Duyuru

Collapse
No announcement yet.

BMW F20 116i 136 ps için en uygun Chip Tuning / Power Box

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• BMW F20 116i 136 ps için en uygun Chip Tuning / Power Box

Merhaba arkadaşlar,
    Yeni satın aldığım BMW F20 116i 136 ps N13B16 motor kod'lu aracım için güç artışı çözümleri araştırıyorum.

Öncelikle beklentim F20 118i ile benzer bir performans alabilmek ( Biraz daha fazlasına da hayır demem elbet ancak aracı da zorlamadan olmalı )

Araç üzerinde donanımsal değişiklikler düşünmüyorum,yani sökme takma işine girmek istemiyorum.

Aynı şekilde aracın ECU sunun da sökülmesini istemiyorum.

Bu durumda şu gün itibariyle karşıma hep Power Box uygulamaları çıkıyor ancak şahsen Chiptuning yaptırmayı power box kullanmaya tercih ediyorum..

Araç için mevcut box uygulamaları;
    Hartdge - 171 ps ve 265 nm tork - Türkiye'de bayisi yok
    Kelleners - 163 ps ve 264 nm tork - Türkiye'de bayisi yok
    Hamann - 164 ps ve 264 nm tork - Türkiye'de bayisi var
    AC Schnitzer - hazırladıkları kit test aşamasındaymış % 20 güç artışı bekleniyormuş - Türkiye'de bayisi var
    Speed Buster - 163 ps güç ve 280 nm tork - Türkiye'de bayisi yok
    455 - yaklaşık 164 ps ve 270 nm civarı değerler sunuyor - Türkiye bayisi var
    EPC isminde Hollanda menşeili bir firma da şu an çalışma halindeymiş - Türkiye bayisi var

Araç için mevcut yazılım uygulamaları;
    Evotech 200 ps ye kadar çıkartılabiliyor
    Megachips - Mehmet Gazihan - 185 ps ye kadar sorunsuz yazılım uygulayabiliyoruz diyor
    Her ikisinde de ECU sökülmesi gerekiyor Ben de bunu istemiyorum..

Bunların dışında başka alternatifler var mıdır?
    Biraz daha bekleyip ECU sökmeden yazılım yapılma yöntemleri gelişir mi acaba?

Diğer taraftan aynı motor yeni 3 serisi F30 316i de de kullanılıyor olduğu için ve F30 316i nin de satışlarının fena gitmediği düşünüldüğünde yakın zamanda bu şekilde güvenli güç artışı arayan kişilerin sayısı bir hayli artacaktır..

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Ynt: BMW F20 116i 136 ps için en uygun Chip Tuning / Power Box

Evotech iyidir
    InsigniaTEAM

Yorum

Ecu'nun sökülmesini niye istemiyorsunuz? Sonuçta bahsettiğiniz firmalar merdiven altı değil işinin ehli firmalar. Bu nedele ECU sökülmesinde bence sakınca yok ama karar sizin. ECU için bu saydığınız firmalardan Evotech'i öneririm.

Yok sökülmesin box olsun derseniz de Hartge-Hamman-AC den biri derim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: viperking
        Ecu'nun sökülmesini niye istemiyorsunuz? Sonuçta bahsettiğiniz firmalar merdiven altı değil işinin ehli firmalar. Bu nedele ECU sökülmesinde bence sakınca yok ama karar sizin. ECU için bu saydığınız firmalardan Evotech'i öneririm.

+1

Fiyatlar ne durumda ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
          Evotech iyidir
          Çağrı bana da Evotech yazılım olarak içlerinde en yakın olanı ancak söylediğim gibi Ecu söktürmek istemiyorum ve Evotech şu an Ecu sökmeden yapamıyor..
          Bmw ve Mercedes için Evotech öneriyorlar sanırım öncelikle..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: viperking

Servisler en ufak şüphede direkt kendileri Ecu yu söküp öncelikle üzerinde çizik,iz vs gibi inceleme yapıyorlarmış..
            Ve bildiğim kadarıyla ecu yu söküp sonrasında da içini açıyorlar yeni yazılım kilidini kaldırabilmek için..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: corail
              Evotech iyidir
              Çağrı bana da Evotech yazılım olarak içlerinde en yakın olanı ancak söylediğim gibi Ecu söktürmek istemiyorum ve Evotech şu an Ecu sökmeden yapamıyor..
              bence de evotech'in belli markalar üzerine çalışması bana daha cazip geliyor.
              Türkiye'nin en güçlü 1M coupe'si evotech yazılımlı diye biliyorum
              InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: corail
                Evotech iyidir
                bence de evotech'in belli markalar üzerine çalışması bana daha cazip geliyor.
                Türkiye'nin en güçlü 1M coupe'si evotech yazılımlı diye biliyorum
                Bir de evotech daha güvenli yazılımlar hazırlıyormuş..
                Misalen Scirocco 1.4 TSI yazılımında 210 ps yi 1.1 bar ile sağlıyormuş.. Aynı şekilde Revo yanılmıyorsam 1.3 - 1.4 bar aralığında çalıştırıyormuş turbo yu..
                Kendi söylemleri ile 0,1 sn daha yavaş kalalım ama çok daha uzun ömürlü olalım diyorlar
                Benim de beklentim en hızlı olmak değil,mevcut potansiyel ve güven sınırları içerisinde daha güçlü olmak..

Yorum

İşleniyor...
                X