Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1.4 Turbo Chiplendi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Ynt: İnsignia 1.4 Turbo Chiplendi

burak kardeşim sen ne desen kadiri ikna edemezsin ben 36 yaşındayım kadir evde çocukken atari oynarken ben araçlarıma modifiye yapıyordum ,ve türkiyede modifiye dediğin zaman en ünlü firmalardan Paşaoğlu tunningin sahibi arkadaşım bekir le konuşurken iyi bir yazılımla egzoz la 1.4 turboyu 1.6 turboyu geçiçek hale sokmak konusunda ikimizde hem fikiriz ,, kadir kardeşimiz genç bir kardeşimiz, kendine ait bir aracı alıpta onunla oynayıp sorunlar yaşayıp tecrübe sahibi olmuş bir arkadaşımız değil , etrafındaki abilerinden arkadaşlarının yaptıklarından gördüğü bilgilerden faydalanıp öğrenmeye çalışan bir kardeşimiz,, kadirin ilk mesajına baktım 1,4 t 170 beygirlik jetta sahibi bir arkadaş foruma 1,6 turboyla Rolling yapmak istediğini söylemişti forumdaki arkadaşlarda jettanın geçemiyeceğini söylemişti haliylen,, kadirin forumdaki ilk mesajıda daha kimseyle tanışmadan direk konuya atlayıp jetta insigniaya nal toplatır yazmıştı kaldiki ozamanlar ne jetta sı vardı nede babası insignia almıştı ama alışmış olduğu için bilip bilmeden her konuya atlamaya o günde atlamışdı o konuya,, şimdi bu kardeşimiz genç bir kardeşimiz ilerde bol bol tecrübeler yaşayıp bilgi sahibi olacak o zamanda bu günler aklına gelip gülecek ama öğrenmesi gereken önemli şeylerden biride, büyüklerinin tecrübelerine saygı duymayı bilmesidir...

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

haha volkan abi yap getir deniyelim burada ne kadar konussakta boş
      sen şimdi yok babası araba almısmı yok kendi arabasına yapmışmı diyosun eyvallah
      bekir paşaoğlu yapsın gelsin geçsin o zaman bekliyoruz tüm forum olarak.
      jetta konusuda rolling değil kalkıstı yani 0-100 arada 1.5 sn vardı onun için sölemiştim emin ol senin yazılımlı arabanıda 1.4tsi 170lık zorlar 100 kmye kadar ben her zaman sölediklerimin arkasındayım tabiki etrafımızdaki abilerimizden öğrenip söylüyoruz bazı şeyleri daha yaşımız genç onlar daha tecrübeli anlatırlar bize bizde dinleriz...
      ama sen şimdi kalkıp 1.4turboya yazılımla 1.6turboyu geçer diyosun ya ben bunu forumdan 20 kişiye sorduysam 17si 1.6t geçer dedi hadi yap da geçsin... ben iddiamın arkasındayım
      Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Volkan abi bence uzatmayalım konuyu.
        Diyalog tartışmaya doğru gidiyor. Tatsız olacak.
        Forumda 1.4T ye chip yapan bir kaç arkadaşımız var.
        Şöyle yapalım.
        Egsoz dediğin 400 Euro civarı bir component.
        İyi bir ustayada 150 TL Sökme ve takma masrafı veririz.
        Yine de siz bilirsiniz ama şöyle yapabiliriz.
        Bir arkadaşımız gönüllü olsun, Aracına 1 günlüğüne Egsoz takalım deneylim Sonra sökelim.
        Böylece hem kimsenin cesaret edemeyeceği uçuk birşey yapmış oluruz 1 günlük egsoz olarak hemde iddia ortaya çıkar.
        Ancak konuya ben buradan sonra dahil olmayacağım çünkü konu dayanaksız devam ediyor.
        Seninle aynı fikirdeyim ama Kadir kardeşimi de kırmak istemiyorum.
        Herkese saygılar.
        Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
        Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

Yorum

burak kardeşim sen merak etme neden kırılalım ki senin bu konuya sonradan dahil oldun kendin bilirsin dahil olmamakla
          biz konusuruz burada tartısırız ama kimse cesaret edemeiyo arabasını yaptırmaya yaptırsada herkez rahatlasa
          Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

F10 Msport

Yorum

Ben aracımı satma niyetinde olmasaydım yaptırırdım istenilen şekilde bir yazılım. Sonuç belli olurdu
            2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

200 cc nin farki diye birsey yok. 200 cc sadece max zorlanarak elde edilebileck gucu etkileyen bir konu olabilir sadece 1.4t bir yazilimla 40 hp alir deniyorsa ve gercekten alirsa tork ve guc bandida adam gibi dagilir anlik patlama seklinde bir guc olmazsa cok rahat 1.6t ile basabas gider 2 ayni arac ayni aktarmaya sahip ayni guc ve tork bandina sahip ayni agirliktaki ayni ruzgar direncinr sahip 2 arac surucu hatalarini da saymazsak kafa kafaya gider motor hacmi burda sadece isin dayaniklilik kismina etki edebilir cunku 1.4t turbodan daha agirlikli bu gucu elde ediyordur 1.6t motordan baskada bir fark olmaz. Sonucta 20 saniyede yada 30 saniye her neyse 1.6t bu sureyi yukardaki kosullariyla sagliyor 1.4 t de hersey ayni sonucta ikisde insignia tek fark vites oranlari olabilir guc farki kapanirsa gidisleride cok benzer olur.

200 degil 3000 cc de fark olsa yukardaki butun kosullar ayniysa tamamen yanyana gidersin.

