Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yol Bilgisayarında OPC özelliklerinin açılması.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yol Bilgisayarında OPC özelliklerinin açılması.

Selam olsun insigniateam. Ben çok yazan değil daha ziyade okuyan biriyim. Ancak birden fazla sorunum var. Ceryanla ilgili olanı buraya yazayım. Orta ekranda daha fazla bilgi, navigasyondaki sağa sola dön işaretinin açılması gibi seçenekleri elektirikçide açtırmaya gittim. Bizimki 2013 model bunlarda gözükmüyor dedi. (Youtube'dan nasıl yapıldığını adama gösterdim) 2015 model yazılımda oluyor dediler. Elektronik mühendisi bir arkadaşım ise kablo olursa yazılımda sadece tiklere işaretleniyor dedi. (Kendinde vw grubu bir araç var. Örneğin kadran selamlamayı filan açmak istemiş. Sırf bu özellikleri daha fazla donanım gibi göstermek için araçta kapatmışlar ama ben açıyorum dedi. Bunun için uygun bir kablo buldum 25 dolara aliexpress'ten aldım dedi. Şimdi etrafındaki tüm araçlarda yapıyor. Herkes memnun) Ben de yaptırayım dedim. Elektrikçi yapamayınca (başka yere de soramadım gerçi ama) kendim kablo bulup yapayım dedim. Şimdi benim araç 1.6 T 180 BG 2009. Cosmo+flexride filan her zıkkım var. (alırken çok heves yaptığım sonra bi işe yaramadığını düşündüğüm bir çok özellik var ) Bu araçta OPC kiti açmak için ne yapmak lazım? Kayseri'de bir yer bilen var mı? Ya da ne tür bir bağlantı kablosu almalıyım (yazılım konusunda sıkıntı olmayacak diye düşünüyorum)? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

İkinci sorunum ise bu aracın aynaları geriye takınca aşağıya dönüyor ya. Hah burada sorunum var. NOrmalde tek ayna olması lazım. Bende ikisi de iniyor. Kİtapçıkta da teki iner yazıyor. Bazen de inik kalıyor. Ayarı bozulup duruyor. Bunun çözümü nedir? Var mı bir kolay yolu hilesi

Üçüncü olarak aracın tavanında hareket sensörü var. Ancak bu açıkken araç dışarıdan kitliyken bile içeride hareket edince hiç bir şey algılamıyor kendisi. Bu sistem nasıl çalışıyor? Niye bende çalışmıyor? Bir sorun mu var?

Dördüncü olarak. Bu gaza dokununca araba şahlanıyor. Ayağım alışır dedim. Bir türlü alışamadım. (Biraz da hoşuma gidiyor herhalde) Yani 2-3 cm ile full gaza basma arasında neredeyse bir fark yok. Böyle olunca pedal aralığı saçma gibi geldi bana. Ceryancıya yine sordum. O beyine müdahele oluyor sıkıntı çıkabilir dedi. Ancak böyle midir? Bir yöntemi yok mu? Yani isteğim şu. Az basınca az gaz çok basınca çok gaz olsun. Niye az basınca çok gaz veriyor bu meret? Tamam opel sert araç dediler filan ama bu sertlikten ziyade bir sorun gibi sanki. Yani pedal commenderler filan bu işe yarıyor mu?

Bir de şunu sorayım. Araç tam 2400 devirde cruise control'den düşüyor otomatik. Bazen de vites düşükken oluyor. Bu arada belirteyim 2400 devirde bir tekleme de var araçta. Ancak sport modunda iken bu düşme çok azalıyor. NOrmal modda iken oluyor sadece. Bunun sebebi ne olabilir?

Bir sorun da şu. Sunroof kapanırken yarıda durup tekrar açılıyor bazen. Ya da kapanması duruyor. Bu neden olabilir?

Bir de şu aynaların anahtarda kilitlemeye basınca kapanması var ya. Onun camlar açılmadan sadece aynaları açma yöntemi var mı anahtarda? Ayrıca bu bagaj çatur çutur açılıyor kendi kendine cebimde yanlışlıkla basılıp. Bu anahtarın bagaj kapağının açılmasını sağlayan tuşuna basma süresini değiştirme imkanı var mıdır?

