Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yaylanmak isteyenlere alternatifler

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Yaylanmak isteyenlere alternatifler

16' di kullandığım evet.onu bunu değiştirip sonuc alamıyacaz Mercedes alacaz yani bu durumda gerçi toyotada yumusak bayagıda Allah korusun ablamın arabada bir viraja girdim ben sola araba sağa gidiyordu virajda
    2011/1.6T 180 hp/Karbon Siyah/Cosmo/Dvd 800/ 19" /Multimedia Box/Led Aydınlatma/SprintBooster

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iatros
      16' di kullandığım evet.onu bunu değiştirip sonuc alamıyacaz Mercedes alacaz yani bu durumda gerçi toyotada yumusak bayagıda Allah korusun ablamın arabada bir viraja girdim ben sola araba sağa gidiyordu virajda
      Tak bakalım arabana 16" jant 55 yanak lastik bak bakalım noluyor

Yorum

Bu konu çok faydalı olmuş yorum yazan arkadaşlara teşekkürler..
        Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Ömür,

18 inch lastik ebadına sahip BMW veya Mercedes bul. Onlarla insigniani karsilastir.
          Muhtemelen BMW Insignia ile benzer konfor sergilerken mercedesde konforun çok çok üst düzeyde olduğunu göreceksin. Bu arada Mercedes bilstein amortisor kullanır.
          2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

Selamlar;

Ben aracıma eibach prokit 3cm yay taktım. Yay boyutları zaten orjinal ile birebir aynı.Fakat bildiğiniz gibi salınımlar farklı. Taktıktan sonra yol tutus cok değişti. Fakat tumseklerde, cukurlarda daha sert tepki beklerken, sanki daha konforlu ve esnek bir tepki alıyorum. Benim bildiğim kadarıyla 5cm ve uzeri alçaltan yaylarda amortisor ile beraber değişim gerekiyor. 3cmler için cok farkedermi bilmiyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DjiN
              Selamlar;

Ben aracıma eibach prokit 3cm yay taktım. Yay boyutları zaten orjinal ile birebir aynı.Fakat bildiğiniz gibi salınımlar farklı. Taktıktan sonra yol tutus cok değişti. Fakat tumseklerde, cukurlarda daha sert tepki beklerken, sanki daha konforlu ve esnek bir tepki alıyorum. Benim bildiğim kadarıyla 5cm ve uzeri alçaltan yaylarda amortisor ile beraber değişim gerekiyor. 3cmler için cok farkedermi bilmiyorum.
              Benim eski aracım Golf 4 dü. 2005 senesinde 3 cm eibach yay ve bilstein amortisör taktırmıştım. Buna rağmen 5 sene sonra 2010 da satarken tüm yay ve amötisörleri orjinalleri ile değiştirmiştim. Çünkü arkada oturmak imkansızdı. Amörtisörler vuruyordu. Özellikle Arka koltukta oturanlar çok rahatsız oluyordu. Oysa 5 sene boyunca aracı mümkün olduğunca kötü yollara sokmadım. Dikkatli davrandım. Zaten çok ekstreme yapmadığınız sürece en çok 5 cm e kadar alçaltma oluyor. O yüzden 3 cm, 5 cm farkediyor ama çok değil. Bence sadece yay değiştirmek uzun vadede aracınıza zarar verebilir. Ama vermeyebilirde. Bu tamamen orjinal amortisörle yayın ne kadar uyumlu çalıştığına bağlı. Yay çok rijit ise uzun vadede amörtisör zarar görebilir.
              İşte bu nedenle coilover veya yay amortisör uyumu bilenen kitler tercih edilmeli.
              2015 Opel Mokka 1.6 CDTI Cosmo

