Bugün şaşmaza gittim, niyetim BOV takılamadığı için filtre taktırmaktı. Eski ustam ben buna, orjinal Dump Valve ı iptal ederk BOV yaparım çok da sağlıklı olur ama yaklaşık 1 gün sürer dedi. Gelecek pzts yaptırmak için anlaştım. Sonrasında Erhan'ı (Booster Performance) ziyarete gittim. Bizim araçlara (GTC ve Insignia) niçin BOV olmayacağını çok güzel anlattı. DV olmasına rağmen fazla basıncın bir kısmı hava olarak tekrar emişe gönderiliyormuş. Biz BOV la bu havayı dışarı atınca işler karışıyor. Sensör ilk okunduğunda basınçlı havayı tespit ediyor, bunu emişte beklerken neredeyse hiç hava gelmeyince de sapıtıyor. Bu durumda kick down yapıldığında turbo lag ve yakıt artıyor. Tabii çok iyi bir ayarla bov un az miktarda basıncı salıp emişin beklediği miktarda havayı buraya yollaması mümkün ama hem bu ayarı yapması zor hem de bu ayarın sürekliliğini sağlaması zor.
Her neyse baktım anlattıkları kafama yattı, tekrar filtreye geri döndük. Her ne kadar sıcak hava ve acaba karda kışta su-çamur vs çeker mi endişeme rağmen Erhan'ın garanti vermesine güvenerek short ram tarzı uygulamayı yaptık. Filtre olark ilk önce 80 lik HKS mantar denedik ama sığdıramadık. Ha ara borularla vs uğraşıp sığdırabilirdik ama zamanım çok yoktu, bunun üzerine klasik Simota Dry Flow tarzı filtre alıp taktık.
Size çıkardığı çufflama sesini anlatamam. BOV taksak ancak bu kadar yüksek olurdu ki, bunda turbo doluş sesi de mükemmel. Ayrıca alt devirlerde ve sakin kullanımda sesin gelmemesi ise bir artı. Umarım çekincelerim başıma gelmez de kazasız belasız sorunsuz kullanabilirim.
Ses ve resimleri akşam vakit bulursam yüklerim.
Bu arada filtreyi motordan izole etmek için çevresine takacak karbon fiber parça arıyorum. Acaba nerede bulabilirim ?
Her neyse baktım anlattıkları kafama yattı, tekrar filtreye geri döndük. Her ne kadar sıcak hava ve acaba karda kışta su-çamur vs çeker mi endişeme rağmen Erhan'ın garanti vermesine güvenerek short ram tarzı uygulamayı yaptık. Filtre olark ilk önce 80 lik HKS mantar denedik ama sığdıramadık. Ha ara borularla vs uğraşıp sığdırabilirdik ama zamanım çok yoktu, bunun üzerine klasik Simota Dry Flow tarzı filtre alıp taktık.
Size çıkardığı çufflama sesini anlatamam. BOV taksak ancak bu kadar yüksek olurdu ki, bunda turbo doluş sesi de mükemmel. Ayrıca alt devirlerde ve sakin kullanımda sesin gelmemesi ise bir artı. Umarım çekincelerim başıma gelmez de kazasız belasız sorunsuz kullanabilirim.
Ses ve resimleri akşam vakit bulursam yüklerim.
Bu arada filtreyi motordan izole etmek için çevresine takacak karbon fiber parça arıyorum. Acaba nerede bulabilirim ?
Yorum