Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir Vectra'yı Baştan Yaratmak..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bir Vectra'yı Baştan Yaratmak..

Merhaba abilerim. Öncelikle sabırsızlığım dolayısı ile kusura bakmayın ama , bu konuyu sizlere açmak istiyorum.

Bir de şunu belirtmek isterim konu girişinde , elektronik modifiye de dahil buraya ama , konuları parçalamak istemedim.

Bilmeyenler için aracı tanıtayım :

Vectra B2 1.8 Z18XE Motor Kodu , 124 HP - 170 N/m

Yapmak istediklerim (Mümkün olmayanları lütfen yazar mısınız?)

- Chip Tuning , Turbo takılmasa bile atmosferikten alacağımız max. torku istiyorum.
    - Çift Çıkış egzoz + aktive edilmesi (güç alınacak şekilde) , mümkünse İnsigniadaki gibi uçlar ihihi (Benzeri var ama İnsigniadakiler daha şık duruyor)
    - Yay (Süspansiyonların yumuşayıp yol tutuşunun bir nebze artması için)
    - Arabada eskiden montajı olduğunubelli olmayacak şekilde LPG sistemini sonsuza kadar kaldırmak (arabanın kasasında delik deşik vs. yok)

İşin elektronik modifiye kısmına gelecek olursak

- CDR 500 CD Çalar (Orjinal CD Çalar)
    - Orjinal Arka park sensörleri , uyumu varsa önlere de yaptırmak isterim
    - Aşağıdaki resimde gördüğünüz yerin (kırmızı noktalarla gösterilmiş çukur) içini sadece lambaları görünecek şekilde deldirip led yaptırmak istiyorum. Yani dışarıdan o Led kartı görünmeyecek , sadece lambaları görünecek şekilde yaptırmak istiyorum. Şık bir aksesuar olur bence...
    - Birde akşamları önümüzü göremiyoruz farlar yanıyor ile yanmıyor arası , tercihen beyaz olmak üzere Xenon ampul tavsiyelerinizi bekliyorum
    - Arka stoplardaki lambaları nasıl yapacağım bilmiyorum ama Led yaptırmak istiyorum , ama stoplar değişmeyecek! (Aynı 2012 Highline Passattaki gibi olsun istiyorum)
    - İçeriye 220V Priz Çıkışı
    - İçeriye (Tavan Lambaları Hariç) Led aydınlatmalar (Göstergeler ve göğüsteki lambalar)
    - TC Çekiş Kontrol Sistemi ve Hız Sabitleyici (Çekiş Kontrol Sistemi Kış Günleri İçin Olmak Zorunda , bunun için araba bile değiştirebilirim)
    - Power Kırmızı Kaplama (Şafak abinin yaptırdığının Kırmızısı , mat olmayacak.)

Bunların ne kadarını yapabiliriz ne kadarını yapamayız
    Şunu da belirtmek istiyorum , egzoz sesi istemiyorum Çift çıkış egzozla , sadece sabahları çift egzozdan çıkan Beyaz duman hoşuma gidiyor , 2. çıkışdan güç alınabilirse fena olmaz ama. ihihi

Para konusuna gelecek olursak , 5-6 Bin TL gibi bir fiyat ayırabilirim. Öğlen yazdığım rakam çok uçuk bir rakam BENİM İÇİN. Sonuçta öğrenci adamız, 10-11 Bin TL beni aşar. Yanılmadan dolayı özür dilerim..

Edit// Önceliği olmayan isteklerimi kırmızıyla belirtip , Benim için en önemli ve en öncelikli olanların altını çizdim.

Yardım eden herkese çok teşekkür ederim..
    Saygılarımla, sağlıcakla kalın..
    Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho

Ynt: Bir Vectra'yı Baştan Yaratmak..

kardeşim sana şunu söyleyeyim, turbo yaptırmaya kalktığın anda zaten yaklaşık 10 bin tl gider, bence eksozları yaptır, ve çiple yeter... diğerlerini bilemem

Yorum

tampona düşündüğün ledler her nasıl olursa olsun bence şu hani yollarda gördüğümüz şahin doğanlardan farksız olur.. bence göze hiç hoş gelmez.. burda bie iki Passatta gördüm, bir önceki kasa passata adam ön tampona ve arka tampona komple led şerit döşemiş ne adamlar var yahu ihihi lafa gelince toz kondurmazlar şöyle böyle diye, ama saçmasapan komik işler yaparlar...
      orjinallikten yanaysan far için CDX mercekli xenon farı düşünebilirsin zaten sis farları CDX ile aynı.. sen sadece orjinal mercekli xenon far ve far yıkamayı uygulatacaksın.. üstelik karşıdan göze de hoş geliyor ben çok beğeniyorum Vectra ların xenon farını.. renkli yanıyor bazen mor görünüyor bazen hafif sarımsı görünüyor... ama bembeyaz aydınlatıyor.

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
        kardeşim sana şunu söyleyeyim, turbo yaptırmaya kalktığın anda zaten yaklaşık 10 bin tl gider, bence eksozları yaptır, ve çiple yeter... diğerlerini bilemem
        Çok teşekkür ederim abi düşüncen için. Dediğim gibi turbo aklımı kurcalıyor ama her an vazgeçebilirim.

