Ynt: Standart Ses Çıkışı Üzerinde Amfi Desteği ile Ses Sistemi Kurmak !!
Orjinal yazı sahibi: aqualung
anfi olarak rockford fosgate pbr300x4, ön ve arka kapılar içinde polk audio kolonlar kullanacağım. tüm parçalar hazır, montaj işinden iyi anlayan (mesela aküden kabloyu matkap ile delik delmeden yapacak) bir yere ithiyacım var
öncelikle tanışma bölümünde kendinizi tanıtırmısınız
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
geçenlerde ses sistemini bende değiştirdim, orjınal çıkışa ilave olarak;
xetec 5 yollu anfi,
jbl 1000 w subwoofer ( bagaja özel kabin)
intinity mid takım ( ön kapılara)
pıonner 3 yollu hopörler takımı ( arka pandizota mdf yapılarak )
ses kalitesi olarak şuan oldukça güzel oldu, tabiki çok daha güzel olabilir, tamamen duygusal dezavantaj olarak sadece bagajım biraz küçüldü ve arabaya 20-25 kg eklendi...
hasan kardeşim,
sistemin gayet güzel eminim çok keyif oluyorsundur yolda. amfin hakkında pek bilgim yok ama diğer malzemeler zaten iyi bende JBL 1000 W sub kullanıyorum. güle güle kullan
2012 İNSİGNİA 1.4T***Karbon Siyah***18" Jant***Cyclone DVD***JBL Ses Sistemi
Orjinal yazı sahibi: opelmania
Orjinal yazı sahibi: ozangny
resim fazla olmasada bi kaç tane çekebildim, ama şuan yükleyemiyorum ancak akşam yükleyebilirim. (yanımda değil resimler)
hatta kapılardan çıkan orjinal hoparlörlerinde özellikle resimini çekip yükliycem. bu arada bi düzeltme yapayım, yukarıda 20 cm'lik yazmışım kapı kolonları 16 cm'liktir.
fotolar az çekebildim ama eve geçince yükliycem
yukarda saydığım sistem önceden astramda kullandığım sistem olduğu için sadece montaja 150 tl ve cd 400'ün amfi için çıkış dönüştürücüsüne 75 tl ödedim.
elimdeki sistemi kısaca şöyle özetleyeyim;
JBL GTO 755.6 - 6 Kanal amfi - 300 - 400 tl fiyatlarındadır.
JBL GTO 6508C 210 W Komponent Hoparlör - 200 tl (x 2 adet arka kapılar için)
JBL 1000W SUB - 38 cm - 300 tl civarı
38 cm'lik SUB bagajda biraz yer kapladığından linkteki tip SUB'la değiştirmeyi düşünüyorum.
arkadaşlar fazla resim çekememiştim, çekebildiklerimi gönderiyorum; ilk iki resimde kapıların montajı için yapılan kalıp mdf yi kolon arkasında görebilirsiniz. daha öncede belirtildiği üzere kapı yuvaları yuvarlak değil, özel yuva hazırlandı ve etrafı yalıtım yapılarak uygulandı.
anfi arka koltuğun arkasına monte edildi.. aküden güç kablosu için hiç bir yer delinmedi..
Hayırlı olsun, eski aracımda JBL 75.4 kullanıyordum gerçekten kuvvetli anifler bu 75 serisi eski JBL'ler, subwoofer kutusu nasıl JBL'in ? Resimleri var mı ? Havalar düzelsin de kısmetse İstanbul üyeleri Infinity - JBL - Helix testi yapalım, bakalım orjinal mi sonradan yapılanlar mı daha tatminkar oluyor ?
Orjinal yazı sahibi: ELOVER
Hayırlı olsun, eski aracımda JBL 75.4 kullanıyordum gerçekten kuvvetli anifler bu 75 serisi eski JBL'ler, subwoofer kutusu nasıl JBL'in ? Resimleri var mı ? Havalar düzelsin de kısmetse İstanbul üyeleri Infinity - JBL - Helix testi yapalım, bakalım orjinal mi sonradan yapılanlar mı daha tatminkar oluyor ?
Bence Sonradan yapılanlar daha iyidir Opel her zamanki gibi bir sürü standarta uyarak ses sistemini güçlendiriyor
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
teşekkurler ali bey, sub'ın hazırda resmi yok ama koymaya çalışırım. bende memnun olurum testten yakınız zaten havanın iyi olduğu bi haftasonu yapalım güzel olur..
teşekkurler ali bey, sub'ın hazırda resmi yok ama koymaya çalışırım. bende memnun olurum testten yakınız zaten havanın iyi olduğu bi haftasonu yapalım güzel olur..
Rica ederim, güle güle kullanın. Evet havalar düzelsin sonrasında test güzel olur
O zamana kadar bende orjinal GM kapı kolonlarımdan sıkılmış ve komponent ile değiştirmiş olurum sanırım.
Rica ederim, güle güle kullanın. Evet havalar düzelsin sonrasında test güzel olur
O zamana kadar bende orjinal GM kapı kolonlarımdan sıkılmış ve komponent ile değiştirmiş olurum sanırım.
orjinal kapı kolonlarını kullandığınızı atlamışım. zaten kapı kolonlarını component sistemle değiştirdiğinizde asıl farkı ozaman yaşarsınız. işte ozaman tamam budur dersiniz
Orjinal yazı sahibi: FacomX
Bence Sonradan yapılanlar daha iyidir Opel her zamanki gibi bir sürü standarta uyarak ses sistemini güçlendiriyor
aynen fabrika çıkışlarında herşeyin bi standardı var nede olsa ..
orjinal kapı kolonlarını kullandığınızı atlamışım. zaten kapı kolonlarını component sistemle değiştirdiğinizde asıl farkı ozaman yaşarsınız. işte ozaman tamam budur dersiniz
Evet orjinal kapı kolonları ile bu kadar ses kalite farkı olması bana ürünün kalitesi ve yapabildikleri hakkında güven verdi.
Helix komponent takılmış hem iki yollu hemde üç yollu sistemleri dinledim BerkHifi'da, 2 yollu da ses mükemmel oluyor PP50 ile ama 3 yollu ses sitemi olan siyah bir Audi A4 vardı, o araçta ses muhteşemdi ama sırf 2 komponent 1500 Tl
Orjinal kağıt kapı kolonları ile PP50 DSP sayesinde bu sesi alabildik. Anifinin gücü kısıkta tam güç, bas ve tiz veremiyoruz yanmasın kağıtlar diye. yarıdan az güçte çalışıyor kapı kolonları.
ozan bey ve ali bey size bir sorum olcaktı ses sistemi yaptırdığınızda ortadaki merkez hoparlörü iptal mi ettiniz yoksa orayada hoparlör taktınızmı??? bende bugün ön arka jbl mid takım amfi yaptırdım ama ortadaki sesi bozuyor yarın iptal ettircem sizde nasıl oldu bilgi alırsam sevinirim
2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,
evet bilal bey ortadaki merkez hoperlör kapılara mid sistemi kurulduğu zaman uyumsuz oluyo. parazit yapabiliyor. o yüzden bendeki sistemde iptal edildi.
ordaki hoperlör 8 cm lik bir hoperlör küçük yani, yerine başka bir hoperlör takmaya gerek duymadım. zaten kapılardaki 4 adet mid yeterli sesi veriyor.
Yorum