Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Edition için Gündüz Farı Yerine Led + Canbus Xenon

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia Edition için Gündüz Farı Yerine Led + Canbus Xenon

Merhaba Arkadaşlar,

Insignia Edition aracım var ve malum DRL yerine 6000k led ve canbus uyumlu 4300k xenon arayışı içindeyim.
    Forumda bu konu hakkında yazılar okudum fakat ne Philips Photon'a o parayı vermek istiyorum ne de DRL'yi led yapmaktan vazgeçmek.
    Freeform far'a merceksiz xenon takmak karşıdan gelen diğer sürücüler içinde bir sıkıntı ama Insignia'ların kısa far yapısı sanki H7 ampüllü xenon'un çanaklı(projektör) far ile kullanmakta çok fazla yansıma yapmayacakmış gibi görünüyor. Bu şekilde çanaklı farına mercek takmadan kullanan ve memnun olanlar var mı ? Biz yolu 4300k ile güzel görelim derken milletin gözünü almayalım. Trafikte çok fazla örnek göremedim.

Nette ararken aşağıdaki ürünleri buldum, DRL yerine arıza ışığı yakmadan aynı watt değerlerini içine yerleşik direnç ile verebilen gündüz farı (park farı).
    Hem fiyatı uygun hemde İngiltere olduğu için TR'ye göndermeye ikna edilebilir.

Bu tarz bir DRL Led alıp aracında sorunsuz kullanan var mı ?
    İlan link: http://www.ebay.co.uk/itm/CANBUS-R58...item336ba2ac8e

H7 xenon içinde bu opsiyon var, MTEC olması, 4300k olması tercih nedeni ama canbus ile sorunsuz uyumu konusunda bilgi yok.

İlan Link: http://www.ozenticaret.com.tr/asp/pr...Xenon-Far-Seti

MTEC canbus uyumlu H7xenon kit var ama sadece 6000k , benim istediğim lümen gücü 4300k'de var maalesef bu kitte yok, MTEC kullanıp Insignia'da sorun yaşayan var mı ?
    İlan link: http://www.ozenticaret.com.tr/asp/pr...enon-H7-Canbus

Tşkler

Ynt: INSIGNIA EDITION İÇİN GÜNDÜZ FAR'I YERİNE LED + CANBUS XENON

Ben geçen hafta Philips 6000 K taktım kısalara. Çok memnunum. Süper bi aydınlatma var. Tavsiye ederim.
    Gündüz farı ampülünü de tam gaz arayış içindeyim. Fakat uyumlu ve sorunsu bişi henüz bulamadım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ersin_58
      Ben geçen hafta Philips 6000 K taktım kısalara. Çok memnunum. Süper bi aydınlatma var. Tavsiye ederim.
      Gündüz farı ampülünü de tam gaz arayış içindeyim. Fakat uyumlu ve sorunsu bişi henüz bulamadım.
      Ersin Bey, maksimum aydınlatma ve gerçek gün ışığı rengi yüzünden 4300k-4500k xenon bakıyorum. Kelvin değeri yükseldikçe aydınlatma gücü azalıyor. 6000k ve üstü değerler yağmurda , karda maalesef görüş mesafesini azalttığı için düşünmüyorum. Philips te 4300k seçeneği göremedim.

Gündüz farı için yukarıdaki ledleri alıp deneme yapacağım, bakalım uzun dönemde yani 1yıl falan dayabilirse ne mutlu bana. Alıp taktığımda burada deneyeimlerimi yazarım, sanırım forumdan hiç takan olmamış drl led.

Yorum

Denedikten sonra sorun yaşamazsanız bende alıp takabilirim.
        Ama 4300 k konusunda haklı olabilirsiniz fakat ben 6000 ve 8000 kullanmış biri olarak 6000 'in duruşu ve aydınlatması, philips'inde kalite farkı ile tavsiye edilir cinsten. diyorum...

Yorum

Biz arkadaşım için linkini verdiğim üründen aldık ve oldukça memnun olarak kullanmakta tam anlamı ile 4300K

Yorum

ali bey öncelikle merceksiz olan farlarınızın far ayarları düzgün olursa hiç kimseyi rahatsız etmez ben daha önce bi konu acmış ve video baylaşmıitım ben gayet memnunun bu arada gündüz farlarım beyaz cosmo gibi olmasada idare eder hihih cyclone h7 8000 k http://www.youtube.com/watch?v=0IWaUj-JUZE
            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BerkerCELIK
              Biz arkadaşım için linkini verdiğim üründen aldık ve oldukça memnun olarak kullanmakta tam anlamı ile 4300K
              Saolun Berker Bey, ben bu ürünün slim balastlı modelini istiyorum, 4300K olması benim için çok önemli çünkü daha önce 6000K kullandım fakar 4300K'de aldığım verimi alamadım, özellikle yağışta.

