Orjinal yazı sahibi: ratip
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Modifiye ve Performans Hakkında Fikirleriniz.
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: tutkun66 View Post
Açıkmı Kapalımı tercih etmeliyim Hava filitresini?34 ST 579 '09 C180 Kompresor
BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ratip View Post
Kutu içi kapalı tercih edin. Ayrıca başka bir konuda bir sıkıntıdan bahsetmişsiniz, o noktayı da çözmeye yoğunlaşın.
Yorum
-
-
Benim bildiğim kadarıyla tork konvertörü düşük hızlarda ve ilk viteslerde dezavantaj yaratsa, yüksek süratte tam kilitleme yaptığında dezavantajı kalmıyor; yanlışsam düzeltin. Bu durumda kalkışta geride kalmak belki normal ama yüksek hızda daha güçsüz -üstelik biri dizel- araçlara geçilmesi tuhaf geldi bana.
Yorum
-
Daha önce bu konudaki fikirlerimi beyan etmiştim.
Aynı şeyleri yazmak istemiyorum, tutkun66 beni anlayacaktır.
Ben bu durumu çok kafaya takarsam şunları yaparım:
Şahsi fikrimdir, katılmayan olabilir
Aracın bobin ve bujilerini sorun olsun olmasın yenilerim.
Chip olayına girmem ancak araca uygun pedal commander/sprint booster alırım ve montajlarım.
Yakıtı da shell v-power koyar farka bakarım. (V-power aracın seriliğini epey artırır ancak erken biter)
Tüm bunlardan sonra da fark olmazsa yani araç hala aynı hızlanıyor veya gidişi değişmezse araçta başka bir sorun var demektir..
0-100 leri birbiriyle nerdeyse aynı olan 2 araç bunlar. Biri diğerinden 50 beygir ve 100nm tork daha fazla güç ürettiği halde 0-100 ler çok yakın..ben o aracı geçeceğim diye kafaya takmam ki..ha yakıt derseniz tabii ki bmw az yakıyor ancak o sebeple aradaki fiyat farkı?? 100 bin lira var arada. Bunu da düşünmek lazım..@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Wolverine View PostDaha önce bu konudaki fikirlerimi beyan etmiştim.
Aynı şeyleri yazmak istemiyorum, tutkun66 beni anlayacaktır.
Ben bu durumu çok kafaya takarsam şunları yaparım:
Şahsi fikrimdir, katılmayan olabilir
Aracın bobin ve bujilerini sorun olsun olmasın yenilerim.
Chip olayına girmem ancak araca uygun pedal commander/sprint booster alırım ve montajlarım.
Yakıtı da shell v-power koyar farka bakarım. (V-power aracın seriliğini epey artırır ancak erken biter)
Tüm bunlardan sonra da fark olmazsa yani araç hala aynı hızlanıyor veya gidişi değişmezse araçta başka bir sorun var demektir..
0-100 leri birbiriyle nerdeyse aynı olan 2 araç bunlar. Biri diğerinden 50 beygir ve 100nm tork daha fazla güç ürettiği halde 0-100 ler çok yakın..ben o aracı geçeceğim diye kafaya takmam ki..ha yakıt derseniz tabii ki bmw az yakıyor ancak o sebeple aradaki fiyat farkı?? 100 bin lira var arada. Bunu da düşünmek lazım..Bujilerini yeni değiştirdim keyfi olarak ama bobine henüz dokunmadım. Yakıtı sürekli Shell den alıyorum zaten oda cepte
Kimse Katalitikten bahsetmemiş. Bu performansa sebep olabilirmi sence?
Yorum
-
Buji değişim sebebiniz arıza kaynaklı ise bobinler de değişmeli. Böyle bir durum yoksa masraf yapmaya gerek yok.
Turbo selenoid valf veya katalitik sorunu varsa araçta bundan dolayı arıza lambası yakması gerekmez mi? Bu tarz sorunlar varsa araçta bunu zaten belli eder. Herkes kendi aracını daha iyi bilir. Olmadı diyelim siz 1.6t 170 lik yani otomatik bir araç kullanan birine aracınızı sürdürün. O zaman netlik kazanır olay.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Wolverine View PostBuji değişim sebebiniz arıza kaynaklı ise bobinler de değişmeli. Böyle bir durum yoksa masraf yapmaya gerek yok.
Turbo selenoid valf veya katalitik sorunu varsa araçta bundan dolayı arıza lambası yakması gerekmez mi? Bu tarz sorunlar varsa araçta bunu zaten belli eder. Herkes kendi aracını daha iyi bilir. Olmadı diyelim siz 1.6t 170 lik yani otomatik bir araç kullanan birine aracınızı sürdürün. O zaman netlik kazanır olay.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Sadettin 50 View PostMaalesef arıza ışığı yanmıyor.Daha önce başıma geldi.Araç 2.0 T 220 hp.aracı turbocuya kontrol ettirdiğimde turbonun verimli çalışmadığını söyledi.Sorunun selenoid valf olabileceğini söyleyince değiştirdim araba canavar gibi oldu.Malesef Opel hasta ölünce ışığı yakıyor.
Yorum
Yorum