Merhaba arkadaşlar,
Yeni satın aldığım BMW F20 116i 136 ps N13B16 motor kod'lu aracım için güç artışı çözümleri araştırıyorum.
Öncelikle beklentim F20 118i ile benzer bir performans alabilmek ( Biraz daha fazlasına da hayır demem elbet ancak aracı da zorlamadan olmalı )
Araç üzerinde donanımsal değişiklikler düşünmüyorum,yani sökme takma işine girmek istemiyorum.
Aynı şekilde aracın ECU sunun da sökülmesini istemiyorum.
Bu durumda şu gün itibariyle karşıma hep Power Box uygulamaları çıkıyor ancak şahsen Chiptuning yaptırmayı power box kullanmaya tercih ediyorum..
Araç için mevcut box uygulamaları;
Hartdge - 171 ps ve 265 nm tork - Türkiye'de bayisi yok
Kelleners - 163 ps ve 264 nm tork - Türkiye'de bayisi yok
Hamann - 164 ps ve 264 nm tork - Türkiye'de bayisi var
AC Schnitzer - hazırladıkları kit test aşamasındaymış % 20 güç artışı bekleniyormuş - Türkiye'de bayisi var
Speed Buster - 163 ps güç ve 280 nm tork - Türkiye'de bayisi yok
455 - yaklaşık 164 ps ve 270 nm civarı değerler sunuyor - Türkiye bayisi var
EPC isminde Hollanda menşeili bir firma da şu an çalışma halindeymiş - Türkiye bayisi var
Araç için mevcut yazılım uygulamaları;
Evotech 200 ps ye kadar çıkartılabiliyor
Megachips - Mehmet Gazihan - 185 ps ye kadar sorunsuz yazılım uygulayabiliyoruz diyor
Her ikisinde de ECU sökülmesi gerekiyor Ben de bunu istemiyorum..
Bunların dışında başka alternatifler var mıdır?
Biraz daha bekleyip ECU sökmeden yazılım yapılma yöntemleri gelişir mi acaba?
Diğer taraftan aynı motor yeni 3 serisi F30 316i de de kullanılıyor olduğu için ve F30 316i nin de satışlarının fena gitmediği düşünüldüğünde yakın zamanda bu şekilde güvenli güç artışı arayan kişilerin sayısı bir hayli artacaktır..
Yeni satın aldığım BMW F20 116i 136 ps N13B16 motor kod'lu aracım için güç artışı çözümleri araştırıyorum.
Öncelikle beklentim F20 118i ile benzer bir performans alabilmek ( Biraz daha fazlasına da hayır demem elbet ancak aracı da zorlamadan olmalı )
Araç üzerinde donanımsal değişiklikler düşünmüyorum,yani sökme takma işine girmek istemiyorum.
Aynı şekilde aracın ECU sunun da sökülmesini istemiyorum.
Bu durumda şu gün itibariyle karşıma hep Power Box uygulamaları çıkıyor ancak şahsen Chiptuning yaptırmayı power box kullanmaya tercih ediyorum..
Araç için mevcut box uygulamaları;
Hartdge - 171 ps ve 265 nm tork - Türkiye'de bayisi yok
Kelleners - 163 ps ve 264 nm tork - Türkiye'de bayisi yok
Hamann - 164 ps ve 264 nm tork - Türkiye'de bayisi var
AC Schnitzer - hazırladıkları kit test aşamasındaymış % 20 güç artışı bekleniyormuş - Türkiye'de bayisi var
Speed Buster - 163 ps güç ve 280 nm tork - Türkiye'de bayisi yok
455 - yaklaşık 164 ps ve 270 nm civarı değerler sunuyor - Türkiye bayisi var
EPC isminde Hollanda menşeili bir firma da şu an çalışma halindeymiş - Türkiye bayisi var
Araç için mevcut yazılım uygulamaları;
Evotech 200 ps ye kadar çıkartılabiliyor
Megachips - Mehmet Gazihan - 185 ps ye kadar sorunsuz yazılım uygulayabiliyoruz diyor
Her ikisinde de ECU sökülmesi gerekiyor Ben de bunu istemiyorum..
Bunların dışında başka alternatifler var mıdır?
Biraz daha bekleyip ECU sökmeden yazılım yapılma yöntemleri gelişir mi acaba?
Diğer taraftan aynı motor yeni 3 serisi F30 316i de de kullanılıyor olduğu için ve F30 316i nin de satışlarının fena gitmediği düşünüldüğünde yakın zamanda bu şekilde güvenli güç artışı arayan kişilerin sayısı bir hayli artacaktır..
Yorum