Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yeni çhıp tunnıng

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• yeni çhıp tunnıng

evet arkadaşlar bildiğiniz üzere türkiyede ilk 1.6 turboya chıp benim araca yapılmıştı ve daha sonra diğer arkadaşlarımızın araçlarına... çeşitli denemeler videolar çekip siteye atmıştık şimdiyse yeni bir yazılım yaptırdım aracıma paşaoğlu tunnıgte, arkadaşım bekir paşaoğluyla gece yarılarına kadar dyno üzerinde ölçerek ayarlamar yaptık 2 gündür ve bizim araçlar için çıkabilecek en iyi değerleri ayarlamaları yaptık , araç kaç beygir oldu diye soracak olursanız 230 bg oldu, eskisinden 10 bg daha düşük gibi gözüksede işin aslı böyle değil , size güç ve devir bantları tork eğrisi hakkında kısa bir bilgi vereyim araba alırken veya başka bir araçla kıyaslarken herkes araçların beygir güçlerinin farklarına bakarlar mesela 150 bg lik bir arabayı 170 bg lik bir araç geçer denir ama tam terside olur neden basit olarak şöyle açıklayayım ,150 bg lik araba 150 bg i 5500, 6000 devirler arasında üretir her an 150 bg üretmez yani atıyorum 1000 devirde 30 bg 2000 devirde70 bg 3000 devirde 105 bg 4000 devirde130 bg en son 5500 de de 150 bg üretir yani asıl önemli olan 5500 devirde ürettiği 150 bg değil daha öncesindeki devir bantlarındaki ürettiği güçlerdir.. benim araçta 240 bg üretiyordu (gerçi bu güç paşaoğlunun dynosunda 211 bg olarak gözüksede) 5800 devirde, şimdiyse 230 bg güç üretiyor ama her devir bantında 2000 , 3000, 4000, 5000, devirlerde bg gücü ve tork olarak daha fazla güç ve tork üretiyor eskiden 3000 devirde 140 bg güç üretiyorsa şimdi 3000 devirde 160 bg güç üretiyor , yani güç her devirde daha fazla ... siteden orhunun arabasıyla test ettik. eskiden kafa kafaya giderdik ondada bendeki eski yazılımın aynısı var şimdi yaptırdığım yeni yazılımda ona çok rahat fark açıyorum çhıpli insıgnıaya yani... yakında videosunuda siteye atarım .... stock veya chıpli olsun benim aracı kullandıktan sonra tekrar kendi aracınızı kullanmak zor gelir o yüzden benim aracı kullanmayı denemeyin

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Ynt: yeni çhıp tunnıng

Hayırlı olsun kardeşim memnun kaldığına sevindim..

Yorum

hayırlı olsun
      F30 Sport+

Yorum

Hayırlı olsun abi. İnşallah sağlıklı bi yazılım olur. Bende yazılım yapıcam. Utku abi, bekle dedi. Ondan haber bekliyorum. Ankarada bu işi 4 - 4 lük yapmamız lazım. Benim kafamdaki güç chip + filtre + perf. buji ile 220-225 civarı ama abi senin tarif ettiğin tork eğrileri olayı oldukça iyi sonuçlarda. Bakalım inşallah sağlıklı bir şekilde bende bu uygulamalardan yaptırmak isterim. 4 gözle beklemedeyim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ersin_58
          Hayırlı olsun abi. İnşallah sağlıklı bi yazılım olur. Bende yazılım yapıcam. Utku abi, bekle dedi. Ondan haber bekliyorum. Ankarada bu işi 4 - 4 lük yapmamız lazım. Benim kafamdaki güç chip + filtre + perf. buji ile 220-225 civarı ama abi senin tarif ettiğin tork eğrileri olayı oldukça iyi sonuçlarda. Bakalım inşallah sağlıklı bir şekilde bende bu uygulamalardan yaptırmak isterim. 4 gözle beklemedeyim.
          beklemene gerek yok gönder beynini istanbula yazılımı yapıp gönderirler

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

volkan abi 99 lira+ 10 taksit olursa bende yaptırcam
            F30 Sport+

Yorum

akşamki tecrübemden bir şey aktarayım gece 11 30 da işimiz bitti dönüyorum eve doğru hızım 150 filan 4. viteste zannediyorum arabanın gücünden dolayı 200 e çıktığımda 5 e atıcam ama bir baktımki vitesim 6 daymış

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                sen utkuyu geçmek için baya bekliyecen anlaşılan oda seninle dalgasını devam ettirecek anlaşılan nediyordu senin için viyk viyk ezicemmi diyordu haha haha haha

Yorum

Orjinal yazı sahibi: volkan
                  Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                  sen utkuyu geçmek için baya bekliyecen anlaşılan oda seninle dalgasını devam ettirecek anlaşılan nediyordu senin için viyk viyk ezicemmi diyordu haha haha haha
                  vaaayyyy ağır tahrik ama bu resmen) tamam kaç paraysa yaptırıyorummm) ama şu var utku abi dünya kadar chip yapsa satsa 2.0 SPORT alsa 0 100 yine benim egzozları izler)
                  F30 Sport+

Yorum

Abi hayirli olsun tork kac oldu acaba
                    2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

hayırlı olsun. videosunu ve dyno çıktısını da bekliyoruz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: volkan
                        Orjinal yazı sahibi: ersin_58
                        beklemene gerek yok gönder beynini istanbula yazılımı yapıp gönderirler
                        Abi ankarada işlemleri olurda yapamazsak istanbul yolu gözüküyor yada beyin sökülüp istanbula gidecek.

Yorum

Bu arada tsi motora yazılım atmak gerçekten yürek ister.....Tsı a yazılım atsa da fark etmez yol uzun olunca insignia uzar gider roccoya da sadece egsoz seyretmek ve duman yutmak düşer muhaha muhaha muhaha muhaha muhaha muhaha

Yorum

Orjinal yazı sahibi: trabzon61
                            Bu arada tsi motora yazılım atmak gerçekten yürek ister.....Tsı a yazılım atsa da fark etmez yol uzun olunca insignia uzar gider roccoya da sadece egsoz seyretmek ve duman yutmak düşer muhaha muhaha muhaha muhaha muhaha muhaha
                            paşaoglunda intercoler ve egzozla 229bg güç alıyorlar istanbul ankarası arası şişer uzun yolda ama o 250 ye çıktığında sağa çekerçay molası verir senin gelmen için kızdırma gökhanı bence fazla sen bu arada 0 150 dede yetişemessin stockende uyandırayım

Yorum

Hayırlı olsun Volkan

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                              X