz yada ayarlar, böyle bi durumdada bas sesi daha baskın çıkar)
                JBL inde çin üretimi kore üretimleri var, bugun sony, pioneer bile çinde üretim yaptırıyor. dediğiniz gibi iyi bir ana üniteniz olmadan yukarda paylaştığınız sistemi istediğiniz gibi yönlendiremezsiniz. ben pioneer ana ünite üzerinden en ince detaya kadar kendim ayarlamalar yapabiliyordum, son derece yeterli oluyordu. bugun anfi üzerinden ve cd 400 ana ünite üzerinden ayarlamaları yapıyorum ve mid takımları yeterince güçlü olduğu için anfi üzerindeki ayarları kaldırabiliyor. (mid takımlarının önemi için belirtmek isterim)

sizin tahmin ettiğiniz gibi bam güm bi sistemde çalmıyor, çünkü ayarları yapılı ve sistem birbiri ile dengeli. (sadece eskiden kullandığınız sistemi düşünmeyin) dünyanın en iyi sisteminide kullansanız ayarsız bi sistemde kötü sonuç alırsınız. bi gün fırsat olursa dinletmek isterim..
                Ben JBL'i güç olarak çok beğendim, ben 75.4'ü 2 kapı komponent için ve diğer iki kanalı köprüleyerek sub için kullandım, ses yüksekliği çok iyiydi ama dediğim gibi anfi sadece sesi ve bass şiddetini yükseltir, ses üzerinde detaylandırma yapamazdı 75.4. Sonuç olarak ne istediğim derin bass'ları alabildim ne de düşük seslerde bass destekli müzik dinleyebildim. Bas anca sesi açınca gelirdi o zamanda araç içinde o ses insanı yorardı Benim amacım kısık ses de olsa subwoofer volume'ün kendini ses şiddetine gör ayarlaması, ses az da olsa çok da olsa ben aynı tınıyı alabilmeliyim Yoksa 35-40'ı geçtikten sonra alacağım yüksek ses ve bas bana hitap etmiyor.

Vibe Audio almamın nedeni yine kendi kulağım, ben bu sistemi Eliftuning'den JBL komponentleri ile takım olarak almıştım, sonra sesi dinledim JBl ve Vibe'ın dükkanda ve farkını vererek Vibe Audio Kevlar serisine yöneldim, JBL'in 200-300 Tl'lik komponentleri ile benim aldığım Vibe Audio arasında ciddi ses tını farkı vardı, o yüzden aldım. Ses'i Sony ana üniteden ve anfi üzerinde kısıtlı ayarları defalarca yapmama rağmen istediğim gibi alamadım.

Sizin anfi farklı ve ses eminim çok güzeldir ama bu ses işi biraz parfüm koku algısı gibi. Bana güzel gelen ses size gelmeyebilir. Nasıl her koku her insan tarafından sevilmiyor araç içi ses sistemide böyle biraz. Benim arkadaşım Kicker kullanıyor dandun sert şiddetli bas seviyor, mesela benim bass seslerimi yetersiz buldu, güç az dedi. Tabi kendisi 1000 liralık Earthquake mono anfi ile 1 adet Kicker kare bass besliyor, benim ses ona zayıf geldi

Helix'le iligili gerçekten bilgim olmadığı için birşey diyemiyorum, ama Helix'ide dinlemek isterim. kaliteli bir sistem olduğu zaten belli..
                Helix ve Brax ürünlerini kendi official sitesinden incelemenizi tavsiye ederim...

High-End Car Hifi components from Audiotec Fischer. ✓ Amplifier ✓ Loudspeaker ✓ Subwoofer ✓ Processor ✓ Made in Germany ✓ Over 30 years of experience

Yorum

Ali abi: Helix filan hikaye alacaksın 2 tane kicker sonra sesi gör.

Şu kapılara el atta, canlı canlı dinleyelim abi, sadece wofer ile artık yeterli gelmiyor.

Yorum

Bende bu dsp amfiyi taktırıcam bakalım nasıl olucak)))
                    2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,

Yorum

Keyifle Dinlemek Nasip Olsun.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cdd1907
                        Bende bu dsp amfiyi taktırıcam bakalım nasıl olucak)))
                        Pişman olacağınızı sanmam, ben çok beğenmiştim

Yorum

izine ayrılınca benzer bir uygulamayı bende yaptırmayı düşünüyorum. Bas seslerini aracın orjinalliğini bozmadan nasıl alabiliriz,tek düşüncem bu. 3yollu da yerleşim sıkıntı,bagajı kullanmak istemiyorum. Free air bas ilede performans alırmıyım karar veremedim. Berk hifi isteğime karşılık en uygun çözümü bulur umarım.

Yorum

İşleniyor...
                          X