Çok soru sordum biliyorum. Ama hepsini olmasa da bildiğiniz varsa cevaplarasınız sevinirim.

Şimdi de mekanik bölümde başlık açayım bi. Sonra da oto koltuğunu soracağım Çok sorum var.

Ynt: Yol Bilgisayarında OPC özelliklerinin açılması.

OPC menülerini sizin aracınızda OP-COM cihazı ile açabiliyorlar. Youtube'da videolarını izlemişsiniz zaten. Bende serviste sormuştum hatta aracın göstergeyi çok satırlı yapmaya çalıştık farklı yazılım yükledik filan olmadı. MDİ cihazı ile olmuyor bu menü açma işlemi. İlla ki OP-COM istiyor. Yurtdışı sitelerde uygun fiyatlara satılıyor. Arkadaşınız en güzelini yapmış VAG grubu araçlarda, BMW'lerde vs. donanımında olmayan ama bu şekilde yazılım üzerinden açılabilen güzel özellikler mevcut. Opel grubunda bu konuda kısıtlıyız ne yazık ki.

Aynaların ikisinin inmesi için akü kutup başını söküp, 1 dakika sonra tekrar takarak beyni sıfırlayıp(yaptığınız tüm kişisel ayarlar kaybolacaktır) deneyebilirsiniz.

Alarmı aktif etmeniz gerekiyor bunun için. Yanlış hatırlamıyorsam, araçtan indiniz, kilit tuşuna bir kere bastınız kapılar kilitlendi. İkinci defa basılı tuttunuz ve dörtlüler 2 defa yanıp söndü sonrasında alarm aktif oluyordu. (Emin değilim bu şekilde olduğundan.)

Pedal Commender tarzı cihazların işlevi pedala basmanız ile beyne iletilen süreyi minimize ederek gaz tepkilerini iyileştirmektir. Sizin şikayetiniz zaten tepkinin hassas olduğu yönünde. Servise gösterebilirsiniz veyahut beyni sıfırlamak bu sorunuda çözebilir. Sonuç olarak araçlarımız elektronik, arada sapıtabiliyorlar.

CC'nin devrede olması için hızınızın 30 kilometrenin üzerinde olması gerekiyor. Belki bu yüzden devreden çıkıyordur farkında değilsinizdir.

Bagaj kapağını açmak için Opel kaç saniye belirlediyse onu değiştirmenin imkanı yok sanırım. Direkt yazılıma müdahale gerekir.

Benim verebileceğim cevaplar bu şekilde, daha tecrübeleri abilerim, eksiğimi, yanlışımı düzeltirler.

Yorum

Sunroof ile ilgili olan sorun, hareketli parçaların ( ray, bilye vb.) kirlenmesinden kaynaklanıyor. Sunroof açıkken, Wd40 ve diş firçası vb. Bir fırça ile temizleyip. Würth HHS2000 vb. Bir sıvı gres ile yağlarsanız sorun çözülür.
      Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

Ne kadar çok sıkıntısı varmış senin arabanın :-))

Yorum

ceryancı dediğiniz kişi aldığı kablonun vagcom bağlantısı olduğunu ve sadece Vag grubu araçlara uygulanabildiğini bilmiyorsa, Opel'e de uygulamaya kalkıyorsa oradan direk uzaklaşın zaten. Bence macera aramanıza gerek yok, sorunlarınız için servise gidin, merak ettikleriniz için de forumdan yada servisten bilgi alın yeterli
          InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
            ceryancı dediğiniz kişi aldığı kablonun vagcom bağlantısı olduğunu ve sadece Vag grubu araçlara uygulanabildiğini bilmiyorsa, Opel'e de uygulamaya kalkıyorsa oradan direk uzaklaşın zaten. Bence macera aramanıza gerek yok, sorunlarınız için servise gidin, merak ettikleriniz için de forumdan yada servisten bilgi alın yeterli
            https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

İşleniyor...
            X