Duyuru

Collapse
No announcement yet.

karbon folyo kaplama ve plasti dip?fikirleriniz?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• karbon folyo kaplama ve plasti dip?fikirleriniz?

beyaz cosmo insignia ma 1-2 rütuş düşünüyorum arkadaşlar.
    siyah-beyaz ve kırmızı karbon folyo aldım. tavan ve aynaları siyah karbon, kaput beyaz karbon kaplamayı dusunuyorum. aynaya siyah karbonun ustune ince 1 çizgi kırmızı detay ı eklenebilir.
    cosmo jantları parlak siyah plasti-dip boyarken de kaliperleri kırmızı kaliper boyasıyla boyarım. bir de kırmızı sibop kapağı tamamdır ek bir de difüzör dusunuyorum.
    yalnız bunların hepsini yaparken insigniayı çizgisinden çıkarmamak abartmamak , kaş yapayım derken göz cıkarmamak lazım.
    yazdıklarım arasında uygulayan olup da " abartı olur cirkin olur " vs. diyebileceginiz birsey var mı? hepsini yapacagım diye birsey yok. bakacagız fikirlere. mesela beyaz kaput karbon kaplama ile ilgili suphem var. hem korusun hem de karbon goruntu hos olur diye dusundum ama 3-4 yere siyah yaptıktan sonra gereksiz mi olur o beyaz kaput acaba diyorum.
    siyah ön cam filmi var ve en azından tavan karbon u kesin yapmak istiyorum..
    bi de plasti dip kullanan var mı janta.. ucuz maliyetle değiştirilebilir mantıklı bir secenek gibi geliyor. ne kadar saglamdır kullananlardan saglıklı bilgi alalım

Plastidip bir kaç aylık maceradır. Özellikle janta uygulayanlar çok kısa zamanda sökmek zornda kalıyor. Dayanıklı bir malzeme değil. uygulama videolarına bakarsanız nasıl söküldüğünü de görürsünüz zaten...
    Fikrin kadar varsın!

Yorum

Plastidip için benzer görüşteyim. Çok kısa süre sonra soyuluyor. Aracı yıkadığınızda plastidip kalkıyor.
      Tavsiye etmiyorum.
      Plastidip dış ortam şartlarından etkilenmeyecek yerlere uygulanabilir.
      Ayrıca sürekli temas bölgelerinde de kullanılamıyor.
      2010 İNSİGNİA 1.6T COSMO BEYAZ

Yorum

Ben 2 senedir Protac'ta yaptırdıgım kaplamayı kullanıyorum.Yağmur çamur kar banamısın demiyor ne solma ne de problem yaşadım.Kesinlikle kaplamayı tavsiye ederim.
        Adresinde İstanbulda ikamet ediyorsan Protac olsun....

Yorum

Plasti dip konusunda tazyikli suyun cıkartmadıgını soyluyorlar tanıtımda. kaldırıma falan sürtmedikten sonra soyulmadıgını iddia ediyorlar. tazyikli su sıktırmam sungerle yıkatırım kaldırıma surtmem boylece dayanıklı olur diye dusundum. 1 adet sprey de kenarda tutarım soyulan yerlere arada yama yaparım diye dusunmustum
          neyse diger konularda da fikir alalım..
          bu arada izmirdeyim.. kendim de otomotivci oldugum icin biliyorum buyuk kar marjları var bu işlerde. ben internetten karbon folyoyu aldım. 20 liralıklarla ucuza kacmadım 80 liralık folyo aldım ve aradım kastyle ı sadece tavan kaplamaya 450 tl para istiyorlar. piyasadaki malzemelerin cok kotu oldugunuz iddia ediyorlar.
          tavan kaput ve aynalar icin 1.000 tl gibi rakam cıkarırken de bunun 600 tl si zaten malzeme olur diyorlar ki bu dogru degil... kendim bile yapabilecegim birsey ama riske atmak istemiyorum. giderim bi cam filmciye 100-200 veririm benim elimdeki malzemeyle yardım etmesini isterim daha iyi..
          jant konusunda da acaba direkt normal boyayla mı boyasak...
          baska bir başlıkta da sport jantıyla takas etmek isteyen olur mu diye yazdım ki bakalım..

Yorum

Çok dikkatli kullanır, basınçlı su tutmazsanız, sürtmezseniz sıkıntı olmaz. Jant için özel plastidip var onu kullanın. Bu arada mat siyah değil parlak siyah tavsiye ederim. Mat siyah tozlu duruyor.
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Ben de jantlara beyaz plasti dip uygulamıştım. Dayanıklılığını test edemeden " basit olmuş, güzel olmamış " yorumlarına istinaden söktüm, ancak eleştiriler beyaz araçta beyaz janta yönelikti.
              Gun metal önermişlerdi. Gun metal plastidipleri aldım ama uygulamadım.
              Geçen hafta jantların tamirini yapıp boyamayı tercih ettim.
              Becerebilirsem fotolarını paylaşacağım.
              Folyo kaplamaların güzel olacağına inanıyorum.
              Kolay gelsin.

Yorum

İşleniyor...
              X