İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6 17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA KIRMIZI 35GB5825 A Rh+
videoyu izledikten sonra yüklü opc nin volkan bey'in arabasına karşı şansının iyiden az olduğunu düşünmeye başladım..
opc nin 0-200 ü youtube videolarında 22 sn civarı..
youtubeda seyrettim opc 100 den 200 12 sn de çıkıyor 0 dan 100 ede 6.5 çıktımı 18.5 sn de 200 de benim videodada 22.5 sn de çıkıyorum 200e 2 sn de yolun hafif eğiminde kazansak opc 6 sn fark atıyor şuan kapışsak demekki buda 6 boy demektir 650 kg 5 kişiyi arabaya eklersek o 6 sn fark çok rahat kapanır
1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler
valla ben korktum volkan ve mertten bu opcden sonra benim motorsiklete gelmesin sıra ihihi ihihi ihihi
Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun... [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
ciddi maddiyat var burda ben 8000tl harcıcam diye vazgectim motora siz naptınız yahu helal vala
Ben aracın en donanımlısını aldım ve şu güne kadar yaptığım masrafta 25 bin lirayı aştı yapacak bişey yok gidip bu paraya neler alınırdı belki ama zevkin ne pazarlığı nede pişmanlığı oluyor işte
istanbul a gelirsen sana dyno sözüm var chip eksoz filtre biraz zor kusura bakma 60 hp dyno kağıtlarındaki üçkağıtları bu islerle uğrasan insanlar bilir az cok bende zamanında 110hp lik arabayı 130 görmüstüm ismini soylemim simdi garajın
benim düsüncek 180lik insignia güzel bi chip eksoz filtre 210 ckar tekerede 180 190
Ya valla şöyle söyleyeyim tabi ki her dyno yanlış nasıl bi stock insignia 200 ps cıkabiliyorsa bizim araclarda ona göre 240 ps cıkıyor adam akıllı bi eksozt sistemi 10 ps e yakın sonuc verir downpipe cat iptalleriyle beraber,
iyi bir yazılımla ve cat iptalli ekzostla intake kit 4-5 ps verir stock arabada vermez
180 ps lik bir arackta bu iki işlem sonrasında ortalama 195 ps lere ulaşır eğer ki bunca yıllardır yazılımcılar atmıyorsa %30 a varan güc artışı yazılım sağlıyorsa 195 ps in %30 u 58 ps eder
195 + 58 = 253 eder hadi yanılma payı 10 15 ps olsa bu araca 240 ps lere varmıştır dyno ne kadar doğru ne kadar yalan bilinmez tabi tartışılır...
İste bende hep matsmatiksel hesaplar yapiodum yillardir sahit oldum evdeki hesap garajdaki dynoyu tutmuyor vbox tarzi bisile olcmedikten sonrs gercek gucu net bir sekilde olcemeyiz vbox dbox ta 1000tl desek :S kendi adima konusuim hic bi zaman ogrenemicem , benim aracimin gercek gucu 170 flandir buarada 200 le alakasi yok
İste bende hep matsmatiksel hesaplar yapiodum yillardir sahit oldum evdeki hesap garajdaki dynoyu tutmuyor vbox tarzi bisile olcmedikten sonrs gercek gucu net bir sekilde olcemeyiz vbox dbox ta 1000tl desek :S kendi adima konusuim hic bi zaman ogrenemicem , benim aracimin gercek gucu 170 flandir buarada 200 le alakasi yok
Ya burda ankarada proshop var mutlaka duymuşsundur Hilmi abi Gıyasettin abi,
Hilmi abide drag şampiyonu olmuş kaç tane başarısı bulunan 106 gt sini en modlu haline getirdi ve dynoya gönderdi sonuc 115 ps
ya tabi ki hiç bir dynoya güvenemeyiz ama yapabileceğimizin en iyisi anladığımız kadar aklımızın yettiğince mantıksal rakamları aşmadan neyin ne olduğunu orjin aracın üzerine koymak sonucta yapabilecek bişey yok ki deniz seviyesinde dyno diyoruz al işte sende sizin ordakilerden menun değilsin yapacak bişey yok mert...
Yorum