Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Turbo ya açık hava filtresi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Turbo ya açık hava filtresi

Arkadaşlar selam,

GTC Turbo ma açık hava filtresi takmak istiyorum. Bununla ilgili 2 sorum olacaktı

1- Filtre çapı ne olmalı 70mm mi 80 mm mi?

2- Bugüne kadar filtre uygulaması yaptığım araçlarda MAF sensörü yoktu. Ancak bunda var. Şimdi orjinal filtre kutusunun üstünü söküp, filtreyi çıkarsam ve açık hava filtresini buraya yerleştirsem (borular vs sabit kalarak) MAF sensörü sorun çıkarır mı veya herhangi başka nedenle arıza ışığı yanar mı?

Ynt: Turbo ya açık hava filtresi

Ben şuanki aracımda bir süre kullandım bir sıkıntı yaratmadı sensörden dolayı. Ama içeri çok fena hava sesi geliyordu söktüm bilginize;

Yorum

Zaten o ses için istiyorum bende. Ama iice bakmam lazım eğer emşlen hava direkt turboya gidosa açık filtre zararlı olabilir

Yorum

Vallahi ben yaklasik 2000 kmdir kn acik hava filtresi kullaniyorum. Hicbir uyari yok. Tek sorun ses . Da arada inanilmaz keyifli oluyor.......

Yorum

Orjinal yazı sahibi: viperking
          Zaten o ses için istiyorum bende. Ama iice bakmam lazım eğer emşlen hava direkt turboya gidosa açık filtre zararlı olabilir
          Evet emilen hava direkt turboya gidiyor. O yüzden ben kutu içi filtre kullanıyorum Bmc marka...

Yorum

Bu BMC yi sık sık yabancı forumlarda görüyorum o kadar iyi mi?

Bir de kutu içi olunca açık daki kadar ses gelmiyor sanırım, ama yine de o filtreden kaynaklı çuff sesini alabiliyor muyuz kutu içi olunca? Açık takınca sanki BOV varmış gibi çuffluyor ya

Yorum

Bmc şuanda dünyanın iyileri arasında yer alıyor özellikle formulada tercih ediliyor. Kutu içi filtrede bahsettiğimiz ses pek fazla gelmiyor.Ama açık hava filtresinde Sadece hava sesi duyuyorsunuz öyle tok bir ses yok. Turbo havayı boşaltırken ciddi anlamda bir bow sesi çıkıyor..

Yorum

İşte ben de sırf o boşaltma sesi için açık istiyorum, yoksa tok ses çok da faretmez benim için. Biliyorsunuz GTC lere BOV takamıyoruz o nedenle bari o güzelim sesi filtreden alayım istiyorum, ama filtrenin süzemediği ufak tefek toz vs olursa da turbo pervanelerini kırmak da istemiyorum Çok kararsız kaldım

Yorum

kaliteli bir filtre alırsan kolay kolay parça almassın turboya, ben yıllardır kullanıyorum temizliğinine dikkat edip birde özel yağı var filtreye sıkılan tozu tutsun diye bunları yaparsan bir sıkıntı yaşamassın

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Aslında full açık terine simote carbon charger düşünüyorum

bu resimdeki gibi. Ancak resmde filtrenin bir ucu boru ile davlunbaza indirilmiş, ben onun yerine açıkta bırakacağım.

Simota için ne dersiniz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: volkan
                      kaliteli bir filtre alırsan kolay kolay parça almassın turboya, ben yıllardır kullanıyorum temizliğinine dikkat edip birde özel yağı var filtreye sıkılan tozu tutsun diye bunları yaparsan bir sıkıntı yaşamassın
                      +1
                      Ayrıca gülü seven dikenine katlanır dini

Yorum

Aynısını Şafak abi kullanıyor oldukcada memnun ama bunun için bizim arabalara özel kıt yaptırmanın gerekiyor.

Yorum

Özel kit derken sanırım ara borular ve boru üstünde sensörün gireceği yerden bahsediyorsun. Bu filtre orjinal kabın olduğu yere sığarsa gene de gerek var mı kite ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: viperking
                            Özel kit derken sanırım ara borular ve boru üstünde sensörün gireceği yerden bahsediyorsun. Bu filtre orjinal kabın olduğu yere sığarsa gene de gerek var mı kite ?
                            insignia için bahsediyorsan , orjınal filtre kutusunu söktüğün zaman oraya koyabilirsin ama sıcak havayı illaki alırsın soğuk hava almak içinse borularlan bir u çekmen gerekiyor filtreyi dışardan hava gelen kanalın önüne almak için

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Yok Insignia dan değil GTC den bahsediyorum. Şimdi benim düşüncem, tabii ğere filtre sığarsa, orjinal filtre kutusunun üst kapağını sökmek. Orjinal filtreyi çıkarıp, yerine carbon charger ı yerleştirmek. Orjinal filtre kutusunun alt tarafında zaten soğuk havayı orj filtreye taşıyan bir boru var, carbon charger ı bunun karşısına yerleştirisem kutuya elen hava filtrye de gelecektir diye düşünüyorum, hatta ufak ara b boru ile resimde olduğu gibi direkt bir bağlantı da yapabilirim.

Tabii bunların hepsi şimdi teoride, açıp filtreyi yerleştirmeden kesin yorum yapmak zor olur.

Eğer bu çözüm olmazsa önerebileceğiniz kaliteli açık filtreler nelerdir? Bir ara HKS mantar diye düşündüm ancak piayasada o kadar çin li taklidi var ki ayırt etmek benim için çok zor. O yüzden HKS den korktum açıkçası

Yorum

İşleniyor...
                              X