Orjinal yazı sahibi: efemuratt
        tampona düşündüğün ledler her nasıl olursa olsun bence şu hani yollarda gördüğümüz şahin doğanlardan farksız olur.. bence göze hiç hoş gelmez.. burda bie iki Passatta gördüm, bir önceki kasa passata adam ön tampona ve arka tampona komple led şerit döşemiş ne adamlar var yahu ihihi lafa gelince toz kondurmazlar şöyle böyle diye, ama saçmasapan komik işler yaparlar...
        orjinallikten yanaysan far için CDX mercekli xenon farı düşünebilirsin zaten sis farları CDX ile aynı.. sen sadece orjinal mercekli xenon far ve far yıkamayı uygulatacaksın.. üstelik karşıdan göze de hoş geliyor ben çok beğeniyorum Vectra ların xenon farını.. renkli yanıyor bazen mor görünüyor bazen hafif sarımsı görünüyor... ama bembeyaz aydınlatıyor.
        Sana da teşekkür ederim abi , düşüncem şu şekilde aynı OPCde kaplan diş tamponlar delinip içeride LEDler var ya o şekil , abuk subuk yerlerine değil yani birde LED olduğu dışarıdan belli olmayacak , yakınca belli olacak , çok kıro olur diyorsan yine de senin düşüncen. Bunu benim gibi düşünüp yaptıran varsa görmek isterdim aslında nasıl duruyor. Kötü duruyorsa ille de yaptıracağız gibi bir iddiam yok Hele ki arka tampona LED şerit döşemek , ıyk! Sadece stopların içini LED olarak değiştirmek istiyorum.

Bu arada mercekli farlar çok zor olur ben sadece ampul düşünüyorum , bende çok seviyorum görüntüsünü ama , okuduğuma göre normal halojen farlar daha iyi aydınlatma sağlıyormuş.. Farlarda şekil aramam , aydınlatsın yeter..

Yorum

Sat bu arabayı üzerine biraz koyup Insignia 1.6 Turbo al, yapmak istediklerin hazır yapılmış olur Zaten kafandakileri yapmaya kalksan maliyeti bu kadar olur

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: opelmania
            Sat bu arabayı üzerine biraz koyup Insignia 1.6 Turbo al, yapmak istediklerin hazır yapılmış olur Zaten kafandakileri yapmaya kalksan maliyeti bu kadar olur
            Aaaabii naaptın ya Bu arabayı satıp insignia almaya çalışırsam üzerine 30 bin lira yani bu arabanın iki katını eklemem gerekir ki bu imkansız

Yorum

Kardeşim 40-45 milyara 1.6 turbo editionlar var bir sürü...

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

+1

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

İste sorun da bu aslında biraz , 40-45 Bin lira beni aşar. Para mevzuuna pek girmeyelim , İnsignia beni aşar diyebilirim sadece

Yorum

Güncel + Edit// Önceliği olmayan isteklerimi kırmızıyla belirtip , Benim için en önemli ve en öncelikli olanların altını çizdim ve bütçeyi bana uygun olacak şekilde düşürdüm.

Yorum

Bu haliyle guzel vectra at benzini dewam

Yorum

Orjinal yazı sahibi: _ToLGa_
                        Bu haliyle guzel vectra at benzini dewam
                        LPG sökümünde sıkıntı yaratır mı acaba araç 29 Bin Kmdir gazda çalışmaya alıştığı için. Sadece marşlarda benzin veriliyor.
                        Herşeyin hayırlısı..

Birde motorundan biraz daha güç almak istememin sebebi klima açıkken yokuşta çekiş problemi yaşıyoruz.

Yorum

Lpgden kaynkli olabilir cekis

Yorum

Kardesim turbo olmuyan araca turbo uygulamasi yapmak maliyetli ve zahmetlidir. oncelikle bir turbo ,intercoler,dumpvalfe,dahabuyuk radyotor, birsuru silikon hortum vede motordaki artan basinca dayanabilmesi icin motoru da saglamlastirmak gerekir piston ve piston kollarini gomlekleri enjektorleri degistirmen gerekir bu parcalarida bulmanda ayri bir konu ve ciddi maliyet chiple ve egzozla alabilecegin guc maksimum 15bg alirsin araci satip butceniz olcusunde baska bir arac almak daha mantikli kardesim

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: volkan
                              Kardesim turbo olmuyan araca turbo uygulamasi yapmak maliyetli ve zahmetlidir. oncelikle bir turbo ,intercoler,dumpvalfe,dahabuyuk radyotor, birsuru silikon hortum vede motordaki artan basinca dayanabilmesi icin motoru da saglamlastirmak gerekir piston ve piston kollarini gomlekleri enjektorleri degistirmen gerekir bu parcalarida bulmanda ayri bir konu ve ciddi maliyet chiple ve egzozla alabilecegin guc maksimum 15bg alirsin araci satip butceniz olcusunde baska bir arac almak daha mantikli kardesim
                              Abi teşekkür ederim ilgine 1.6 180 lik veya 1.4 140lık bir İnsignia'yı o kadar isterdim ki..
                              Ama çok çok düşük bir ihtimal var o da şu ki , 1.4T Enjoy Plus Astraların 2. El fiyatı 30-33 Bin Liralara kadar düşmüş. Ben zaten ehliyetimi 2-2,5 Sene sonra alabileceğime göre , o zamana kadar da 25-30 a düştüğünü var sayarak 1.4T Astra alıp en azından hayalimdeki arabaya kavuşmuş olurum.

He bu işin şöyle bir tersliği var , olur da babama verdiğim sözümü tutamaz da İstanbul Üniversitesine giremezsem (Kaldı ki 2012 Puanı 428 , Yani %80-85 Civarı Yapmam gerek) Vectra bile hayallerimin arabası olarak kalır , ancak 93 Model Corsaya binerim.. Bu yüzden çok çalışmalıyım

Yönlendirmen için teşekkür ederim. Turboyu unutup derslere tam gaz veriyoruz ve İst. Üniversitesini Kazanıyoruz

Yorum

İşleniyor...
                              X