Yorum

ben bu zamana kadar ap , fk , kv ,koni , eibach markaları kullandım ama dediğim gibi yind içlerinde bana göre en iyisi eibach oldu artık alaşımımı daha iyi bilemiyorum, sonradan takılan her yayın aracı 3 -5 cm alçalttığı ve yayın esneme payını düşürdüğü olağan bi gercek bununla beraber opelin oldum olası sert süspansiyon takımları olmuştur belki fark burdan hissedilmiyordur ama orjinalinin sertliği ile sonradan takılan yayın yaratacağı deformasyon bir olmayacaktır diye düşünüyorum sırf tecrübe edinmek acısından bir haftada olsa eibach pro kit alıp kullanacam flexride ile ne tepki veriyor ne değişiyor gözlemleyip paylaşacam gerekirse bir hafta sonunda söküp satışa çıkartacam yay almak isteyen arkadaşlar bu konuda beni bekleyebilrler..

Yorum

emre sonuç nedir yay konusunda son durum bana gerçekçi bilgi lazım araç çok yüksek yaysız binmek çok zor en azından 3 cm yeterli...

2010 1.6 T Cosmo Beyaz + chip + ben

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dragon_10
                    emre sonuç nedir yay konusunda son durum bana gerçekçi bilgi lazım araç çok yüksek yaysız binmek çok zor en azından 3 cm yeterli...
                    Abi bakalım önümüzde ki günlerde takacam yay yalnız ben zaten 20" lastik jant kullandığım için 18"lerle farklılık gösterebilir ama gercekci bir yorum hazırlarım ufak boyut jantlardada kullanılsa diye

Yorum

[quote=DiaDavidoff ]
                      emre sonuç nedir yay konusunda son durum bana gerçekçi bilgi lazım araç çok yüksek yaysız binmek çok zor en azından 3 cm

Abi bakalım önümüzde ki günlerde takacam yay yalnız ben zaten 20" lastik jant kullandığım için 18"lerle farklılık gösterebilir ama gercekci bir yorum hazırlarım ufak boyut jantlardada kullanılsa diye
                      Emre flexiden dolayı sıkıntı olmazsa jantlardan dolayi bir sıkıntı olmuyor ben kullanıyorum gayet memnunum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
                        Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
                        Emre flexiden dolayı sıkıntı olmazsa jantlardan dolayi bir sıkıntı olmuyor ben kullanıyorum gayet memnunum.

Abi yay sistemi ile flex ayrı olduğu için birbirini etkilemiyor yalnız sertlik ve ince yanak lastiğe ne derece tahribat veriyor bunu ölçmek gerekiyor bence...
                        Hatta faydasi var daha yavas kullaniyorsun yakit sarfiyatin dusuyor Saka bir yanada çamurlukla lastik arasındaki mesafe düşüyor ve çok güzel bir görüntü çıkıyor. Seninki dahada güzel durur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
                          Hatta faydasi var daha yavas kullaniyorsun yakit sarfiyatin dusuyor Saka bir yanada çamurlukla lastik arasındaki mesafe düşüyor ve çok güzel bir görüntü çıkıyor. Seninki dahada güzel durur.
                          Zaten viraja girme konusunda ve Sürtünme kat sayısını düşürme açısından yayın avantajı ama bende flex olduğu için virajlarımda sıkıntı yok ben görünüm için taktırırım taktırırsam

Yorum

bende flex yok Eibach mı taktıralım 18 jantta artı eksi sert yumusak nelrr gelir neler gider artı eksi vs

Yorum

bende flex yok Eibach mı taktıralım 18 jantta artı eksi sert yumusak nelrr gelir neler gider artı eksi vs
                              Zafer abi arkadaşların bir kısmı kv taktırdı ama ben yinede Alman markası olarak eibach taraftarıyım fiyatı diğerlerine göre biraz yüksek olabilir ama bu zaman kadar kullandığım en iyi yay eibach oldu...

Yorum

tşkler emre sende varmı yay şuan artı 18 mi jant lastik kimler taktı sitede ?

Yorum

İşleniyor...
                                X