Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yol Tutuşu için Tavsiyeler ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yol Tutuşu için Tavsiyeler ?

+ iyi şöfor
    2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iatros
      + iyi şöfor
      2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
      [center]

Yorum

yol tutuşunu bu mevsimde ne kadar beklemek lazım çok rahat kayar araç 180 ile viraca girmek gereksiz yolda eğim vs yoksa

Yorum

ben astra ıle her zaman 80 90 ıle rahat gırdıgım bır vıraja kışın girmiştim 50 60 la gizli buzlanma varmış araba 2-3 tur yolda döndükten sonra şarampole çivi gibi saplanmıştım o günden beri kışın hep bir korku var içimde
          2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Onat89
            yol tutuşunu bu mevsimde ne kadar beklemek lazım çok rahat kayar araç 180 ile viraca girmek gereksiz yolda eğim vs yoksa
            öyle tam gaz virajlara giren bir tip degilim. zaten bahsettigim gibi dalgınlık sonucu o kadar hızlı girdim viraja

Orjinal yazı sahibi: iatros
            ben astra ıle her zaman 80 90 ıle rahat gırdıgım bır vıraja kışın girmiştim 50 60 la gizli buzlanma varmış araba 2-3 tur yolda döndükten sonra şarampole çivi gibi saplanmıştım o günden beri kışın hep bir korku var içimde
            geçmiş olsun gerçekten çok iyi anlıyorum o korkuyu
            gizli buzlanma gibi bir ihtimal yoktu hava koşulları henüz don yapacak kadar sogumadı. zaten virajda da herhangi bir ıslaklık veya herhangi bir asfalt bozulması yoktu.eski aracımla her zaman kullandıgım bir yol.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: turquaz72
              Iyi yol tutusu icin azda olsa konfordan odun vermek zorundasiniz. Arkadaslarin soyledigi gibi yay taktirmak bu isin baslangici. Dahada iyisini istiyorsaniz yay ve amartisoru icere coilover sistemleri var. Coiloverler flexrdelardan daha iyi bir sekilde aracin suspansiyonunu sertlestirebilir veya duruma gore yumusatabilirsiniz. Ayrica aracin agirlik merkezini yere yaklastirmakta iyidir. Lastik ve lastik basinclari da yol tutusunu etkiler. Bunun disinda yapacak bir sey yok malesef.
              Arkadaşın dediği gibi coilover sistemler kesinlikle faydalıdır. Sadece yol tutuşu olarak düşünürsen, evet, coilover FlexRide'tan (kanımca) iyidir ama sistemin geneline baktığında flexRide kesinlikle avantajlı.

Coilover'in avantajı aracı alçaltması. Bu şekilde yere yaklaşan araçta merkezkaç küvveti düştüğü için savrulma azalıyor. Bir araç akçaldığında hem araba, hem de içindeki yolcular açısında savrulma daha az hissedilir.

Ama gaz tepkilerini arttırmak, pedal ve direksiyonu sertleştirmek ve en önemlisi süspansiyonun hassaslaştırılması gibi işlemlerin tamamını aynı anda (istendiğinde ayarlar menüsünden gerekli değişiklikleri yaparak sadece istediğin seçeneklerin de devreye girmesini de sağlanabiliyor) yaptığı için FlexRide çok daha avantajlı.

Son olarak yol tutuşunu etkileyen faktörleri arkadaşlar güzelce sıralamış. Ama unutma ki yol tutuşu üzerinde rol oynayan en büyük etken hızdır. Özellikle şu anki kış aylarında yavaş gitmekte fayda var.

1.6T Cosmo, Flexride, DVD800, Sunroof, Spor Deri, 18", Teleflex GFI, Zeibart Cam Filmi, AutoWax Boya Koruma veee Siyah(tı)...
              Mazide güzel bir anı şimdi..

Yorum

spacer takmakta yol tutuşunu artıyor diye biliyorum
                2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

spacer ın bir artısı yok aslında. Latikleri biraz daha dışarı alıyor bu sayede iz genişliği artıyor ama Felxi, yay veya coilover kadar avantaj sağlamaz.

Bahsettiğiniz hızla girdiğiniz virajda virajın özelliğine bağlı olarak flexi nin de sizi kurtaracağını çok düşünmüyorum. evet belki daha az savrulurdunuz ama bahsettiğiniz hızlarda aracın yay üzerinde gibi yol tutmasını beklemek haksızlık olur.

Sizin için söylemiyorum ancak bu tür yardımcı sistemlere güvenip kendimizi, trafiği ve çevreyi riske atmaya değmez. Ben 4*4 full çalıştığı LOck modunda viraj alamayıp bariyerlere yapışan çok Subaru-Evo gördüm.

Daha iyi bir yol tutuş için size önerim kesinlikle yükseklik ve sertlik ayarlı coilover olurdu.

ESP ışığının yanmamasına gelirsek belki siz o sırada aracı toplamaya çalışırken yanıp söndü ancak olayn heyecanı ve yola konsantre olduğunuz sırada dikkatinizden kaçmış olabilir. Ama ESP nin devreye girmediğinden eminseniz mutlaka serviste bir kontrol ettirin.

Yorum

KW variant 3 coıl tavsıye ederım yumusaklık ayarı da var
                    yol tutusu ınanılmaz artar

Yorum

İşleniyor...
                    X