BiTurbo=TwinTurbo: 2 adet turbo.. Bi veya Twin olması birşey ifade etmez ticari kaygılar dışında..
2 tane olması çift oldukları anlamına gelmez. Bi ve Twin Çift demektir. Ama genelde sıralı-bağımlı veya bağımsız turbolar için Bi kullanılır.
Önemli olan 2 turbonun da çalışma konfigürasyonlarıdır.
3 tip konfigürasyon olabilir:
Sıralı: 2 turbodan biri alt devirleri diğeri üst devirleri besler. Boyut ve kapasite olarak aynı da olabilirler farklı da..
Paralel: 2 turbonun 2'si de sürekli aynı işi aynı zamanda senkronize olarak yaparlar.
Paylaşımlı: Genelde V veya W formunda 6 silinidr ve üstü motorlarda görülür. Turbolar silindirleri eşit sayıda veya farklı sayılarda paylaşarak beslerler.
Bunları 3 tipi de kendi aralarında 2'li olarak harmanlamak mümkündür..
Teşekkürler burak Allah Herkese nasip etsin o zaman Bİ turbo
anlamadığım, bu hondadaki sesi veren sadece bu borumu, başka bi parça takılıyormu?
Hasan orda sadece boru yok o boru alüminyum boru onun ucunda filtre var bende kide kit şeklindeydi filtre videoda gözükmüyor kardeşim...
anlıyorum, şimdi benim araca da o boruyu taksam sesi nasıl olur, hondaya yakın bi ses verirmi? bide bu boru standartmı yoksa bizim araçlara uydurmak için özelmi yaptırmak lazım?
Bu borunun ölçülerini aldık hazırlarken benim arabadakinin ya olay boruda değil olay filtrede sesi veren filtre,
boru filtrenin işlevini daha iyi gerçekleştirsin diye sen yaptıracak olursan ben yardımcı olurum sana hasan kardeşim...
teşekkür ederim, ya böle gazladımmı biraz kükresin istiyorum, eski vectrama açık hava filtresi taktırmıştım, 3000 devirden sonra tatlı bi ses veriyordu, insigniaya açık hava filtresi olmuyormuş, bide fiyat ile bilgi verebilirmisin ?
İyi bir filtreyle beraber işçilik malzeme felan 400 ile 500 arası...
teşekkür ederim.... şöle ucuz yollu olsaydı hemen alırdım, açık hava filtreleri 40-50 lira civarı, benim tek isteğim sadece ses...
anlamadığım, bu hondadaki sesi veren sadece bu borumu, başka bi parça takılıyormu?
Hasan orda sadece boru yok o boru alüminyum boru onun ucunda filtre var bende kide kit şeklindeydi filtre videoda gözükmüyor kardeşim...
anlıyorum, şimdi benim araca da o boruyu taksam sesi nasıl olur, hondaya yakın bi ses verirmi? bide bu boru standartmı yoksa bizim araçlara uydurmak için özelmi yaptırmak lazım?
Bu borunun ölçülerini aldık hazırlarken benim arabadakinin ya olay boruda değil olay filtrede sesi veren filtre,
boru filtrenin işlevini daha iyi gerçekleştirsin diye sen yaptıracak olursan ben yardımcı olurum sana hasan kardeşim...
teşekkür ederim, ya böle gazladımmı biraz kükresin istiyorum, eski vectrama açık hava filtresi taktırmıştım, 3000 devirden sonra tatlı bi ses veriyordu, insigniaya açık hava filtresi olmuyormuş, bide fiyat ile bilgi verebilirmisin ?
İyi bir filtreyle beraber işçilik malzeme felan 400 ile 500 arası...
teşekkür ederim.... şöle ucuz yollu olsaydı hemen alırdım, açık hava filtreleri 40-50 lira civarı, benim tek isteğim sadece ses...
Hasan 40-50 liraya iyi bi hava filtresi zor bulursun kardeş AİM K&N J&R HKS vs. kullanacaksan bunlardan birini kullanacaksın gerisi hikaye birde hazır kit olmadığı için bu kit elde yapıldı ölçüle ölçüle tig kaynağıyla bunun mali,yeti ondan yüksek...
InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.
Zamanında bende çok kit araştırdım diğer aracımız için birtek bunu bulmuştum HKS bir başka tabiki.
[COLOR=black]SADECE ESKİŞEHİRSPOR
Opel Insignia 1.6 Turbo 180 HP Cosmo - Olimpik Beyaz + DVD 800 (2010)
Fiat Bravo 1.6 MultiJet 120 HP-320 NM Sport - Lav Kırmızı + Skydome (2013)
InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.
Zamanında bende çok kit araştırdım diğer aracımız için birtek bunu bulmuştum HKS bir başka tabiki.
Power o kutu içi k&N bende elimde şuan sıfır mevcut
Aynen bende bunu soracaktım. Yani sadece ıslık cıksın die yapabilcegimiz, araba üzerinde cok fazla oynama yapmadan yapılabilcek bi seçenek var mı ?
Islık sesi için değil çuflama istiyorsan filtre kiti yok ben biraz ses istiyorum diyosan arka egzostların içini boşaltacan yada orta susturucuyu söktürecen 40-50 lira maliyeti olur....
Yorum