Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Flexride için yazılım hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Flexride için yazılım hakkında

Merhabalar. Flexride araçlarımızda bildiğimiz üzere sport-tour-normal olmak üzere 3 farklı seçenek mevcut. Yazılım yapılması akabinde her modda yazılımlı randıman sağlanması hususu kafamda biraz soru işareti oluşturuyor. Yazılım 3 farklı moda da etki ediyormu yoksa sadece standart mod da mı aktif devam ediyor.
    Sonuç olarak sport seçilmesi akabinde araçta normal ve tour moduna göre bariz değişklik hissediliyor ancak yazılım ile beraber 3 farklı setup içeren bir yazılım mı atılıyor acaba. Konu hakkında bilgisi olanlardan fikir rica ederim.

direk motorun tepkimesini limitini vs editlediği için bence her sürüş moduna etkileyecektir diye düşünüyorum. flexili araca yaptıranlar varsa cevaplarsa bende sevinirim.yazılımla zaten limiti zorlanan motor spor moda alınca tehlike oluşturabilir sanki. ya da spora alınca normalden daha düşük performans ta verebilir.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Aslında flexiride sisteminin birinci görevi amortisördeki değişkenlikleri kontrol ederek aracın ideal seviyede gitmesini sağlıyor siz sport tuşuna bastığınızda sistem şunu yapıyor otomatik olarak kendi standart sertlik seviyesini bir tık daha yukarı çekerek aracın daha sert bir amortisör ile yol tutuşunu artıyor ve ek olarak ta piyasada satılan pedal comander ,sprintbooster gibi cihazların yaptığı gibi aracın gaz tepkime süresini iyileştiriyor aslında araca ekstra bir beygir gücü katmıyor yazılım ise aracın limitleri zorlanarak ekstra beygir gücü almanızı sağlıyor hal böyle olunca sport taki gaz tepkimesini yazılımdan sonra çok hafif yada hiç hissetmezsiniz. Tour moduna geçişte ise normal olan sertliği bir kademe azaltarak konforu artırır ve gaz tepkimesini yavaşlatır buda size sakin ve ekonomik bir sürüş tarzı sağlar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
        Aslında flexiride sisteminin birinci görevi amortisördeki değişkenlikleri kontrol ederek aracın ideal seviyede gitmesini sağlıyor siz sport tuşuna bastığınızda sistem şunu yapıyor otomatik olarak kendi standart sertlik seviyesini bir tık daha yukarı çekerek aracın daha sert bir amortisör ile yol tutuşunu artıyor ve ek olarak ta piyasada satılan pedal comander ,sprintbooster gibi cihazların yaptığı gibi aracın gaz tepkime süresini iyileştiriyor aslında araca ekstra bir beygir gücü katmıyor yazılım ise aracın limitleri zorlanarak ekstra beygir gücü almanızı sağlıyor hal böyle olunca sport taki gaz tepkimesini yazılımdan sonra çok hafif yada hiç hissetmezsiniz. Tour moduna geçişte ise normal olan sertliği bir kademe azaltarak konforu artırır ve gaz tepkimesini yavaşlatır buda size sakin ve ekonomik bir sürüş tarzı sağlar
        Fatih Hocam peki Flexi olan araç için sprintbooster tavsiye eder misiniz yoksa sport moddaki değişimden daha fazla bişey sunmuyor mu? Gerek yok mu?
        Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Benim araçta da vardı ama çok nadir kullandım benim algim şu şekilde idi orijinal filexiride Sporta bastığınız da aldığınız algı x 2 sprintboosterde vardı eğer aracınız dizelse öneririm ama benzinli de sadece 1 viteste algi ciddi hissediliyor diğer viteslerde çok hissedilmiyor yani birinci viteste ki algı aynı oranda değil birde bende yakıtı bir barem artırdı yani ortalama 12 iken 13 oluyordu

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
            Benim araçta da vardı ama çok nadir kullandım benim algim şu şekilde idi orijinal filexiride Sporta bastığınız da aldığınız algı x 2 sprintboosterde vardı eğer aracınız dizelse öneririm ama benzinli de sadece 1 viteste algi ciddi hissediliyor diğer viteslerde çok hissedilmiyor yani birinci viteste ki algı aynı oranda değil birde bende yakıtı bir barem artırdı yani ortalama 12 iken 13 oluyordu
            Fatih hocam dizel otomatik bir de 1.6 olunca işe yarar diye düşünüyorum. O zaman bir tane edinmekte fayda var uzun yolda falan güzel oluyor...
            Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

İşleniyor...
            X