Duyuru

Collapse
No announcement yet.

NAVİ900 Navigasyon ve eğlence sistemi hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• NAVİ900 Navigasyon ve eğlence sistemi hakkında

Merhaba arkadaşlar, benim yeni Ak Şahin'de NAVİ900 var. Tanıtım el kitapçığını baştan ayağa okudum; ama merak ettiğim şeye yanıt bulamadım.
    Bu ses/müzik sistemi audio cd/dvd dinlenecek şekilde tasarlanmış, orijinal olmayanları ayırıp okumuyor, el yapımı audio cd dinlemek mümkün
    değil. Kitapcıkta anlatıldığına ve benim de müşahede ettiğime göre 'infinity' benzeri bir sistem kullanıyor, merak ettiğim ve yanıt bulamadığım
    ise bu sistemin infinity gibi 'ses işlemcisi' barındırıp barındırmadığı. İşte, Fatih Bey için bile zor soru bu; bilen arkadaşımız var mı ihihi

Ynt: NAVİ900 Navigasyon ve eğlence sistemi hakkında

Şaman bey,

Normalde kendi hazırladığınız mp3 leri dinleyebilirsiniz (Cd500/Dvd800) öyle idi navi 900 aynı olması lazım sonradan sd kart desteği geldi
    Ses sistemindek infinity ekstradan orjinal anfisi biraz daha güçle ve arka cam altına 2 tane bass için kolon geliyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Demek ki ilave işlemciye gerek yok, bass için kolon istenirse yine yapılabilir herhalde.Teşekkür ederim Fatih Bey

Yorum

Navi 900 de de dinleniyor sorun yok, Şaman bey alışamadı her halde daha Ak şahin size, naz yapıyor olmasın sakın
        [IMG width=500]http://i1134.photobucket.com/albums/m615/nester54/IMG_5063-Kopya.jpg[/img]

[move][b]Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım edemez. PESTALOZZİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: NEŞTER
          Navi 900 de de dinleniyor sorun yok, Şaman bey alışamadı her halde daha Ak şahin size, naz yapıyor olmasın sakın
          Kamil Bey,ben ilk kez dizel otomobil kullanıyorum, o yüzden el kitabını en az bir defa
          baştan sona okumak lazım.
          Navi900'ün el kitabını da okumak lazım, çünkü dvd800'e göre çok farklı özellikleri var
          Kitapçık okumaktan içime fenalık geldi desem yeridir ihihi

Yorum

[IMG width=500]http://i1134.photobucket.com/albums/m615/nester54/IMG_5063-Kopya.jpg[/img]

[move][b]Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım edemez. PESTALOZZİ

Yorum

Şaman Bey Her Ne Kadar Benim Aracımda Orijinal Navi olmasa da, Yorumunuzda "Infinity Gibi" Kelimelerini Kullanmış Olmanız İlgimi Çekti. Yanlış Anlaşılmayı İstemem Amacım Polemik Değil Ancak Genel Anlamda Bu Konuda Gördüğüm Bilgi Eksikliğinine Yönelik Bilgimi Paylaşmak İstedim.
              Araçlarımızda "Infinty" Adı Altında Kullanılan Ses Sistemi (İşlemcisi de Dahil) Esasen Amerika Menşeyli HARMAN (Kurucusu: Sidney HARMAN) Grubunun GM İçin Ürettiği Bir Sistemdir.
              http://www.harman.com/EN-US/Pages/Home.aspx
              Bu Grubun Markaları Arasında Harman/Kardon da Vardır. Yani BMW Kullansaydınız Aynı Sisteme Bu İsim Altında Sahip Olacaktınız. Mercedes te (Helen Kullanıyormu Bilmiyorum) Uzun Yıllar Aynı Grubun Becker Markasını Kullanmıştır. Grubun Piysada En Bilinen Markası da JBL dir.
              http://www.harman.com/EN-US/Solution...AhaMobile.aspx
              Özetle GM, Günümüzün İyi Araç Üreticilerinin Tercih Ettiği Grubu Tercih Etmiştir. Aralarında da Fark Olmadığını Ben Pratikten Size Söyleyebilirim Çünkü Aynı Hoperlör ve Anfileri Farklı Kodlarla ve Markalarla Piyasaya Sunduklarını Biliyorum.
              İyi Forumlar.

