Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Re-map revizesi ve buji değişimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Re-map revizesi ve buji değişimi

Son dönemlerde bazı arkadaşlarımızın motor sorunu yaşaması üzerine tedbir olarak mevcutta bulunan yazılımı revize ederek değeleri aşağıya çekerek 245hp olan aracımı 220 hp lere düşürdük, fakat performansı çok düşük hissettim.Bunun üzerine dynoya çıkmak üzere maslağın yolunu tuttum.İlk öiçümümüzde 205 hp civarı bir güç elde edince bir sorun olduğunu anladık ve bujileri değiştirme kararı aldım.Bujiler değiştikten sonraki ölçümüzde bu sefer 221 hp güç aldık.Aslında çıkan bujilerim kullanılabilir durumdaydı ama yine iridyum bujiyi herkese tavsiye ederim. İşte resimler;

İlk dyno ölçüm sonucu

Arabadan çıkan bujiler

Yeni takılan bujilerin marka ve seri bilgileri için;

Eski ve yeni bujiler;

İridyum bujilerden sonraki dyno sonucu

İki ölçüm arasındaki fark;

Göründüğü üzere 5500 devir civarında beygir çizgisi aşağı düşerken uygulamadan sonra yukarı çıkmıştır. Şu an itibariyle üste devirlerim çok keyifli.
    Bilgi amaçlı paylaşmak istedim. Saygılar...

Ynt: Re-map revizesi ve buji değişimi

hayırlı olsun murat abi 250 hp ufbe dedım ılk okudugumda 1.6 ya nasıl sıgar bu kadar beygır alala
    2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Bujinin 17 hp farkettirmesi çok enteresan!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: celikler05
        hayırlı olsun murat abi 250 hp ufbe dedım ılk okudugumda 1.6 ya nasıl sıgar bu kadar beygır alala
        Aslında o kadar vardı Faruk'cum ama korkudan düşürdük malesef.. Motoru elime almak istemedim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kyolic
          Bujinin 17 hp farkettirmesi çok enteresan!
          Evet öyle gözüküyor ama işin aslı o değil zaten 220 hp olan motor buji yüzünden 5500 devir civarlarında tam ateşleme ve yakma sağlayamadığından gerçek değerleri göremiştik. İridyum buji sayesinde optimum seviyede ateşleme ve benzin yakımı söz konusu oyüzden böyle bir fark çıktı diyebiliriz..

Yorum

Muratim allah kaza bela vermesin gule gule kullan.basta bu konuyla ilgili yorum yaparken de aynisini soylemistim. Performans bujisi taktigimdan beri arabamdan ekstra mutluyum. Sanki yakit daha iyi yandigi icin performans hissedilir derecede artiyor. Bu arada barboros kardesimizden aldigim datalarda bizim dyno verilerimizin olculdugu vitesin onemli oldugunu ogrendim. Yani benim arac 4 .viteste 220 bg ve 310 nm tork cikarken ayni yazilimla 390 nm olculdugunu duymustum.bunu sordugumuzda kendisinie benim arac icin de 5. Viteste yaklasik 390 nm civarinda olacagini ogrendim. Bu neddenle de tirstim. Yanliz acik hava filtresi ve bujiler sagolsun arabayi inanilmaz rahatlattigi icin su ana kadar nazar degmesin hicbir sorun yasamadim. Ben de sizlere performans bujilerini oneriyorum. Yaklasik 4000 kmdir kullanan biri olarak. Hele bir de yazilim var ise....

Yorum

Murat abi torkuda biraz yükseltirsen 2 toprak aynı verilere sahip olucaz

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Hayirli olsun keyifli surusler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Arızasız kullanım dilerim.
                  Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Muratim hayirli Ugurlu olsun persembe araci alayim aninda ordayiz Volkanla.

Yorum

Murat gule gule kullan beygirleri
                      Bujiler ile tork ve guc egrisi cok daha guzel olmus
                      Maks guc 6900 devirde geliyor bunu 6000 cekmek mukemmel olurdu
                      Ama oraya kadar da egriler guclu gorunuyor
                      Yine bir roll on yapariz insallah

Yorum

Bu bujilerin maliyeti nedir acaba? Eski bujilerden çok mu pahalı? Yani yazılım olmasa bile bujilerimizi bunlarla değiştirmek isteyebiliriz
                        2010 cosmo 180hp beyaz İnsigniAşk

Yorum

Kerem kardesim ben 150 lira civarina getirtttim denizliden. Tabii ki degistirttebilirsin. Servis bakimi geldiginde bujilere 60 70 lira vercegine bunu taktirirsin...

Yorum

Tamam Utku. Öyle yapalım. Ucundan kıyısından başlamış olalım işte. Servis bujilere 120 tl istiyor bu arada.
                            2010 cosmo 180hp beyaz İnsigniAşk

Yorum

Bu arada yakinda girisimlerimiz tutarsa dyno ve yazilim olayini Ankaraya getirtiyoruz. Uzun suredir bu konuyla ilgili bogusuyorum opisle. Onlarda sagolsunlar kulak verdiler bana. Eger bir aksilik olmaz ise bu islemleri Ankaradada yapabilecegiz insallah. Bu da Ankarali arkadaslara mujde olsun.......

Yorum

İşleniyor...
                              X