Dedigim gibi isin yazilimla bu guc alinir mi kismi bildigim birsey degil ama gercekten alinabilirse adam akilli kesinlikle yanyana giderler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: volkan
                burak kardeşim sen ne desen kadiri ikna edemezsin ben 36 yaşındayım kadir evde çocukken atari oynarken ben araçlarıma modifiye yapıyordum ,ve türkiyede modifiye dediğin zaman en ünlü firmalardan Paşaoğlu tunningin sahibi arkadaşım bekir le konuşurken iyi bir yazılımla egzoz la 1.4 turboyu 1.6 turboyu geçiçek hale sokmak konusunda ikimizde hem fikiriz ,, kadir kardeşimiz genç bir kardeşimiz, kendine ait bir aracı alıpta onunla oynayıp sorunlar yaşayıp tecrübe sahibi olmuş bir arkadaşımız değil , etrafındaki abilerinden arkadaşlarının yaptıklarından gördüğü bilgilerden faydalanıp öğrenmeye çalışan bir kardeşimiz,, kadirin ilk mesajına baktım 1,4 t 170 beygirlik jetta sahibi bir arkadaş foruma 1,6 turboyla Rolling yapmak istediğini söylemişti forumdaki arkadaşlarda jettanın geçemiyeceğini söylemişti haliylen,, kadirin forumdaki ilk mesajıda daha kimseyle tanışmadan direk konuya atlayıp jetta insigniaya nal toplatır yazmıştı kaldiki ozamanlar ne jetta sı vardı nede babası insignia almıştı ama alışmış olduğu için bilip bilmeden her konuya atlamaya o günde atlamışdı o konuya,, şimdi bu kardeşimiz genç bir kardeşimiz ilerde bol bol tecrübeler yaşayıp bilgi sahibi olacak o zamanda bu günler aklına gelip gülecek ama öğrenmesi gereken önemli şeylerden biride, büyüklerinin tecrübelerine saygı duymayı bilmesidir...
                ben hala buralardayım. pek yazmıyorum ama takip ediyorum sizi...
                Jetta 1.4 TSI 170

Yorum

sadece chip yapılan 1.4t, stock haldeki 1.6t yi geçemez diye düşünüyorum, ama bununla birlikte neredeyse kafa kafaya gidebilir, 100 km üzeri hızalarda 1.6t ufak ufak arayı açar benim şahsi düşüncem, ancak chipli, egzoslu, hava filtreli ve bujıileri performans bujisi olan 1.4 t stock 1.6tyi geçebilir....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                    sadece chip yapılan 1.4t, stock haldeki 1.6t yi geçemez diye düşünüyorum, ama bununla birlikte neredeyse kafa kafaya gidebilir, 100 km üzeri hızalarda 1.6t ufak ufak arayı açar benim şahsi düşüncem, ancak chipli, egzoslu, hava filtreli ve bujıileri performans bujisi olan 1.4 t stock 1.6tyi geçebilir....
                    4adet iridyıum bujı200 tl hava filtresi 150 tl k&n marka,, yazılım 400 tl ( bu iddiaya özel fiyattır) performans egzoz elektrikli sesi açıp kapatılabilen 600 tl (bu iddiaya özel fiyat ) toplam 1350 tl ye Türkiye'nin en hızlı 1.4 turbosu çıkacak ortaya yazılımı yapacak Bekir arkadaşımda çok inad etti bütün tecrubesiyle en iyi değerleri çıkarma niyetinde varsa aracını güçlendirmek isteyen bir arkadaşımız benimle irtibata geçsin

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

abi utanma söyle söyle turboyuda büyültelim

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: volkan
                        Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                        4adet iridyıum bujı200 tl hava filtresi 150 tl k&n marka,, yazılım 400 tl ( bu iddiaya özel fiyattır) performans egzoz elektrikli sesi açıp kapatılabilen 600 tl (bu iddiaya özel fiyat ) toplam 1350 tl ye Türkiye'nin en hızlı 1.4 turbosu çıkacak ortaya yazılımı yapacak Bekir arkadaşımda çok inad etti bütün tecrubesiyle en iyi değerleri çıkarma niyetinde varsa aracını güçlendirmek isteyen bir arkadaşımız benimle irtibata geçsin
                        Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
                        abi utanma söyle söyle turboyuda büyültelim
                        Turboyu büyütmekten kastın iridyum buji nereden çıktı falan ise şöyle izah edeyim.
                        Bujileri değiştirmeden aynı bloğa daha çok benzin ve hava iteklersen sence kayıp ne olur?
                        Prof bir yazılım buji ile uygulanır. Ha sen uygulamayın diyorsan bu iş amatör kalır.
                        Tuboyu büyütmeye gerek yok zaten. Turbo 0.2-0.3 bar daha bassa yeter. ki o turbo basar.
                        Egsoz ve filtre ile 40 hp direk gelir.

Yorum

vallamı teşekkür ederim bilgilendirme için ben bilmiyodum sölediklerini saol
                          biz işin makara kısmındayız suan zaten olay sadece yazılımdı nerelere geldiği için söylenmiş birşey takılma sen fazla burak kardeş zaten artık konu hakkında konusmıcanı sölemiştin bencede öle yap.
                          volkan abi ile benim aramda kalsın konu

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
                            vallamı teşekkür ederim bilgilendirme için ben bilmiyodum sölediklerini saol
                            biz işin makara kısmındayız suan zaten olay sadece yazılımdı nerelere geldiği için söylenmiş birşey takılma sen fazla burak kardeş zaten artık konu hakkında konusmıcanı sölemiştin bencede öle yap.
                            volkan abi ile benim aramda kalsın konu
                            Peki kardeşim.
                            Seninle konuşmamak daha keyifli huh

Yorum

hemfikirim

F10 Msport

Yorum

Anlaşamamakta anlaşmanızdan memnun oldum.
                                INSIGNIA 1.364 CC

Yorum

İşleniyor...
                                X