Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Re-map revizesi ve buji değişimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Re-map revizesi ve buji değişimi

Orjinal yazı sahibi: volkan
    stock arabada hiç bir fark yaratmaz orjınal bujıler yeterliydi ercüment

30000 km oldu . Bujileri yenilemem gerekiyor artık. Performansta da bazı kayıplar var. Ateşlemeden olabilir. Nisan sonu bakım var.. İridyumlu buji aklıma yattı . Orjinal bujileri ile de fiyat olarak pek fark ta yok.
    OPEL İNSİGNİA 1.6 TURBO EDİTİON TEKNİK GRİ   PREMIUM PACE

34 GK 1225

Yorum

Evet Fiyat olarak servisteki bujiler yanlış hatırlamıyorsam tanesi 25 tl 4 tanesi 100 tl performans bujileri 130 tl değişim düşünülebilir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
        Orjinal yazı sahibi: FacomX
        Orjinal yazı sahibi: volkan
        stock arabada hiç bir fark yaratmaz orjınal bujıler yeterliydi ercüment
        Volkan aslında denemek lazım bizim araçlarda şıkıştırdığın zaman siyah duman atıyor yanmanın yetersiz olmasındanmı yoksa başka bir sebepten dolayımı bilmiyorum ama bu bujileri takanlarda ben egzostan duman çıktığını görmedim ya gerçekten iyi yanma olduğu için yada araçtaki chipten dolayı bütün yakıt yanıyor
        benimki hep atıyor haha
        dizel lokomotifler kapsam dışıymış

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
          Son dönemlerde bazı arkadaşlarımızın motor sorunu yaşaması üzerine tedbir olarak mevcutta bulunan yazılımı revize ederek değeleri aşağıya çekerek 245hp olan aracımı 220 hp lere düşürdük, fakat performansı çok düşük hissettim.Bunun üzerine dynoya çıkmak üzere maslağın yolunu tuttum.İlk öiçümümüzde 205 hp civarı bir güç elde edince bir sorun olduğunu anladık ve bujileri değiştirme kararı aldım.Bujiler değiştikten sonraki ölçümüzde bu sefer 221 hp güç aldık.Aslında çıkan bujilerim kullanılabilir durumdaydı ama yine iridyum bujiyi herkese tavsiye ederim. İşte resimler;

İlk dyno ölçüm sonucu

Arabadan çıkan bujiler

Yeni takılan bujilerin marka ve seri bilgileri için;

Eski ve yeni bujiler;

İridyum bujilerden sonraki dyno sonucu

İki ölçüm arasındaki fark;

Göründüğü üzere 5500 devir civarında beygir çizgisi aşağı düşerken uygulamadan sonra yukarı çıkmıştır. Şu an itibariyle üste devirlerim çok keyifli.
          Bilgi amaçlı paylaşmak istedim. Saygılar...

Hayırlı Olsun Yeni Re-Map Ayarları ve Bujileriniz. İridyum Buji Montajı Sonrası Dyno Verileri İncelendiğinde Üst Devirlerdeki Güç Farkı Gerçekten Hayret Verici Düzeyde. Ben de Bu Konuyu Biraz Araştırdım Netten. Konu Hakkındaki Yorumlar Genelde Olumlu. Ancak Bir İki Yorumda İridyum Buji Montajı Öncesi İndiksiyon Bobininin de Daha Fazla Amper Üretebilenlerden Biri İle Değiştirilmesinin Uygun Olacağına Yer Veriliyor. Ve Stock Araçlarda 1-3 Beygir Arasında Güç Kaybı Olabileceğinden Dahi Bahsediliyor. Merakım Şu; Acaba Sizin Aracınızda Bobin Değişikliği Oldu mu. Olmadıysa Re-Map Uygulaması Bobinin Daha Fazla Amper Üretmesini Sağlıyor mu? Yani Stock Olan Benim Aracıma Bu Bujilerin Takılmış Olması Anlam İfade Etmeyecek mi? Ya da Konuya Biraz Daha Geniş Açıdan Bakıp Bu Arabaya Her Şey Helal Diyip Alıp Denemek mi Lazım?

Gruptaki Herkese, Bahar Sıcaklarının Göz Kırptığı Bu Günlerde Keyif Dolu Sürüşler.

Yorum

Bi de Bu Çıktı Şimdi, Beyler Hayırlı Olsun Şimdiden...

Buy Pulstar Performance Spark plugs - free domestic shipping - Made in the USA

http://www.pulstarpulseplugs.net This video shows a Pulstar Pulse Plug and a conventional spark plug side by side, connected to exactly the same current. Th...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Beschäler Insignia
              Bi de Bu Çıktı Şimdi, Beyler Hayırlı Olsun Şimdiden...

Buy Pulstar Performance Spark plugs - free domestic shipping - Made in the USA

http://www.pulstarpulseplugs.net This video shows a Pulstar Pulse Plug and a conventional spark plug side by side, connected to exactly the same current. Th...

stock araçlara bence ırıdyum gerekmez

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Arkadaşlar benim yeni makyajlı kasaya yazılım atıcaz ama forumda ngk nın iki ayrı modelinden bahsediliyor. ZFR6BP-G Lazer Platinium mu BKR7EIX İridyum buji mi aydınlatırsanız sevinirim.
                INSIGNIA 1.6 XHT 170 HP Active Select + Cosmo + Stil paket (deri koltuk, BOSE ses, 19 jant)
                tmr
                Custom yazılım 205 bg, Sprintbooster
                K&N kutu içi hava filtresi, OPC Pedal kiti
                OPC yan sinyal çerçeveleri, Led iç aydınlatmalar

Yorum

Buji bu kadar işe yarıyorsa hemen elimdeki NGK'ları taktırayım bari.
                  ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Bujideki espri Basit olarak yuksek performansli motorlada asiri isinma oluyor bu sebepten dolayi fincanda kirilmalar olabiliyor kirilan fincan motoru mahvediyor birde atesleme mantiklarinda farklilik olabiliyor cok yonlu yada tek yonlu atesleme

Buda yazilim yapilan araclarda tercih ediliyor.
                    Araciniz standart ise buji degisikliginin faydasini pek goremezsiniz

Yorum

Racechip ve KN hava filtresi var arabada

Yorum

Tercih edebilirsiniz iyi bir usta standarta uygun torkta bujiyi siksin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                          Racechip ve KN hava filtresi var arabada
                          Racechip işe yarıyor mu gerçekten?
                          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Mutlaka az yada çok yarıyordur

Yorum

Yarıyor gibi geliyor, belki de psikolojiktir, (racechip ultimate)

Yorum

Yeni kasa makyajlı insignialara uyan doğru buji NGK PLZKAR6A-11 STOCK NO 5118. Bugün yazılım atıldıktan sonra değiştirdim. Herkese tavsiye ederim bilginize.
                                INSIGNIA 1.6 XHT 170 HP Active Select + Cosmo + Stil paket (deri koltuk, BOSE ses, 19 jant)
                                tmr
                                Custom yazılım 205 bg, Sprintbooster
                                K&N kutu içi hava filtresi, OPC Pedal kiti
                                OPC yan sinyal çerçeveleri, Led iç aydınlatmalar

Yorum

İşleniyor...
                                X