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
              ali bey öncelikle merceksiz olan farlarınızın far ayarları düzgün olursa hiç kimseyi rahatsız etmez ben daha önce bi konu acmış ve video baylaşmıitım ben gayet memnunun bu arada gündüz farlarım beyaz cosmo gibi olmasada idare eder hihih cyclone h7 8000 k http://www.youtube.com/watch?v=0IWaUj-JUZE
              Emre Bey, tşkler link için çok şık olmuş. Farlarımı xenon montajı sonrası tekrar ayarlatacağım ama yansıma sorunu far çerçevesindeki nikelajlı parçaya gelen ışıktan dolayı oluyor sanıyorum. H7 ampüllerin H7R diye bir modeli çıkmış, bunun özelliği H7 ampülün özel ısıya dayanklı siyah bir şeritle reflektörde yansıma yapmaması için koruma bandı eklenmiş, bulabilirsem bu ampülü ayrı almak istiyorum.
              Internette yorumlar çok başarılı olduğu yönünde.

Standart H7 xenon ampül

Yansıma önleyici koruması olan H7R ampül (siyah bantlar)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ersin_58
                Denedikten sonra sorun yaşamazsanız bende alıp takabilirim.
                Ama 4300 k konusunda haklı olabilirsiniz fakat ben 6000 ve 8000 kullanmış biri olarak 6000 'in duruşu ve aydınlatması, philips'inde kalite farkı ile tavsiye edilir cinsten. diyorum...
                En kısa zamanda sipariş verip deneyimi yazacağım. Ben maalesef 6000k'den özellikle yağıştaki düşük performansından dolayı bir daha almamaya tövebliyim. Son 2 aracımda 4300k kullandım ve çok memnun kaldım. Zaten dünyadaki tüm otomobil üreticileri Mercedes - Bmw - Audi - Ferrari herkes 4300k-4500K arasında orjinal ekipmanda kullanıyor. Fabrikalar bunu takıyorsa vardır bir bildikleri. 6000K ve üstünün şık durduğu doğrudur ama lümen yani asıl aydınlatma gücü 4300K'den sonra azalmaya başlıyor.

Internetten bulduğum bir bilgiyi paylaşıyorum.

Yorum

Arkadaşlar, bende DRL için smd led var, insignia ve astra j ye uyguladık. Elegance modellerine. Herhangi bir arıza vermedi. Resim ekleyeceğim.Montaj yaptığım arkadaşların tel numarasını verip görüştürebilirim. Ankara'dayım.

Yorum

Konu hakkında daha detaylı bilgi verirmisiniz. Site özel fiyatı da istiyorum. Ankaradayım. Sorunsuz bi montaj ve ürün garantisi varmı dır ?
                    Arıza ışığı veya canbus sistemlere bi zararı söz konusu mu ?
                    Direnç uyguluyormusunuz, yoksa direkt montajla halledebiliyomusunuz ?

Yorum

Merhaba, ampulün montajı 10 dakika sürüyor. Bugün 3. uygulamayı yaptım. 2 kez astra j, bugünde insignia elegance'ye taktık. Her türlü arıza ışığı söndüren direnç çeşidi elimde mevcut ama DRL için herhangi bir uyarı vermiyor. 3. denenemizde de arıza vermedi. Aracınıza bir zararı olmaz, ampulün garantisi yok ama led ömrü neyse ampul ömrüde öyle uzun olacaktır, bir sıkıntı olmaz. Kendi focus aracımda geri viteste kullanıyorum uzun zaman oldu bir problem yaşamadım.
                      Far arkasındaki DRL ampul kapağı çevirilip çekilerek çıkartılıyor. Duyun iki tırnağı var, içe doğru bastırıp geri çekiyorsunuz çıkıyor. Led ampulü takıp kapağı kapatıyorsunuz. Sadece yeri biraz dar, eliniz benim gibi büyükse biraz zor oluyor.
                      Ampul her iki modda da tam parlak yanıyor, kendim içindeki dirençleri sökerek bu şekile getirdim. Çünkü sönük modda yeterince parlak olmuyor. İsteyene orjinal haliylede veririm. Resim ekleyeceğim.

Yorum

Fiyat olarak, montaj dahil PM atabilirmisiniz?
                        Siteden başka yaptırmak isteyenlerde olucaktır sanırım.

Yorum

Plaka ampulleri için uygun olan ne tür beyaz ampuller var.
                          Elinizde bu ürünlerde mevcutmu ( arıza ışığı yakmayan )
                          Bunların fiyatı ne kadar...

Yorum

Arkadaşlar hem bu konuda sizlere de danışayım.
                            Sizce park halinde ve gündüz farı halinde aynı şekilde parlak yanması mı daha iyi olur.
                            Yoksa park moduna alınca ampulun ışığı azaltmasımı daha iyi olur ?

Yorum

Benim istediğim parlaklıkta bu ya.güneş ışığı altında nasıl acaba görüntüsü? ben burdayım diyor mu sarı ampül gibi?

Yorum

İşleniyor...
                              X