Arkadaşlar jantı buldum. ama şimdi de ET değeri kafam karıştırıyor. Başka bir formda 18'' için ET değerinin 38 olması gerektiği yazıyordu ama bundan tam emin değlim. Zaten OPC jantlarının replikaları da ET 45 ve millet alıp takıyor.
Benim bulduğum jantın ET değeri 43. Bu durumda alsam sorunsuz olarak kullanabilirmiyim? yoksa bu değerde sürtme, sığmama vvb sorunlar olur mu
Arkadaşlar jantı buldum. ama şimdi de ET değeri kafam karıştırıyor. Başka bir formda 18'' için ET değerinin 38 olması gerektiği yazıyordu ama bundan tam emin değlim. Zaten OPC jantlarının replikaları da ET 45 ve millet alıp takıyor.
Benim bulduğum jantın ET değeri 43. Bu durumda alsam sorunsuz olarak kullanabilirmiyim? yoksa bu değerde sürtme, sığmama vvb sorunlar olur mu
Bulduğunuz jantın genişliği kaç inç ?
7.5x18 mi, 8x18 mi, yoksa başka bir ölçü mü ?
GTC için Opel'in verdiği 18" jant genişliği 7.5", ofseti de 37 mm (ET değeri).
8x18 43 ofsetli jant taktığınızda dışarı doğru 0,03 cm genişlemiş, içeri doğru ise 1,235 cm yaklaşmış olacak.
Jant+lastiği takıp görmeden %100 emin olmak zor elbette, ama bana sorarsanız zaten 1,235 cm'den daha fazla bir tolerans vardır, sorun olacağını sanmıyorum.
Yorum