Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 1.6 SIDI'nin OBD2 portu Hangi Protokolü destekliyor?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia 1.6 SIDI'nin OBD2 portu Hangi Protokolü destekliyor?

Arbamızda ECU bilgilerini anlık olarak görebilmek ve oluşan arızaların kodlarını öğrenip kodu sildirebilmek için piyasada ELM327 adlı cihaz satılmakta. Ancak bu cihazın farklı protokolleri destekleyen bir çok çeşidi bulunmakta. Ben bunlardan bir tanesini aldım. WiFi lı olan v1,5 versiyonlu olanı. Cihaz araca bağlandı ancak hiç bir bilgi alamadı. Satıcıya iade ettim. Satıcının söylediği cihazın desteklediği protokol aracınkinden farklı olduğu için uyumsuz kalmıştır dedi. Örneğin ELM327 Mini Araç Arıza Tespit Cihazı OBD2 V2.1 nin desteklediği protokoller şu şekilde: 1. ISO 9141(5 baud initialization) 2. ISO 14230-4(5 baud init) 3. ISO 14230-4(fast init) 4. ISO15765-4(11bit ID,500 Kbaud) 5. ISO1

Sonuç bizim aracın OBD2 portu hangi protokolü destekliyor? Bu cihazlardan alan, kullanan varsa bilgileri paylaşabilir mi?

Ynt: Insignia 1.6 SIDI'nin OBD2 portu Hangi Protokolü destekliyor?

Sonunda internetten arayarak ben buldum. Merak edenlere duyurulur. INSIGNIA 1.6 SIDI'NİN OBD2 PORTUNUN DESTEKLEDİĞİ PROTOKOL ISO 15765-4 CAN (11 bit ID, 500 kbaud)

Yorum

Elinize sağlık. Bir çok insanın işine yarayabilir.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Normalde Obd II stanadar bir protokoldur teorik olarak obd II cihazları okuması lazım
        ama sizin bulduğunuz bilgi extra parametreler için geçerlidir diye düşünüyorum

Bilgilendirme için teşekkürler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Arkadaşlar diğer sitede yazdıklarımı buraya da eklemek istedim. Belki bazı arkadaşlara yardımcı olur .

Bari, ben biraz hareket getireyim. Önce arabama 4 ay önce Corvin interface taktırdım. Böylece android tabanlı ve geri görüş kameralı ilave bir sistemim oldu. Sistemin yazılımı biraz sıkıntılı olmakla birlikte genelde memnunum. Özellikle geri görüş kamerası ve hareket halinde video oynatması benim için artı özelliklerin başında geliyor. Video ve mp3 lerin klasör olarak gözükmesi parça seçimimi çok kolaylaştırıyor. Kendisinin üzerinde lisanslı Mireo Don't Panic navigasyon geliyor. Ancak ben Sygic ve TomTom da yükledim. Navigasyon benim için özellikle uzun yolda faydalı oluyor. Yalnız Corvin taktırdıktan sonra bazen yaşadığım bir problem var, bunun corvin arayüzüyle bir ilgisi var mı bilemiyorum. Bu sorun şu şekilde ortaya çıkıyor: Bazen arabayı çalıştırdığımda multimedya sistemi sorunsuz başlamasına rağmen ekran simsiyah bir şekilde kalıyor, herhangi bir görüntü gelmiyor. Ama arka planda sistem sorunsuz çalışıyor. Ancak ekrana dokunarak corvine geçildiği için corvin çalışıyor mu bilmiyorum. Bu olayı 2-3 kere yaşadım. Böyle durumda akü kutup başını sökerek 10-15 saniye bekliyorum. Sistem normale dönüyor. Belki bunun Corvinle hiç alakası yoktur.

Bir diğer girişimim de diğer forumda Corvin taktıran bir arkadaşın tavsiyesi (Yusucik82) ile OBD2 portuna takılan wifi lı araç arıza teşhis cihazı almak oldu. Ancak aldığım cihaz OBD2 portundan çalışması gereken bir cihaz olmasına rağmen hiç bir bilgiyi okumadı. Cihazı iade ettim. Bu gün itibarıyla bizim araçlara uygun olduğunu sandığım yeni bir markanın siparişini verdim. Eğer çalışırsa Corvine wifi üzerinden bağlanarak hız, yakıt, tork, vs. vs. bilgilerini anlık olarak ekrandan görebileceğim. Arızayı teşhis edip ışığını söndürebileceğim. Bunları bir iki gün içerisinde cihaz geldiğinde test edebileceğim. Bu arada bizim aracın OBD2 portunun desteklediği protokol ISO 15765-4 CAN (11 bit ID, 500 kbaud). Ne yazık ki bu bilgiyi uzun araştırmalar sonunda bir Romanya sitesinden buldum. Buna neden ihtiyaç duyduğum ise; OBD2 portundan çalışan araç arıza teşhis cihazları her protokolü desteklemiyor. Araç üreticileri birkaç protokolden birisine göre portun desteklediği protokolü seçiyorlar. Sonuçta her cihaz ilgili markada işe yaramayabiliyor. Bu bilgileri ilerde başka arkadaşların da ihtiyacı olabilir diye burada belirtmek istedim.

Bir diğer ilgilendiğim nokta da Çin sitesinden OBD2 portuna takılarak Head Up Display yoluyla bilgileri cama yansıtan cihazları incelemek oldu. 23-24 dolardan başlayarak 40-50 dolar seviyelerine kadar çıkan cihazlarda ön camda hızınızı, yakıt tüketiminizi, motor sıcaklığınızı, koymuş olduğunuz hız sınırını vs. ve aşılması durumunda renk ve sesle sizi ikaz etmelerini görebiliyorsunuz. Aslında fiyat çok uygun görünmekle birlikte ben daha çok navigasyonun yansıtılmasını arzu ederdim. Bir iki markada böyle navigasyon cihazları da satılmakta. Ancak fiyatları bir hayli yüksek. Diğer taraftan güneşli ortamlarda gündüz verimliliği konusunda şüphelerim var. Bunların yerine kendi ihtiyacım doğrultusunda gece koşullarında özellikle uzun yolda cep telefonu veya 7 inch tablette sygic navigasyon programının HUD özelliğinin daha faydalı olacağına kanaat getirdim. Son derece sade bir yön görüntüsünün yanında anlık hızınızı ve yoldaki hız sınırlamalarını gösteriyor. Fakat HUD özelliğini son yıllarda üretilen arabalarda kullanabilmek için (bu arabaların camında güneş ışınlarını yansıtma özelliği kullanılmakta) reflective filmlere ihtiyaç var. Yansıtacağınız görüntünün büyüklüğü kadar bir filmi ön cama yapıştırmanız gerekiyor. Fiyatı 2-3 dolar civarında. Aksi takdirde camda ikili bir görüntü oluşacağından hud özelliğini verimli kullanamıyorsunuz. Ben film siparişini verdim. 1,5-2 ay gibi bir süre içerisinde gelir. Sonucu o zaman yazarım. Şimdilik bu kadar. Umarım yazdıklarım bazı arkadaşların ilgilerini çeker. Kullanan arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşırlar.

Yorum

İşleniyor...
          X