Yorum

Hüseyin Abi Teknik bilgi için teşekkürler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
                  Özetle GM, Günümüzün İyi Araç Üreticilerinin Tercih Ettiği Grubu Tercih Etmiştir. Aralarında da Fark Olmadığını Ben Pratikten Size Söyleyebilirim Çünkü Aynı Hoperlör ve Anfileri Farklı Kodlarla ve Markalarla Piyasaya Sunduklarını Biliyorum.
                  İyi Forumlar.
                  Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim, bu arada sorumun yanıtını da almış oldum. Navi900 navigasyon ve eğlence sistemi, Helix pp 50 dsp gibi beş yollu olmasa da bir amfi barındırıyormuş. O halde, kapılardaki hoparlör ve tweeter, component ile değiştirilip arkaya da bas için bir veya iki hoparlör takılırsa -ki ben takmayacağım- infinity üretmiş olurum
                  diye düşünüyorum
                  Orijinal hoparlörler coaxial midir, component midir onu bile bilmiyorum aslında. O yüzden, belki bu bile fuzulidir, tam bilmiyorum, henüz araştırıyorum, kesin karar vermiş değilim.

Yorum

Önler Zaten Komponent Kesin. Ancak En Arkadaki 9x6 Inc Olanlar Co Axiel mi Bilmiyorum. Üst Kapağı Çıkarıp Bakabilirsiniz. Ortasında Tek de Olsa Küçük Bir Hoperlör Varsa (Tweeter) Co Aksiyeldir.
                    Öte Yandan Mevcut Sistemi Helix pp 50 İle Karşılaştırmışsınız. Bu (Helix pp 50) Büyük İhtimalle 4+1 Dir. Sizde 4 Zaten Olduğuna Göre +1 için Bir Sub ve Anfi Bağlamanız Yeterli Olacaktır.
                    Hafta Başında Neşter Nick İsimli Kamil Kardeşimin Aracında Bu Sistemi Dinledim. (Navi 900+ Infinty) Çok Beğendim. Ancak Biraz Daha Dolgun Bas İstenirse Aşırıya Kaçmadan (Yani Mevcut Sistemdeki Mid ve Tiz Sesleri Bastırmayacak Kadar) 25cm lik Bir Sub ve Ona Göre Bir Anfi İlave Edilebilinir. Bu Da Mevcut Sisteme Hiç Bir Müdahale Yapmadan, Kesip Doğramadan İşinin Ehli Bir Ustasına Yaptırılabilinir. Eğer Kullanılacak İlave Anfi D Class Bir Mono Anfi Olursa, Rahatlikla Tadından Yenmez Diyebilirim. Maliyet Yaklaşık 400-500 TL Civarı Olacaktır.

Yorum

İşte, 'tereyi tereciden almak lazım' deyiminin tam karşılığı. Teşekkür ederim,tavsiyelerinizi dikkate alacağım

Yorum

Estafurullah. Bu İşi Profesyonel Olarak Yapan Arkadaşlara Haksızlık Olmaması Adına Üzerime Almayayım Diyecem, Diyemiyorum. En İyisi, Ben Teşekkür Ederim Demek Olacak.
                        Benimki Biraz Kişisel Tecrübe, Biraz da Hobi.
                        İyi Forumlar.

Yorum

İşte İnsignisteam kardeşliği..
                          2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                          [center]

Yorum

NAV600/NAV900 sistemine istediğimiz yerin koordinatlarını girerek 'nokta atışı' ile kapısına kadar gidebiliyoruz.
                            Örnek olarak 14 Şubat Kış Buluşmasına gidecekler için Topuk Yaylası tesislerinin koordinatlarını bulalım.
                            Önce Google Maps'dan ondalık koordinatları alıyoruz:
                            Enlem/Boylam 40.696258 / 31.365623
                            Bu koordinatları derece,dakika,saniye cinsinden dönüştürmemiz lazım. Bunun için aşağıda adresi bulunan
                            sitede bir dönüştürücü var, ondan yararlanıyoruz.
                            http://www.rcn.montana.edu/resources...rdinates.aspx?

Koordinatlar 40.41'.46" ve 31.21'.56" şekline dönüşüyor.
                            Bu bilgiyi 'hedef girişi/boylam-enlem' menüsünden ekrana giriş yapıp onaylıyoruz.
                            Navigasyon start ve hayırlı yolculuklar

Yorum

İşleniyor...
                            X