kadirim hadi hayırlısı yan yana siyah beyaz iyi bir görüntü olacak
bu modifiye ve tuning işlerine kafam fazla basmıyor kusura bakmayın bu chiple herşey bitiyormu ? bujiler veya başka birşeyleride değiştirmek gerekiyormu ?
kadirim ne zaman geliceksin gelde halledelim şu işi
abi buyur bu akşam haftalık buluşmaya gel orada herkezden detaylı bilgiler alabilirsin
bakalım abi araç sahibinden haber bekliyorum...
kadirim beni kabul ederlermi
hocam biz Kadiri BİLE içimizde sindirebilmiş bir topluluğuz buyur gel ...
bunun bedelini ağır ödiceksin
kaç kilo et olacak o ağırlık? :P
2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler [center]
slm dostlar bende aracıma chip taktırmak istiyordum bu yazılardan sonra iyice içim kıpır kıpır oldu
en önemlisi garanti kapsamı dışı kalıyormu malum opel hep kusur aramakta
yazılımı obt den atıyorlar yani hiç bir şey sökülüp takılmıyor istendiği zamanda orijinale dönebiliyor servis araçta yazılım olup olmadığını anlayabilecek ekipman ve bilgiye sahip değil siz söylemedinizmi kimse bilemez kadirin tecrübesinede pek güvenmeyin ben biraz birşeylerden anlıyor zannediyordum ama oda yokmuş haha
ya bırak abi söylediğin şeye kendin bile inanmıyosun,bugün isim vermicem çok büyük yazılım firmasının sahibiyle görüştüm söylediği şu ;
1.4t 180 hp yazılım ve egsozla
1.6t de stock 180 hp rollde ne olur dedim dediği;
altları ve ortaları doldurduğunda dayanma gücü çoğalır ama geçemez dedi sana bunu kim söyledi benimle makaramı yapıyosun dedi aynı hp aynı araçlar biri 200cc daha güçlü ve birisi orjinal 180hp diğier yazılımla çıkmıs bişi dedi anlıcan yani bunu söylemek istemezdim ama volkan abi sen bu işten anlamıyosun bence daha fazla zorlama aracını stock halinde kullan
koçum senin şu hayatta kaç tane kendine ait aracın olduda kaçına ne yaptın ne güç aldında ne kadar bilgilisin ben kendi 1.6 turboma Türkiye'de ilk yazılım yaptıran kişiyim vede bu motoru 2 defa art arta kıran kişiyim ve bu motordan en yüksek gücü alan kişiyim Türkiye'de ,sen kendi aracına yazılım bile yaptırmamışken ne kadar bilgilisin bu motor hakkında, bense bu motorun ciğerini biliyorum bütün zayıf noktalarını biliyorum iyi bir yazılım yapılırsa 1.4 turbo 1.6 turboyu geçer diyorum vede geçeçek yakında göreceksin....
haklısın geçer 1.4t 1.6tyi abi
Yani yanlış anlamayın ama,
Eğer yapılan yazılım ve uygulanan egsoz profesyonel olursa,
Yazılım beygir olarak 170 hp olsa ama 280 nm. torku düzgün ve kesintisiz geniş bir eğride basarsa,
Kullanıcıların eşit olduğunu düşündüğümde,
Kesinlikle 1.4 alır.
Sonuçta Önemli olan hp aynı olsa bile tork eğrilerinin ne kadar dik ve düzgün olduğu ne kadar geniş aralıkta bastığıdır.
Benim şahsi fikrim Volkan abiden yana.
Ama merak ettim denemeyi.
Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011 Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013
slm dostlar bende aracıma chip taktırmak istiyordum bu yazılardan sonra iyice içim kıpır kıpır oldu
en önemlisi garanti kapsamı dışı kalıyormu malum opel hep kusur aramakta
yazılımı obt den atıyorlar yani hiç bir şey sökülüp takılmıyor istendiği zamanda orijinale dönebiliyor servis araçta yazılım olup olmadığını anlayabilecek ekipman ve bilgiye sahip değil siz söylemedinizmi kimse bilemez kadirin tecrübesinede pek güvenmeyin ben biraz birşeylerden anlıyor zannediyordum ama oda yokmuş haha
ya bırak abi söylediğin şeye kendin bile inanmıyosun,bugün isim vermicem çok büyük yazılım firmasının sahibiyle görüştüm söylediği şu ;
1.4t 180 hp yazılım ve egsozla
1.6t de stock 180 hp rollde ne olur dedim dediği;
altları ve ortaları doldurduğunda dayanma gücü çoğalır ama geçemez dedi sana bunu kim söyledi benimle makaramı yapıyosun dedi aynı hp aynı araçlar biri 200cc daha güçlü ve birisi orjinal 180hp diğier yazılımla çıkmıs bişi dedi anlıcan yani bunu söylemek istemezdim ama volkan abi sen bu işten anlamıyosun bence daha fazla zorlama aracını stock halinde kullan
koçum senin şu hayatta kaç tane kendine ait aracın olduda kaçına ne yaptın ne güç aldında ne kadar bilgilisin ben kendi 1.6 turboma Türkiye'de ilk yazılım yaptıran kişiyim vede bu motoru 2 defa art arta kıran kişiyim ve bu motordan en yüksek gücü alan kişiyim Türkiye'de ,sen kendi aracına yazılım bile yaptırmamışken ne kadar bilgilisin bu motor hakkında, bense bu motorun ciğerini biliyorum bütün zayıf noktalarını biliyorum iyi bir yazılım yapılırsa 1.4 turbo 1.6 turboyu geçer diyorum vede geçeçek yakında göreceksin....
haklısın geçer 1.4t 1.6tyi abi
Yani yanlış anlamayın ama,
Eğer yapılan yazılım ve uygulanan egsoz profesyonel olursa,
Yazılım beygir olarak 170 hp olsa ama 280 nm. torku düzgün ve kesintisiz geniş bir eğride basarsa,
Kullanıcıların eşit olduğunu düşündüğümde,
Kesinlikle 1.4 alır.
Sonuçta Önemli olan hp aynı olsa bile tork eğrilerinin ne kadar dik ve düzgün olduğu ne kadar geniş aralıkta bastığıdır.
Benim şahsi fikrim Volkan abiden yana.
Ama merak ettim denemeyi.
aynen kardeşim herkes takmış beygire 3,4,5000 devirlerde dolu dolu olduğu zaman tork eğrin her türlü yiyecek 1,6 turboyu
1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler
bakın şimdi şu videoyu seyredin yazılımlı rocco 100-200ü 23 saniye iken stock1.6t insignianın 21-22 saniye ise o zaman 1.4 yazılımlının 20 sn olması gerek yani şimdi yazılımlı roccodan daha iyimi gidicek bu yazılımlı 1.4 t bunu açıklayın bana sonra tamam iddiayı volkan abi kazandı dicem ve yazılım parasını vericem
Rolling 50-160 yapılmazmı?
Elbette son hızlara yaklaştıkça cc farkedecektir.
Ama hesabını şimdi şöyle yap.
1.4 TSI + yazılım + egsoz bir Rocco düşün ve Stock 1.6 T Insignia ile 50-160 Roll yapalım.
Ne dersin sonuç için?
Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011 Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013
buda diğeri 23 sn bence bu videoları ve 100-200ün kaç sn çıkacağını araçtırın yani bunun gibi hızlanmasını yapabilmesi için 1.4tnin en az 230 hplerde olması lazım buda bir yazılımla egsozla olamayacağından dolayı boş konuşmanın manası yok http://www.youtube.com/watch?v=RH4J1NxN_2M#
Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
Rolling 50-160 yapılmazmı?
Elbette son hızlara yaklaştıkça cc farkedecektir.
Ama hesabını şimdi şöyle yap.
1.4 TSI + yazılım + egsoz bir Rocco düşün ve Stock 1.6 T Insignia ile 50-160 Roll yapalım.
Ne dersin sonuç için?
biz 80-200diye konustuk konumuz roccoda değil ayrıca ben örnek olarak gösterdim 50-160da rocco alır muhtemelen ama 100-200de alamaz
Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
kanıtlar ortada zaten 2 farklı araç paylaştım ikiside 23 sn koştu 100-200ü 210hplik rocco,hem 1.4t insigniadan 150-200kg hafif hemde yazılımla egsozla 1.4tinin çıkması zor o hplere ,insignia 1.4t 210 hp olsa dahi rocco gibi koşamaz bence buda 200ccnin önemini ortaya koyuyo sanırım bu videolardan sonra fikirleriniz değişir umarım
Anladım. Ok o zaman.
