Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nihayet Filtrelendim :)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Nihayet Filtrelendim :)

Bugün şaşmaza gittim, niyetim BOV takılamadığı için filtre taktırmaktı. Eski ustam ben buna, orjinal Dump Valve ı iptal ederk BOV yaparım çok da sağlıklı olur ama yaklaşık 1 gün sürer dedi. Gelecek pzts yaptırmak için anlaştım. Sonrasında Erhan'ı (Booster Performance) ziyarete gittim. Bizim araçlara (GTC ve Insignia) niçin BOV olmayacağını çok güzel anlattı. DV olmasına rağmen fazla basıncın bir kısmı hava olarak tekrar emişe gönderiliyormuş. Biz BOV la bu havayı dışarı atınca işler karışıyor. Sensör ilk okunduğunda basınçlı havayı tespit ediyor, bunu emişte beklerken neredeyse hiç hava gelmeyince de sapıtıyor. Bu durumda kick down yapıldığında turbo lag ve yakıt artıyor. Tabii çok iyi bir ayarla bov un az miktarda basıncı salıp emişin beklediği miktarda havayı buraya yollaması mümkün ama hem bu ayarı yapması zor hem de bu ayarın sürekliliğini sağlaması zor.

Her neyse baktım anlattıkları kafama yattı, tekrar filtreye geri döndük. Her ne kadar sıcak hava ve acaba karda kışta su-çamur vs çeker mi endişeme rağmen Erhan'ın garanti vermesine güvenerek short ram tarzı uygulamayı yaptık. Filtre olark ilk önce 80 lik HKS mantar denedik ama sığdıramadık. Ha ara borularla vs uğraşıp sığdırabilirdik ama zamanım çok yoktu, bunun üzerine klasik Simota Dry Flow tarzı filtre alıp taktık.

Size çıkardığı çufflama sesini anlatamam. BOV taksak ancak bu kadar yüksek olurdu ki, bunda turbo doluş sesi de mükemmel. Ayrıca alt devirlerde ve sakin kullanımda sesin gelmemesi ise bir artı. Umarım çekincelerim başıma gelmez de kazasız belasız sorunsuz kullanabilirim.

Ses ve resimleri akşam vakit bulursam yüklerim.

Bu arada filtreyi motordan izole etmek için çevresine takacak karbon fiber parça arıyorum. Acaba nerede bulabilirim ?

Ynt: Nihayet Filtrelendim

Hayırlı olsun umarım problem çıkartmaz.

Video ve resimleri merakla bekliyorum...
    2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Hayırlı olsun.....Bende de K&N açık hava filtre var. Ben de ses konusunda aynı şeyleri hissediyorum. Arabada inanılmaz bir rahatlama var. Ve bu zaman kadar sorun da çıkarmadı. Ayrıca K&N tam boruya uyumlu takması çok kolay....Umarım siz de memnun kalırsınız....

Yorum

Önce linki verelim sonra yorumları yapalım KAlite için kusura bakmayın cep çekimi

http://www.youtube.com/watch?v=uQOMn...ature=youtu.be

Aslında yaza kadar bekleyip custom bir CAI yapmak düşüncem. Bunun için de aşağıdaki resimdeki gibi bir parça arıyorum:

Yorum

sesi darth vader gibi olmuş ihihi
          InsigniaTEAM

Yorum

ohhhhh vapur gibi maşallah hayırlı olsun
            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Ahaa ha, Emre ve Çağrı kopardınız beni akşam akşam

Yorum

Kn ile ayni ses. İste ben de bu sese hastayim. Aabayi sirf bu ses icin ekstra kullanasim geliyor....Bu arada goruntu de ayni......

Yorum

İşleniyor...
                X