1.alttaki plastigi kesiyorlar mi yoksa fabrikasyon olaniyla mi degistiriyorlar?
2.benim bildigim kadariyla 1 adet krom uc bildigim kadariyla 150 lira diyorlardi.bunu tanidik vasitasiyla dahada ucuza indirebilirsiniz.
3.eger alttaki plastik kesilmiyorsa bunun tek parca fiyatini ogrenin,eger keserek yapiyorlarsa gidin odakta kestirin.
bu sekilde yaparsaniz cok cok cok daha ucuza mal edersiniz.ve birebir aynisi olur.
yanlis anlamayin ben sizin iyiliginiz icin soyluyorum bunlari.sonuc olarak karari verecek sizsiniz ama bu sekilde artan parayla baska seylerde yaptirabilirsiniz.
ayrica garanti ile alakali sunu bilmeniz lazim,eger kazan konmuyorsa,sol taraftaki cikistan boru alinacak sadece.bunun garantiyle alakasi yok hatta etkileyecek bi yeri de yok.
1.ci sorun zun cevabı bende pılsatıgın kesılmesinı ıstemıyorum kesıldımı cırkın durur..altaki pılsatık orjınalıyle degisiyor 2.ci sornun 2 adat kırom uc takılacak.
3.ci sorunn kesmycgeız dendi orjinaliyle degscek fiyatı 170 küsür dedi.
ayrıca boru cekılcek bide orta kısımda bisey var ismini söyledı ama unutum oda orjinalıyle degiscekmis.
arka difüzör bu ne oluyorsa bilmiyorum buda degiscekmıs.. kısacası 1.6t cosmo bire bir ayni olcak dedi tarik bey.
normal eksoz culrda yapan arkadaslar var resımlerı forumd amevcut baktım hosuma gıtmedı o pılastgın keslecek degın yer bazıları kesmıs bazılrıda kesmeden alta monte etmıs ucları uzakta baktgında sonrda yapma oldgu bellii oluyor.benım amcam 1.6t cosmo bire bir aynı olamsı bunda ancak odakta yaptıra bılırsın...bende orjanlı cok sevıyorum ne yapım )
** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah
Evet plastigi kesmeyince siritiyor. Sonuc olarak sizin karariniz ben bir cok Astra da ve Insignia da gordum. Alttaki plastigi kesilip yapilmis ki orjinalindeki gibi.oryada uc veya uclar yerlestirilmis. Orjinalinden farki olmuyor. Illaki orjinal uc isteyenler zorunlu olarak odaktan bu uclari temin ettikten sonra boru cekilmesi va dahil 400 liraya hallolur.
sevgili astra j valla merak ettim adınız yaşınız memleketiniz belli değil ama plastiği kesilmiş sırıtmayan bi egzoz resmi gösterirmisiniz
Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun... [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
sag tarfa takılan kazan nerde temin ede biliriz?sag tarfa sade boru cekildı ama cok rahasız edicı ses vardı.sonrada tekrar bir susturcu taktık yine ses var dizel araclardan daha fazla ses verıyor iceri sadce bedemı büyle cift ekzoz yapanlarda hepisindemı buyle?...ses cok rahasız edicı direksiyonu bıle titretiyor..simdi sag tarfa orjinal kazandan taktırmak istiyorum orjinal kazanı taktırsam bu ses kesılırmı acaba?ama serviste fiyatı cok yüksek geldi bana..kazan fiyatı eksozlardan daha yüksek . bir borudan basladık kazana kadar gidecegiz
** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah
Abi ben soyle bisey dusundum ama ne kadar mantikli bilemem mevcut susturucuyu ortaya alcaz stepnenin altina ondan sonra y seklinde boruyla cift eksoza gidicez ama arabanin altina baktim stepne bolmesi yuzunden susturucu biraz asagada kalabilir ama yinede ucuz yollu bi cozum olabilir
abi ben yaptırdım çift egsoz uygulaması. sağ tarafada susturucu takıldı. ve ses mükemmel tatlılıkta.. abartı ses asla yok. sadece kapalı yankı yapan alanlarda güzel bi sesi var. normalde hırıltı seklinde ben çok memnununm. izmirde surtaslarda gültekin bey ilgilenmisti. nasıl bir susturucu kullanıldı bilmiyorum ama karsanındı sanırım. orjinalden boyut olarak biraz daha küçük.