İnşallah deneme fırsatımız olur.
Şimdi ne desek boş.
Boş konuşmayalım dimi huh
boş konuşmayız biz belgelerle geliriz güzel arkadasım...
yani altındaki arabanın kuvvetini küçümseme bence 1.4tye istedikleri yazılımı istedikleri egsozu koysunlar farkeden bişi olmıcaktır
bakın şimdi şu videoyu seyredin yazılımlı rocco 100-200ü 23 saniye iken stock1.6t insignianın 21-22 saniye ise o zaman 1.4 yazılımlının 20 sn olması gerek yani şimdi yazılımlı roccodan daha iyimi gidicek bu yazılımlı 1.4 t bunu açıklayın bana sonra tamam iddiayı volkan abi kazandı dicem ve yazılım parasını vericem
yazılımlı rocco gerçekten 210 bg olsaydı insignianın içinden geçerdi abt süper çhıps gibi firmalar garantili servis anlaşmalı yaptıkları için beygiri yüksek söylüyorlar arabaya fazla yüklenmiyorlar 180 bg lik polo gtı revo yazılımla 220 bg olduğunda ali kankamın arabaya kafa tutuyordu 325 bg lik opc ye eee bu 210 bg lik rocco geçemiyecekmi stock insigniayı sen arabanı al ben bekirin yaptığı gerçek 210 bg lik rocco getireyim sana bakalım kaç boy fark atar insigniaya,,,
1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler
ya volkan abi senle yemin ederim tartışılmaz...
neymiş gerçekten 210hp olsamıymısmış,stock rocco 160lık olan 27 sn de çıkıyor 100den 200e yazılımla 4 saniye düşürmüşler,sende hayla yok abt süper yok bilmemne abi bence daha fazla kendini yorma be bu konularda gerçekten seninle tartışılmazmış hayla 1.4t geçer diyosun ya valla üzülüyorum bir tek sana değil muharremede üzlüyorum oda geçebilir diyo şu videoları bi izlesin herkes bana hak verecek
ya volkan abi senle yemin ederim tartışılmaz...
neymiş gerçekten 210hp olsamıymısmış,stock rocco 160lık olan 27 sn de çıkıyor 100den 200e yazılımla 4 saniye düşürmüşler,sende hayla yok abt süper yok bilmemne abi bence daha fazla kendini yorma be bu konularda gerçekten seninle tartışılmazmış hayla 1.4t geçer diyosun ya valla üzülüyorum bir tek sana değil muharremede üzlüyorum oda geçebilir diyo şu videoları bi izlesin herkes bana hak verecek
Olay nerelere gelmiş yahu. 1.4 turboların devir bandı daha kısa 6500 devirde kesiciye giriyor. ve 4900-6000 devir arası 140 hp veriyor. 3000 devir den 5000 devire kadar torku 250 nm seviyesine çekilip, 5000-6000 devir arasıda 170-175 hp olursa çok dolu bir makina olur ve vites atsan bile araç her şekilde kendini toplar. Bu dediğimin olması için çok kaliteli bir yazılım lazım.
Sen olaya sadece 180 hp diye bakıyorsun kadir abi tork bandı ve 180 hp yi sürdürme aralığı çok daha önemli. İnsignia 6000 devirden sonra 180 hp gücü yansıtamıyor güç düşüklüğü oluyor fakat 7200 devir çevirebiliyor 6000 DEVİRDE vites atarsa bu seferde ÜST VİTESTE devir bandı çok altta kalacak.
1.4 turbo ise yazılımlı halde 6000 devire kadar max. hp sağlıyor ve 6500 devirde kesiciye giriyor bu yüzden 6000 devirde vites atsa bile daha üst devirde kalıyor araç zaten yazılım ile üst devirleride canlandırdın mı sürekli bu uyum içinde araç hızlanacak.
Yazılım kaliteli ise geçer diyorum sonuç olarak.
EDİT: Büyük harfle yazdıklarım sonradan eklenmiştir
Yorum