BEYAZ 1.4 T EDITION ELEGANCE + YENI STIL + SUNROOF + CIFT EGSOZ UYGULAMASI
Arkadaşlar, ben de 2012 model Insignia Edition Elegance aracıma geçtiğimiz Cumartesi günü, İzmir'de yetkili serviste (Opel Egem) ve garantisi olacak şekilde çift egzoz çıkışını yaptırdım. Görünüm olarak Cosmolardakiyle birebir aynısını yaptırdım. Sağa ve sola tek krom çıkış ve oval olan. Daha sonra fotoğrafını da koyarım buraya.
Bu sohbet başlığında yazılanları baştan sona okudum ama yine de cevabını alamadığım bir şey var. Benim arabada, önden gelip en arkadaki ve sol taraftaki son susturucuya (sağ tarafta normalde yok zaten Edition'larda!) giden egzoz borusundan kesme yapıp yaklaşık bu boruya 80-85 derecelik açı yapacak şekilde sağ tarafa boru çıkmışlar. Bu çıktıkları boru sonradan belirli bir açıyla (60-70 derece) kıvrılıp sağ tarafa yerleştirilen krom uca geliyor. Çıkış yapılan nokta ise arka aks (Dingil) ile arka tampon arasındaki egzoz borusunun arkadan bakıldığında sarkık görünen kısmı ! Bu sarkık görünen boruya 85-85 derece gibi bir açı ile boru verilip sağdaki krom uca gidiyor yani. Sağ tarafa orijinal susturucusu takılmadı. Soldaki zaten var. Onun haricinde difizör ya da divizör ayrıca takılmadı.
ORİJİNALİ BU MUDUR?
Ustanın dediğine göre, en başta motor egzoz çıkışında (motor manifold çıkışında) zaten ilk susturucu varmış, sonrasında katalitik çevirici ve difizör sonra da krom uçların olduğu kısımdaki son susturucu.
Benimkinde sağ tarafta susturucu olmadığı için, motor sesi
2000 d/d'a kadar dışarıda ve içeride rahatsız edici olmayacak şekilde OPC V6 makina sesi gibi geliyor. Yani 2000d/d'a kadar egzoz gazının yaklaşık %30'u sağ borudan çıkıyor.
2000d/d'nın üzerinde ses kesiliyor ve eski orijinal sesine dönüyor ve içeride de tam normal oluyor. Yani sanırım, %95-%100 soldaki asıl borudan ve susturucdan geçmeye devam ediyor.
Şimdi bu sistem bu şekilde, sağ tarafta kendi orijinal susturucusu olmaksızın (Cosmo'lardaki gibi) ve ikinci bir difizör, kazan falan olmaksızın ve de bu 80-85 derecelik boru açısı ile sağlıklı mıdır? Yani, uzun vadede(10-15 yıl gibi) motora olumsuz etkisi olur mu? Motorun nominal yıpranmasını arttırabilir mi?
Usta ve teknik servis kısmındaki arkadaşlar hiçbir şekilde böyle bir şey olmayacağını söyledi. Zaten Opel Egem garantisinde. Biz araca zarar verecek hiç bir işlem yapmayız zaten dediler.
Bana bununla ilgili bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.
benım ilk insignia 1,4 Edition du cift eksoz yaptırmıstım yetkılı servisinde benımde sag tarafa susturcu takılmıstı sizin bahıs etgınız ses benı cok rahasız edıyordu sonradan sağ tarfa'da susturcu taktırdım sesi orjinal haline dönmüstü..
Yorum